torstai 12. kesäkuuta 2014

Jo on ollut tekemistä, tälle viikolle

Alla vain muutama pikku juttu, ei kaikkea mitä on tehty ja on tapahtunut

Ruoho kasvaa vauhdilla
Terassilla istuessani katsoin että taas on ruoho pitkällä - eikä edellisestä leikkaamisesta ole kuin vajaa viikko! Joten leikkasin osan, yhden lohkon kolmesta jossa käytän ruohonleikkuria. Se neljäs onkin laajempi jossa käytän siimapiiskaa tai raivaussahan terää.

Istutukset on tehty, nyt on vain rikkaruohojen kitkentää, jonka eukko hoitaa. Kaadetut puut on ajettu tienvarteen odottamaan siirtoa sahalle.

Vasara heilumaan
Taloremonttia on tehty ja yritän viimeistellä mitä voin ennen kesävieraita. Homma on käynnissä eikä puupajaan ole päästy tekemään mitään mikä liittyy tuotantoon, eli tilin tekemiseen. Muutoin se on aika ahkerassa käytössä.

Hikinen homma edessä lekalla
Iskuporakoneesta ei ollut mihinkään joten leka teki tehtävänsä. Hikinen homma ja lopulta tuo vanha ulkoporras oli historiaa.
Nyt ei ole uusia kuvia, se juttu tulee myöhemmin. Nyt se on vain paria tukilankkua vailla ja sitten levyt päälle - praimeri ja laatat. Talvella tuon tilan pitäisi olla paljon lämpimämpi.

Menin eilen hakemaan rautakaupasta raaka-aineita, 2x4 lankkua ja 2x2 - olisiko nyt vaikka rimaa (tuumamitat) ja mukaan piti tulla sitä Lattia Wilhelmiä, lastulevyä lattiaan. Mikkelin K-Rauta oli kohde. Niitä lastulevyjä lattialle ei ollut kuin yksi kappale. Kirosin aika hartaasti. Edestakainen reissu sinne on sen 90 km!

Kirosin myös kun valikoin niitä 2x4 lankkuja, todella kelvotonta mihinkään rakentamiseen.
Kun valitsin sitä 2x2 tilanne oli sama. Noin parista kymmenestä löysin sen 5 kpl joita tarvitsin, ja nekin heikkolaatuisia.

Eilen sain tietää että sitä tulee päivän tai kahden sisällä. Soitin tänään ja kuorma oli pihassa joten sitten siitä vain niitä levyjä hakemaan kun ulkoeteisen lattiapinta on aika alhaalle eikä ovea voi käyttää. Nyt liikutaan terassin kautta.
Tänään soitin ja olivat tulleet joten sinne, kun tarkistin säätiedot. Ehdin hyvin tehdä reissun ennen sateita.

Ja taas moottorisaha ongelmia

Aamulla naapurin Matti toi sahansa, Jonsered cs2245s pikalukituksella. Maksoi siitä keväällä €400.
 Sain tietää eilen ongelmista mutta eukko sanoi Matille että huomenna kun Kurre tekee nyt rappusia.

Joten Matti toi sahan tänään ja totesin että mitä helvettiä!
Ketjupuolen koppa kädessä ja pikalukituksen osa taskussa ja ketjut solmussa!

Sen hän sanoi etsineensä ruohikosta puoli tuntia ennen kuin löytyi, viiden metrin päästä.

Se ei ollut ensimmäinen kerta kun koko koppa on irti, ja ainakin neljä kertaa nyt kevään jälkeen ketju on irronnut - ja se on sen mukaan entinen ja jälki on rumaa. On ihme ettei Matti ole loukkaantunut. Eikä se ole halpaa lystiä vaihtaa aina uuteen ketjuun, kerran pari viikossa.

Nyt soitin Agri-Market liikkeen huoltoon ja kysyin että mistä on kyse?! Juu sanoivat että normaali juttu ja meille tulee lukuisia yhteydenottoja, asiakkaita joilla tuo koppa on irronnut, pudonnut jne.!

Sitten minulle kerrottiin miten se pikakiristys toimii - ja katsoin sahaa ja sitä ja sanoin että ette ole tosissanne!

Vein sahan tänään Mikkeliin Agri-Marketin huoltoon ja tilalle tulee uusi koppa pikakiristyksellä. Sen käyttöä Matti ei tule ikinä oppimaan, jopa minulle sen käyttö vaatii huolellista paneutumista ja keskittymistä että onnistuu! Epäilen sitä vahvasti. Se mekanismi ei vain voi toimia. Terä löystyy ja irtoaa laipasta.
Siinä on hieno ajatus joka ei vain toimi. Haluttaisi tietää montako onnettomuutta on sen takia jo tapahtunut?
Ellei se nyt toimi niin tuleen - hänen puolesta - vaatimaan kaupan purkua ja rahat takaisin! Tuo saha on hengenvaarallinen, jopa ammattilaiselle metsurille!

Sääennusteet
Ennen lähtöä katsastin säätiedot ja ennusteet. Arvelin että selviän matkasta kuivin nahoin ja vieläkin jää aikaa ennen sadetta.
Matkalla Mikkeliin noin 10 km päässä alkoi tihkumaan, noin 15 km päässä satoi jo kaatamalla. Kun tulin Mikkeliin se "kaatamalla tullut sade" olikin siihen verrattuna tihkusadetta!

Päätin kuitenkin tuoda kotiin ne lastulevyt - ja kuivana. Ostin pienen rullan höyrysulkumuovia. Peruutin kärryn varaston sisään, leikkasin sopivan pituuden muovia, se kärryn päälle, neljä levyä sitten sen päälle ja sitten paketoin sen ja teippasin ostamallani höyrysulkuteipillä.

Kotimatkalla tuli hetken aikaa vielä enemmän vettä, todella rankasti. Silti paketti oli kuiva kun tulin kotiin :)
Samalla viimeiset 15 km oli rutikuivaa, sateesta ei tietoakaan, ei silloin eikä ennen, ja aurinkokin tuli esiin. Olin kääntynyt Mikkeli-Piäksämäki tieltä 90 astetta itään.

Taksin käyttöä verorahoilla
Mikkelin reunamilla poikkesin pienessä Suur-Savon S-Marketissa.
Edessäni oli lyhyt ja varsin pyöreä nainen rollaattorilla, alle neljäkymppinen. Istui rollaattorin päällä ja käveli eteenpäin. Ostokset: Kaksi munkkipossua, purkki maitojuomaa, joku karkki juttu ja iltapäivälehti.

Kun pääsin autoon ja lähdin ajamaan näin miten hän kampesi itsensä taksiin! Joka oli odottanut häntä ostoksilta!
Onni etten ajanut kolaria! Miten helvetissä!
Hän ei itse sitä taksimatkaa maksanut vaan käytti kunnan, sossun seteliä - se on veikkaukseni. Veronmaksajien rahoja hakeakseen pari munkkipossua, maitojuomaa ja iltapäivälehden! Todella tyrmistyttävää etuuksien väärinkäyttöä!

Tuollaista en todellakaan hyväksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti