tiistai 16. joulukuuta 2014

Kun datayhteydet eivät toimi

Kun netti ei toimi

Soneran verkkoon tuli eilen noin klo 23.00 vika joka ei vielä nyt 10 aikaan ei ole korjattu. Eli lähentelee 12 tunnin rajaa.

Puhelin toimii mutta nettiin ei pääse. Itse saan onneksi sen verran 4G verkon kantavuutta että pääsen nettiin. Lähetys on toki todella hidas - mutta toimii.

Jään vain ihmettelemään miten meille pakkosyötetty langaton viestintä voi olla näin onnetonta? Missä ovat varajärjestelmät ja millä kriteereillä tehdään päivityksiä?
Eikö olisi mielekkäämpää tehdä vaikka jokin mini verkko ja testata ohjelmistot ja laitteet siinä ennen kuin ne siirretään valtakunnan verkkoon?

2 kommenttia:

 1. JA asia jota ihmettelen.
  Ei yhdessäkään verkkolehdessä ole asiasta mainintaa. Joten ei näytä olevan kovinkaan merkittävä asia. ? :(

  VastaaPoista
 2. Puolilta päivin kuului radiosta jotain mitä en muista koskaan kuulleeni - mikä se nimi nyt olikaan? Ilmoitus vaarasta tai jotain vastaavaa.
  Se oli ilmoitus Soneran verkon kaatumisesta ja ohjeet hätäpuheluiden avaamiseen. Sekin väärin.
  Sanoivat että poista SIM kortti. Helpommin se onnistuu kun sulkee puhelimen ja avaa eikä syötä PIN koodia vaan soittaa suoraan 112.

  Ja vika? Oli sitten ohjelmisto virhe! Näköjään latasivat testaamattoman, bugisen softan verkkoon!
  Ja mitä sanoinkaan tuosta aiemmin. Rakentaisivat itselleen pienen testiverkon jossa voisivat ne juttunsa ensin testata.

  Onneksi minulla toimii joten kuten tuo 4G tänne päin. Pitänee ostaa uusi antenni ja suunnata se 4G lähettimeen joka on vastakkaisella suunnalla 3G mastoon.

  VastaaPoista