torstai 1. joulukuuta 2011

Scandaali(T)

Oltiin sitten tänään eukon kanssa maakunnan keskuksessa - Mikkelissä - ja asian kunniaksi hän laittoi huuliin punaa vaikka muutoin jätti naamavärkin spaklaamatta ja maalaamatta.
Olisiko se SCANDAALI? Tuskin.

Ensin ajettiin etäisimpään paikkaan - Hong-Kong liikkeeseen jossa oli avajaiset. Tarjolla oli Lohikeittoa - mutta eukko halusi heti sisään että saadaan halvat toaletti paperit ja talouspyyhettä - sitä isompaa rullaa - joten mentiin sitten sisälle.
Ostettiin mitä tarvittiin - JA MINÄ OMANI - MUUTAMAN RUUVIN KUISTIN TUKIPARRUJEN (2x4) kiinitykseen. Edellinen sillä uudella, laajennetulla puolella koska koko uusi alue jossa nuo rakennuspuolen jutut on ei eukkoa kiinnostanut - minua ihan SUURILLA kirjaimilla.
Itselleni eukon suhtautuminen  kiinnostukseeni rakennus puoleen ei nyt ihan ollut Scandaali - vaikka melkein oli.

Olisiko se sitten Scandaali, tuo miten Savolaiset seisoivat hyllyjen välissä kuin .... mitä lie kuten Mikkelin torilla. Tori on leveä, hyllyjen välit kapeita.
Pari ukkoa tivasi miksi tarjousta ei ollut vain vessapaperiin kun heillä ei käytetä talouspaperia ja sitä on jo riittämiin ja toinen ukko vieressä tivasi mikksi pitää ostaa niin monta rullaa paskapaperia....
... Hermostuin ja puskin heidä sivuun - eivät edes hupmanneet ja otin paperini.
Scandaali? Varmasti jos olisin Persujen kansanedustaja tai Presidentti ehdokas.

Kun tulimme ulos olin jo nostanut vauhtia suunnistaessani kohti sitä ilmaista Lohikeittoa.
Luukulla oli lappu - seuraava tarjoili kllo 13.00 lukien - en edes katsonut kelloa mitä se on, tiesin että sinne on aikaa.
SE OLI SCANDAALI - oltaisiin otettu sitä keittoa - papereita olisi ollut - ja sitten keiton pohjien syönti olisi tietenin ollut "Scandaali".

Sitten Liideliin - sieltäkin tuli ihan mukavaa juttua mukaan - ja täytyyhän siellä kerran kuukaudessa käydä.
Ja kerrankin - ei mitää ns ja nk Scandaalia. Outo juttu.

Sen jälkeen tankkaus ja suunto kohti Mikkelin uuteen ylpeyteen  - paikallisen S-Kaupan, Suur-Savon Stella keskukseen. Ensin alakerran, eli torin alla olevaan parkkiin.
Ja tähän samaan väliin - mitä lie sinne kuuluva Scandaali. Mikkeliläiset eivät ole VIELÄKÄÄN oppineet käyttämään sitä maksuautomaattia! Sama mitä ennenkin toistui tänään ja olin jo avaamassa suuni kysyäkseni voisinko auttaa!
Herra - noin 35, koulutettu, varakas, lompakko täynnä maksukortteja - ja parkkilipun maksaminen tuotti ongelmia.
JA ongelmia tulee aina kun kuski olettaa että saatu lipuke pitää poistuttaessa pistää laitteeseen - ja mitä tehdä kun puomi aukeaakin ja näyttää vihreää valoa!
Työnnetään lippu koneeseen vaikka puomi on auki!
Juttu on se että sisään ajettaessa rekisterikilpi kuvataan - tallenetaan - kun maksetaan ja poistutaan - sama uudelleen - ja todetaan että on maksettu ja puomi aukeaa.
Liekö sekin jonnin sortin "Scandaali" - siis Savolaisille?

Näin Mikkelin Stella kutsuu vierailijat tervetulleeksi - parkkitasolla
JA sitä Venäjää oli sitten kaikkialla!
Kun auto oli parkkeerattu löytämäni ensimmäinen vapaa paikka oli miltein uuden sisäänkäynnin edessä. Kävely sisään, alle 50 metriä ja siinä se sitten oli, uusi FANTASTINEN STELLA! - sitten mentiin kerrosta ylemmäksi, eli katu- toritasoon, ja sitten aloin jo katselemaan minne ohjaan sen eukkoni rakastajan - kusettinimittäin niin mahottomasti ja se paikka löytyi kerrosta ylempää ja ei kun sinne. Eukko sanoi että ei hänellä ole hätä - minä siihen että MINULLA on.

Ja sieltä löytyi sitten kolme ovea. Lapset ja Invaliidit, Miehet ja sitten Lapset ja Naiset. Ei silloin tullut mieleen että miksi ei myös "Lapset ja Miehet"?
Astuin sisään, ei urinaaria kuten Mikkelin Graanissa (K-City ja Prisma), vain kaksi koppia ja varattu!
Kuului ähellystä, paska haisi joten ilmastointi oli todella heikko. Ennen kuin astuin ulos "raittiiseen ilmaan" ihmettelin "linnun viserrystä".
Hetken kävelin ympyrää ja toivoin että eukko tulee ulos viereisestä kopista jotta pääsen sinne (Invaliidit ja lapset), ei tullut ennen kuin yksi laiheliini astui uos miesten puolelta.

Ja ei kun sisään, siis WC koppiin, ja kämmen syrjällä ovi auki ja sormila kiinni ja lukkoon. Pikku kaverin löytäminen kesti aikansa - talvi juttuejen takaa ja mikä helpotus!
Ja se linnun viserrys!
Pöntössä lorisi kun mietin miten ihmeessä tuo lintu on ilmanvaihtoputkeen päässyt, tai yläkaton "välipohjaan?
Kun viimeiset pisarat tippuivat pönttöön kuului hempeä ääni - "Ja tämä lintu oli xxxx lintu" - en enää muista mikä. SE KAIKKI TULI NAUHALTA, tuo linnun viserrys!
Ja sitten käsien pesuun - mutta - en nähnyt saippuaa ja vesi todella haaleaa! Paperi laatikko oli tyhjä ja pöydällä oli pieni nippu, otin yhden ja jäljelle jäi ehkä noin pari tusinaa paperia!
Hygenia kelvoton!
Todella mahdottoman suri Scandaali!

Inhoan nk. Vessaan menoa - en halua koskea kahvoihin ja pöntön kanteen ilman hanskoja - ja paljain käsin sitten lopuksi eukon rakastajaan! Vaikka mitä tauteja voi siirtyä siinä ketjussa itseeni ja muihin!!!
Joten ensi kerralla kun menen tuohon uuteen STELLA  WC JUTTUUN PITÄÄ OTTAA HANSKAT MUKAAN ELI JOS VESSAAN AIKOO MENNÄ!
Yleensä miesten vessoissa on aina urinaarit. 

Sitten mentiin uuteen Kaupahalliin - siihen vanhaan Linja-Auto asemaan. Pettymys oli todella suuri - ja entinen kalapuoli oli kuin suuren salin kulmassa olevat kalossist - tai hauki. Kooltaan reilusti alle 10 neliötä tai silleen - ja valikoima sen mukainen ja kallista.
Sekin tavallaan Scandaali!

Uusi Mikkelin keskustan S-Market oli pettymys - kuta kuin saman kokoinen mitä edellinen - mutta tarjonta oli onnetonta. Heti aluksi leipähyllyt olivat kuin Neuvosto aikaan Venäjällä - enemmän tyhjää kuin mytävää tavaraa.
Ja muutenkin sama linja jatkui. 50% poistotuotteita oli vain "sika tuotteissa" - näköjään sika ei käy täällä kaupaksi.

Taitaa mennä kotvan aikaa ennen kuin me mennään uudelleen siihen paikkaan - ja nuo muut liikkeet mitä siellä on ei kiinnosta - meillä on niitä Iittalan tuotteita (ja annettu jo lahjaksi) ja kaikkea muuta mitä lie - uutta ei tarvita ja kirjat taidan ostaa - jos tarvitsen netistä. Ja mitä haluan tiedän jo kokemuksesta että sitä ei täällä myydä kuin tilauksesta.

No, ihan perus S-kauppa, joten ei mikään Scandaali. Paitsi tuo leipähylly!

Kahviloihin en siellä siten istu ellen saa tupakoida.
Nyt tulikin mieleen taas tuo sähkötupakka - sitä saa polttaa... kerron siitä lisää kun sen saan tilatuksi.
Voisin tehdä sen nyt - mutta teen sen myöhemmin kun tutukin asiaa tarkemmin .... ja niin se jatkuu....

JA sitten menin siihen pitkäripaiseen - vaikka mitään vastaavaa (ripaa) ei esiin tullut, vain avoin seinä. Sieltä hain sen seuraavan Scandaalin, Glen Scanlan - ihan yes viski - eikä krapula ole ihan niin mahoton.
Eukko tuli kuin tulikin mukaan ja otti sitten matkaan Rose viiniä, 3 l vain koska oli ollut joskus kyseisessä kaupungissa ja samaa ei ole Juvan vlikoimassa.

Että tälleen täältä Ukko-Tontun maisemista - yhden päivän osalta ja huomenna on vasta perjantai.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti