tiistai 16. joulukuuta 2014

Hieman lehdistä luettua

Niin, muutama mielipide viime aikojen otsikoista

Putin katoaa ja sumentuu
Venäjän ruplaa ei näköjään saada pelastettua edes tekohengitykseen, se katoaa arvoon arvaamattomaan jossa sillä ei saa mitään. Tiedä vaikka sille kävisi kuten aikoinaan I maailmansodan jälkeen Saksan markalle. Kahvilan edessä kahville oli hinta, ostettiin kupillinen ja kun tuli maksun aika se oli jo miltei tuplaantunut, hinnassa. Super inflaatio.

Missä se Venäjän "syltty tehdas on"?

Kukaan ei uskalla kommentoida Putinin toimia, kukaan ei usko Putinin mahdollisuuksiin ja joilla rahaa ja omaisuutta on toivovat että hänestä päästäisiin eroon, mutta miten?

Sellainen keino pitäisi olla niin salakavalaa ja näkymätöntä ettei itse joudu vaikeuksiin. Ja mikä se olisi?

Fyysinen omaisuus ei katoa mihinkään, ulkomailla olevat varat eivät katoa mihinkään - vain rupla sukeltaa - ja kuolee ja lopulta Putinin Venäjä.

Ja siinä se! 
Antaa mennä ja toivon mukaan myös Putin ja hänen "oligarkia". Venäläiset oligarkit, ne joilla on rahaa eivät tue eivätkä tule tukemaan ruplaa.
Kun se rupla tuhoutuu, katoaa myös Putinin valta.

Taliban tappoi toistasataa lasta ja nuorukaista.
Nyt olisi aika että islamilaiset valtiot ryhdistäytyisivät - ei vain IS järjestöä vastaan. Heille , islamilaisille kuolema on jotain mitä me emme ymmärrä. Ihmisten päät katkotaan ja raajoja pätkitään sekä ruoska heiluu, itsemurhapommittajat tappavat itsensä Allahin nimessä jne. Ei sitä meikäläinen ymmärrä.
Mutta, ehkä he alkavat pikku hiljaa ymmärtämään että IS ja Taliban on myös uhka heidän järjestelmälle ja vallalle? Heidän luomansa yhteiskunta rauhalle ja vallalle?
Entä kun noiden sairaiden hullujen teot islamilaisuuden nimissä juurtuvat muun maailman tajuntaan vaikka niillä ei ole mitään tekemistä ja osuutta islamilaisuuteen?
Heille muille islamilaisille suunnasta riippumatta olisi aika herätä todellisuuteen.

Entä miten on meidän "länsimaisen sivistyksen" parissa? 
On ihmisoikeudet, tasa-arvoisuus, uskontojen vapaus jne. Niillä maailman asioita tarkastellaan, oman mukavan kaleidoskoopin läpi joka näyttää kaiken niin mukavissa väreissä ja sävyissä, juuri kuten kukin haluaa ja toivoo.

Toki noiden lasten ja nuorukaisten, heidän opettajien tappaminen, kuten kaikki muut jo tehdyt ovat valitettavaa ja tuomittavaa - mutta ei niiden tekijöitä saa niistä tuomita ja mitä he edustavat, Islamilaisuutta! Sama pätee IS joukkojen tekoihin.

He eivät ymmärrä että tuollainen islamilaisuus ei ole islamilaisuutta alkuunkaan. Tekijät ovat lukutaidottomia - ja mikäli lukemaan kykenevät niin Koraania eivät ymmärrä eivätkä arabiaa.

Palatakseni aiemmin toivomaani, että Islamilainen maailma heräisi ja teroittaisi kirveensä kuten miekkansa ja käyttäisivät niitä tavalla että älyttömät ääriainekset miettivät toiseen kertaan mitä sanovat ja tekevät.
JA samalla uskonnon julistaminen sallitaan vain niille jotka osaavat lukea ja ymmärtävät sitä kirjaa jota siteeraavat. Ja vapaa saarnaajille pää miekan alle ja heidän seuraajille.
Unohtamatta sitä "yhtä imaamia ja profeettaa" Australiassa, Iranissa syntynyttä.

Se siitä
Että silleen. Asioita olisi muitakin mutta nämä kaksi nyt valikoituivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti