keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Sähköisku sormille!

Olen parin päivän aikana tehnyt sähköhommia - ja ne eivät ole menneet ihan putkeen. Kaiken lisäksi sain "sähköiskun sormilleni" - jota en ole kuuna päivänä saanut - sitten nuoruus vuosieni ennen kuin opin kyseisen elementin - tuon sähkön, eli sain kolutusta siihen. Se on ja täytyy olla lähemmäs 40 vuotta sitten, yli 35 vuotta kuitenkin siitä kun sain "viimeksi sormilleni".

Se tänään oli moka jota voi vain selittää sillä että alan olemaan vanha ja hieman dementoitunut / haperoitunut.
Se oli sellainen moka että se ei edes hävetä enää - se vain naurattaa... sarkastisesti... vaikka pitäisi itkeä että sellaista ylipäätään voi tapahtua!

Syötin "roikasta" sähköä "linjaan" saadakseni yhden katto valon päälle jossa kaikki siniset (6 kpl) oli kytketty yhteen kuten KEVI (6 kpl) ja töpseli meni seinään "väärin päin", eli siniseen tuli "vaihe"!
Se ei tehnyt oikaria eikä mitään tuhoa - mutta sitten sain sitä "hoitoa" siitä sinisestä sormeeni!
SE OLI JOTAIN JOTA MINUN OSAAMISELLA JA KOULUTUKSELLA EI VAIN VOI YKSIN KERTAISESTI TEHDÄ!
JA minä sen tein! ---- nyt pitäisi tulla itku ja valitus - mutta tuli vain outo nauru.... sairasta ajattelisin.... onneksi suojakytkin toimi.... vai mikä se nyt on suomeksi...

Meni hetki katsoa ja etsiä mistä kohtaamani moinen ongelma johtuu saatuani sähköt takaisin. Itse asiassa minulla oli jo mittalaitteessani aikaisemmin varoitus siitä  -  jota jäin vain ihmettelemään tekemättä siihen sen enempää.... kunnes sitten sain sormilleni. Todella PAHA moka että en selvittänyt saamaani "outoa" lukemaa - joka todella tiedän olevan virhe jossain kytkennässä.
Onnesi mitään sen kummempaa ja vakavempaa ei sitten tapahtunut - se ei ollut täysi 230-240 V panos näpilleni.

Sähkömiehen paras apuri, etenkin kun on yksin
4.5 V paristo ja lamppu
Sitten oli jatkoa sähkö hommille - ja aikaisemmin tekemäni teippi  "laput" rasioissa olivat tekstin osalta kadonneet täysin tai osittain. EI KATOAVAA mustetta valkoiselle teipille oli kadonnut!

Kun aloin yhdistämään piuhoja mökissäni se ei sitten onnistunut kun nuo "tekstit" olivat kadonneet ajan kanssa.
Joten, rasiassa jota työstän - jossa teksti on luettavissa sitten asennuksessa asennan niihin piuhoihin tuon ostamani lättä PARISTO (4.5 V) - ja sitten haetaan se toinen pää sieltä "kaukaa" käyttäen 3.6 v poltinta - jossa se tekemäni teksti oli kadonnut - löydän sen oikean piuhan!
--- Menikö tuo selitys nyt sitten ihan putkeen?

Sen avulla löydän kunkin asentamani piuhan ja sen ryhmän! :-) LOL
KUVA: Paristo oikealla - lamppu vasemmalla jotka ostin tänään kolmannesta kaupasta Juvalla hintaan € 2.80 ja minulla oli vain € 2.40 ja jouduin maksamaan sen kortilla. Niin ja sitten juotin ne piuhat kiinni omiin paikkoihin.

Sen myötä / avulla YKSINÄINEN SÄHKÖMIES löytää haluamansa piuhat!
Rasiassa jossa piuhat on- jopa teksti - paristo kiinni ja sitten toiseen paikkaan ja "lampulla" löytyy se oikea piuha - ja se ryhmä josta se nimi on kadonnut.
--- Valokuvia niistä spageteista (jakorasia) vaikka seuraavassa blogissa.

En nyt kerro asiasta sen tarkemmin miten se itse asiassa toimii käytännössä, OK, taisin sen jo itse asiassa kertoa  - sen verran kuitenkin että siihen tarvitaan juotoskolvia ja tinaa ja pihtejä ja ... tikkaat... ja .... nyt en vain keksi miten saisin sen enemmän monimutkaiseksi.... hyvin yksinkertaisen asian....

--- ja jos olet hyvä SUDOKUssa saatat oivaltaa sen mitä kerroin - ja jos et ole hyvä siinä SUDOKUssa ja ymmärsit sen - suosittelen että alat ratkomaan sitä SUDOKUa! :-)
--- ja mikään edellisestä ei tee mitään järkeä - sitten olet kuten minä - en minäkään enää oikein ymmärrä mitä olen yrittänyt selittää tähän mennessä....

JA SITTEN, täällä vain sataa ja sataa ja eukko kävi kuitenkin "naapurin" kanssa suolla poimimassa suppuja, lakkoja, niitä keltaisia pullukoita ym. Siitä lisää myöhemmin.

Alla pari kuvaa eukon "suo reissusta"

Odottaa putsausta ja nestettä karkaa


Kiire putsauksessa pakkaseen

2 kommenttia:

 1. Joskus sitä osaa yllättää itsensä perinpohjaisesti.
  Rouva löysi oikean aarteen ja kuinka hyvältä nämä suon helmet maistuvatkaan talven tuiverruksessa.
  Viihtyisää viikonvaihdetta kauniissa puutarhassanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen jälkeen vasen ranne kipeytyi - ja tänään sitten oivalsin syyn siihen - se ei voi olla mitään muuta kuin tuo sähköisku - onneksi olen asentanut "tuplaten" vikavirtasuojat.

   Tänään eukko kävi suolla naapurin kanssa ja sai noin neljä litraa samaa tavaraa sekä mustikoita :-)

   Poista