torstai 15. joulukuuta 2011

Lattialämmitys?

Minulla ei ole sellaista järjestelmää josta saisin vesikiertoisen lattialämmityksen joten pitää kehitellä jotain muuta kuten sähköpatruunan joka hoitaisi tuon veden lämmityksen ja kierron.

Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Neliöitä ei nyt ole kovinkaan hurjasti, mitä nyt olisi tuollaiset 7 saunaan, vajaa puolet siitä suihkuun, siten reilut 10, kodinhoitohuone toinen mokoma. Eteinen reilut pari ja WC hieman alle, joten ollaan alle kolmessakymmenessä neliössä.
Saunaan, tai ainakin suihkuun tulee lisäksi sähkölämpöelementit lattiaan edellisen lisäksi. Sopii kesäajaksi että lattia pysyy kuivana.

Mutta, miten sen lämmön lähteen toteuttaa? Hakusanalla lattialämmitys ja sähköpatruuna ohjaa esiin vain Caravaanareiden ja veneilijöiden juttuja!
Kaikki muut tuovat esiin hienot lattialämmitysjärjestelmät mutta ei yksikään sitä mistä se lämpö tulee! Miten se muodostetaan!

Olen nähnyt aikaisemmin kunnon sähköpatruunan kyseiseen sovellukseen vaan en enää löydä sitä. Se oli reilusti alle tonnin hintaluokkaa ja muistini mukaan riittävä em neliömäärän lämmitykseen.

Vaihtoehtoisesti olen ajatellut täyttää ainakin eteisen ja WC osan putket nesteellä ja ujuttaa sen sisään suoran sähköelementin, lattialämmön piuhan ja kytkeä sen päälle. Termostaatti pitää vain saada hyvään paikkaan ettei se kuumene liikaa. Teoriassa se voisi toimia.

Yksi olisi noin 50 litran varaajaa joka pitäisi sitten viritellä ylläpitämään sopivaa lämpötilaa.

PS. Tänään tuli sitten kodinhoitohuoneen seiniin ym pohjamaalit ja saunan sisällä olevat palomuurit tasoitettua lopuksi hiertämällä - ja uuden olohuoneen vanhan talon puoleisen seinän uuden suoristetun rungon rakentamista. Se seinä kun osoittautui hieman vinoksi - ei paljoa mutta riittävästi.
iPhone 4 ei kummallisia kuvia ota2 kommenttia:

 1. Minun veli rakenteli samanlaista systeemiä jokunen vuosi sitten.
  hän käytti tämmöistä:
  http://www.pistesarjat.fi/index.php/waterheating/putkikattila

  Purki tosin sen sitten myöhemmin ja vaihtoi puukattilaan muista syistä.

  VastaaPoista
 2. Nyt puhutaan asiaa - ei olut se jonka kerran näin ja hukkasin - mutta muutoin samanlainen.

  Ei kun miljoona kiitosta ja syvempi kumarrus mihin nyt kykenen - tänään kun latoin muutaman neliön laminaattia lattiaan ja se tuntuu.... vedin sähkökaapeleita ym...

  VastaaPoista