sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kuisti käyttöön

Pimeys tuli kesken töiden
Sain tänään kuistin melkein valmiiksi - ja kun se on valmis se on kuitenkin vain osittain koska ensi kesänä puran se kattoa lukuun ottamatta pois. Eilen se oli sitten osittain runkovalmis ja tänään sen sitten viimeistelin - tavaralla mitä oli.

Katon runkkorakenne kuten talon seinään on laatutavaraa. Se jonka asensin seinään oli valmiiksi pohjamaalattu.

Sanoisinko että alasidepuut jotka putsasin 75x75 parrusta kuten poikittainen yläsidepuu, samasta tavarasta jäävät paikalleen myös ensi kesän projektissa.

Runkotolpat piti olla 120x120 tavarasta mutta se joka minulla oli ei ihan vastannut odotuksia ja ne on puupajassa työstettävä - ja siihen minulla ei nyt ollut aikaa - siihen muotoilun.

Jäljelle jäi sitten käyttää jo tavallaan "hylkyyn" sortteeraamaani tavaraa ja kyllä se tämän talven kestää.

Tänään tuli lunta tuli räntää ja kaikkea siltä väliltä mutta se ei menoa haitannut ja leikkasin katolle tulevan pinnoitteen.

Jostain syystä oletin voivani käyttää jäljellä olevaa kattopeltiä mutta sitä oli harmillisen verran just liian vähän joten otin sitten sitä joka piti siirtyä kasvihuoneen katolle, läpinäkyvää muovia - no, jäi sitä vielä kasvihuoneen katolle.
Tältä se nyt näyttää
Minulle oli jäänyt 10 kpl palasia tuulensuojalevyä ja nyt niille tuli käyttöä, sain niillä suojatuksi alaosan lumelta. Määrä oli just tasan tarkkaan mitä oli tarve.

Katon kolmioon tulee vielä "jotain" jolla peitän sen, varmaan samaa paneelia mitä ulkoseinässä, oletan että laitan sen vaakaan - eukko vuorostaan haluaa sen pystyyn.
Ja moni varmaan huomaa että osa sadevesikourusta puuttuu ja mikä on, niin on mutkalla. Tuli kesällä muotoiltua se kaivinkoneella.
Kuistin päällä oleva osa joka on laudoittamatta on pieni työtapaturma - minun olisi pitänyt tehdä se ennen kuistin kattoa.

Samalla asensin kuistin sivuihin valot - en vain ehtinyt tänään kytkemään niihin sähköjä. Kolmion yläkulmaan tulee vielä halogeeni liiketunnistimella.  Huomenna viimeistelen kuistin sisäosan portaat ja lattian.

PS. Illan päätteeksi "koeajettiin" kuisti. Käytiin siellä tupakalla ja mukana oli lämmintä glögiä. Ihan mukavaa siinä oli olla kunnes alkoi viluttamaan; olin päivän aikana kastunut, farkut ja alushousut.

1 kommentti:

  1. ;o) miehillä ja naisilla tuppaa olemaan marketeissa erillaiset osastot mielenkiinnon kohteena.
    Minä pääsen sukkelasti "rätei & lumpui" osaston ohi, mutta jumitan sitten paperitavara = askarteluhyllyjen välissä samoin kukka/viherkasviosastolla. Kirjat on aseteltu niin jotta saan ne vilkaistua mennessäni lemppariosastolta toiselle.
    Tuleehan tuohon kuistin "kolmioon" jotain ihanaa itse sorvaamaasi "krumeluuria"?
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista