maanantai 21. lokakuuta 2013

Kun alkaa tökkimään...

Se oli taas maanantai... ja tuli se maanantai tauti.
Mikään ei tänään tahtonut käynnistyä, ja tämä ukko oli ihan tonttumaisen solmussa.

Sain sentään maalatuksi, ensimmäisen kerran koppini seinät, seuraavaksi esiin tulleiden naarmujen ym. spaklaus ja sitten hionta ja uusi maalaus. Ja sitten katotaan mikä- ja millainen on lopullinen pinta.
Tarkastin myös miten alan paneloimaan katon, ja se selvisi. Ensimmäinen paneeli kahtia, 1/3 osaa leveydestä ja hyvin menee.
Samalla huomasin että olin asentanut kattovalon rasian "väärin päin". En sentään nurinpäin vaan rasian verran sivuun, eli se on rasian leveyden verran keskiviivasta sivussa.

Ja kun en mitään taaskaan keksinyt menin puupajaani vieden mennessäni turhia tavaroita sisältä sinne ja masennuin - niin paljon siivottavaa ja järjesteltävää... :-(
Ajattelin että kun sen homman aloitan pitää olla ensin mukana hyvä puudutus pullo - ja siitä vauhtia jatkolle - toki se voi ennen pitkää sotkea koko jutun.... jos on liian kookas puteli matkassa.

Lopulta asensin sitten uuden ulkovalon - yhden niistä jotka sain pojaltani. Sain sen kuntoon kahdesta eri Käpyvalaisimesta. Olivat pahemman kerran ruosteisia kun ne toin häneltä ja sähkömies pojan luona ei tehnyt asiaa helpommaksi kun poisti ne uusien tieltä.
Ne valot on kytketty roikalla "keskukseen" joka toimii radio-ohjattavasta kytkimestä. ON nappi alas ja piha valaistuu :D Yksi valo on vielä asentamatta - se tulee liiterin seinään, sama systeemi.
Tulevana kesänä kaivan sitten roikan tilalle roilon maakaapelille.

Mutta se maanantai! 
Se vain ihmetyttää että sellaisia on; vaan en ymmärrä että mikä se mekanismi siinä on? Töitä kun olisi vaikka muille jakaa - ja motivaatiota pitäisi olla --- mutta kun se kaikki alkaa välillä tökkimään.

PS. Mutta hyvin onnistunut kotiviini saa ihmeitä aikaan :-) - tulee samalla myös ruokahalu ja sitä jo odottaa tiistaista ja työlista on valmis tehtävien osalta.

Mutta torstaina, (- oliko se viikon päivä isolla kirjaimella vai pienellä? Kyllä se tyttäreni on sitä minulle jotain maininnut -) silloin lähden hankinta matkalle Mikkeliin saadakseni puuttuvia "varaosia", vai sanoisinko asennustarvikkeita. Huomenna en vielä ota autoa tallista - alla kun on kesärenkaat. Ne menevät vaihtoon vasta kun seuraava lumimyräkkä tulee.

1 kommentti:

  1. Valon jonka asensin oli yksi lisää edelliseen ja kolmas tulee samaan systeemiin. Ne ovat pihalla, talon seinissä olevat on niiden lisäksi.

    Otin pari valokuvaa - niistä ei tullut mitään - ei ainakaan julkaisu kelpoista.Joten ei nyt valokuvia. Ja jos joku kysyy mikä se "käpyvalaisin on" - Googlatkaa niin se selviää.

    VastaaPoista