perjantai 30. joulukuuta 2011

Se taisi olli Joulu joka meni?

Puhelinkeskus kruunattu. Puolisen tusinaa puuta
nurin samassa rykelmässä
On ollut sellaista menoa että Joulu meni melkein epähuomiossa - ja sitten tuli Tapanin päivä - maailmanlopun kelejä lupailtiin - ei tullut ja sähköt olivat poissa noin 3 tuntia - ja autokatos pysyi paikalla.

Seuraavana päivänä sitten tuli rytinää ja jyrinää - autokatos oli lentää metsään mutta onneksi sain sen sidotuksi kunnolla pariin aitatolppaan ja puuhun.
Viimeistelin saunan panelointia kun 16.55 meni sähköt. Sitten oltiin kynttilän valossa. Aamu alkoi ilman sähköjä. Soitin Juvalle Agri-Markettiin ja kysyin onko vai eikö ole, siis sähköä. Oli joten otin kaksi laturia mukaan, kaksi porakoneen akkua jotka saa taskulamppuun ja laturin puhelimeeni.

Sillä aikaa kun ne latautuivat kävin ostoksilla - ja sähköyhtiömme toimistossa. Eivät tiedä missä on vikaa ja miten korjataan kun asentajia ei ole.
Kerroin sitten missä on sähköä ja missä ei.

Agrissa sain tietää että olivat lähettäneet asentajansa Etelä-Suomeen - joten asentajia ei nyt sitten ollut omien vikojen korjaukseen - parhaimmillaan lähemmäs 30000 oli ilman sähköä.

Ostin uuden vesiämpärin että saadaan kaivosta vettä, lisää kynttilöitä, paristot radioon ja jäätiin odottelemaan.

Matkalla kotiin pysäytin auton yhden ukkoporukan kohdalla ja jaettiin kuulumisia. Olivat vapaaehtoisia, osa 15 hengen porukasta jotka hakivat vikapaikkaa. Lisää olisivat saaneet jos kännykkäverkot olisivat toimineet. Sonera taisi olla ainut jolla pelitti.

Sanon vain että on se todella syvältä että vapaaehtoiset pitää auttaa kaupallista yhtiötä jotka rahastavat viimeiseen asti  sähköstä!

Nyt pitää kyllä harkita sen agregaatin hankintaa :-(

PS. Saunasta alkaa tulemaan ihan OK löylöyt vaikka onkin vain sähkökiuas.

Karhun jäljet
Niin ja sitten se karhujuttu!
Euko meni katsomaan meidän takametsään mikä olisi tilanne ja soitti että ei jatka matkaa kun eteen tuli karhun jäljet.

Menin sitten katsomaan niitä kun tulin kotiin. Olivat jo muutaman päivän ikäiset, ja mikään muu ei sellaisia jälkiä jätä kuin tuo mesikämmen. Ei ole vielä mennyt talviunille.

Että sellaista. Niin, matkaa jäljistä pihaan on alle sata metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti