keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Naamojen muotoiluja ja kastraatio

Aloitan ensin autoni naaman muotoilusta ja siirryn sitten eukon naaman muotoiluun.

Katsoin tänään että lähden Juhannus ostoksille tänään, keskiviikkona koska kaikki menevät huomenna torstaina ostoksille.
Kun menin Mikkelin LIDL liikkeeseen en ole koskaan nähnyt niin paljon asiakkaita siellä. Niitä oli aivan HURJASTI!
Eli ainakin he kaikki ajattelivat kuten minä. Keskiviikkona vähemmän, Torstaina enemmän.
Moni tuote joita eukko merkkasi ostettavaksi olivatkin jo loppu kun sinne menin :(

Ennen sitä ajoin huoltoasemalle, Mikkelin tuntijoille se missä on se A-katsastus - Nesteen kylmä asema ja Hesburger.
Astuin ulos, kortti automaattiin ja kahva käteen. Olin valinnut tietyn euromäärän kun litrahinta oli kallis. Jos vaikka halpenisi.

Letku tankin reiässä, katselen lintuja ja sitten kuorma-auto jo taittaa itseään kapoisessa tilassa autoni edessä. Peruuttaa ja "oikaisee" ja ajaa eteenpäin. Avaan suuni - aivoissa että ei helvetti ja autoni, töpö-häntä-relluni siirtyy sen puoli metrin lähemmäksi bensamittaria!

Se kuorma-auto osui autollaan relluni keulaan!
Relluni naamatauluun melkoinen muutos
K-Auto on peruuttanut takaisin.
Onneksi vahinko on vain muovia ja kuskin puolen lampun vaihto. Korjaamolla sitten sanottiin että vikaa on paljon enemmän. 
Huomaa kuorma-auton sivun metallikiskojen vääntyminen - sitä ei muoviosat muotoile.

Kun tankkasin - jatkoin tankkaamista ja soitin 112. Puolen tunnin kuluttua paikalle tuli sitten Poliisi auto. Tämä Mikkelin "keskustassa".
Hän otti ensin valokuvia eri kulmista ja sitten autot voitiin siirtää pois että saatiin tankkauspisteeseen lisää autoja.

Minua haastateltiin ensin - ja kun en ollut ajanut autoa minua ei tarvitse puhalluttaa (lain mukaan), mutta voin tehdä sen. Tein sen ja tulos oli nolla jonka Poliisi merkkasi papereihinsa.
Sivusta tuli sitten mies joka näki kaiken - oli valmis todistamaan puolestani - autokoulun opettaja.

Poliisi meni sitten tietokoneelle - menin mukana ja kysyin että voinko seurata tapahtumaa - LIVENÄ kun olen nähnyt sen vain Poliisi TV ohjelmasta. Se sopi hyvin ja hän naurahti asialle.
Naputteli vain ajokortistani sotuni koneelle, kolme riviä tekstiä tuli - en tiedä mitä kun en kyennyt sitä lukemaan.
Muutama muu kysymys ja sitten kuorma-auton kuski joutui puhutteluun ja minä jatkoin matkaa.
Kysymyksinä oli esimerkiksi vaadinko korvauksia, tarvitsenko lääkärin apua, sopiiko minulle että hän kirjoitta asiasta toiselle osapuolella sakot vai haluanko asian käräjäoikeuteen jne.
Ei vaatimuksia ellen joudu maksamaan mitään eikä tästä asiasta tarvitse lähteä käräjöimään ja silleen olivat vastaukseni.

Ajoin sitten Volvolle. Mikkelin Auto-Kilta liikkeeseen joilla on myös tämä Renault edustus. Auto otettiin korjattavaksi, ilmoittavat milloin sen sinne sitten vien. Vakuutus maksaa koko lystin, tietenkin ja sijaisauton. Tarkistivat vielä että aouto on liikenne kelpoinen.

Ja sitten se toinen naaman muotoilu
Muutama päivä sitten eukko kykkii rikkaruohoja kitkemässä - polullamme - kun naapuri pyöräilee ohi. Koiramme Viki bongasi hänet ja lähti juoksemaan tonttimme toiselle sivulle älyttömällä vauhdilla ja törmäsi eukkoon.

Sen kuono osui eukon leukaan, sen hammas viilsi pienen haavan alahuulen alle, sisäpuolelle tuli reilut sentin haava kun huuli osui hampaisiin ja hän lensi pyllylleen - lievän aivotärähdyksen saaneena.
Olin tuolloin pihalle ja täysin "pihalla" siitä mitä tapahtui. 

Hetken päästä hän istuu sisällä WC pöntön päällä ja sylkee verta, aika paljon lavuaariin. Pää on sekaisin ja pyörryttää.

Siitä päästiin säikähdyksellä. Ei sitten löytynyt syytä ajaa terveyskeskukseen - silloin Lauantaina Mikkeliin, 45 km.
Aluksi Buranaa, suun huuhtelua sopivalla aineella ja eukko nukkui sen iltapäivän pariin otteeseen, muutaman tunnin. Hän on toipunut siitä vallan hyvin vaikka aluksi leivät olivat hyvin pieniä paloja ja hän joi juomansa pillillä.

Ja sitten se kastraatio
Päätin nyt että NYT se koiramme viedään lekuriin ja munapussit siirretään minne menevät. Kastraatio ja toivomuksemme mukaan tuo tornado sitten rauhoittuu sen operaation jälkeen.

3 kommenttia:

 1. Maanantaina selvisi ettei vahinkoilmoitusta ole tehty.
  Selvitin asiaa ja eilen sitten sain selville auton omistan - yrityksen ja sen edustajaan sainkin yhteyden - taisi olla TJ ja pikku firma.

  Ei ollut kuullutkaan mistään "kolarista" - mutta tiesi kuljettajan. Sanoin että jospa tekisivät sen vahinko ilmoituksen että saan autoni korjaamoon.

  Soitin tänään Mikkelin Poliisille ja kyselin että milloin saan paperisen tulosteen siitä onnettomuudesta. Voi mennä muutama viikko eteenpäin, kun kyseinen poliisi siirtyy viikonlopun jälkeen kesälomille enkä saa sitten mitään paperia edes omalle vakuutusyhtiölleni.

  Ja jos päälle ajaja ei tee vahinkoilmoitusta hänen yhtiö kysyy sen perään kahden viikon kuluttua ja sitten hän saa uuden huomautuksen ja sitten menee taas kaksi viikkoa...

  Ehkä sitten saan Poliisilta raportin onnettomuudesta.... omalle yhtiölleni joka sen sitten maksaa ja laskuttaa sen sitten siltä toiselta.

  JA auton korjaus saa odottaa ja odottaa.

  JA sijaisautoa en saa koska olen eläkeläinen. Jos saisin niin vakuutus korvaa vain 94% kustannuksista, eli saan maksaa sen 6%!

  Koska kotiini ei ole julkista liikennettä ja matkaa on korjaamolta 45 km saan taksimatkan korjaamolta kotiin ja saman sitten korjaamolle. Jonka joudun tietenkin itse ensin maksamaan. Vakuutusyhtiö maksaa sen sitten joskus, kun maksaa!

  Mikäli korjaukseen kuluu viikko tai enemmän saan yhden taksimatkan käydäkseni kaupassa!

  Hetkinen? Miten tämä nyt näin menee?

  VastaaPoista
 2. Voi sentäs. Tässä postauksessahan on enemmä sattumia kuin hernerokassa.
  Toivottaan, jotta rouva voi jo paremmin ja vakuutusyhtiökin olisi reipastunut toimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan se eukon huuli alkaa kohta olemaan kuten pitää, hieman arka vielä.
   JA mitä vakuutusyhtiöihin tulee, rahat vievät kevyesti mutta takaisin päin maksut onkin sitten vaikeampaa.

   Poista