torstai 11. joulukuuta 2014

Puolet Joulukuusta jouluun

Tervehdys itse kullekin

Luin juttua siitä kun jokin ostoskeskus lopetti jouluisen musiikin soittamisen.

Yksi juttu josta alkaa meikäläisen Joulu, mutta oli aivan väärä valinta - ei kristityille - oli Oslossa Nobelin rauhanpalkinnon saajille esitetty kappale.
Nimittäin "O helga natt" - mikä se nyt olikaan suomeksi. Oliko se nyt "Oi Joulu yö".
Nimittäin Håkan Hagegård'in esittämänä. Se kolahti aikoinaan Ruotsissa tajuntaan tavalla joka ei katoa ja teki joulun. Siitä on, noin, niin noin? Mitä lie ollut, reilusti yli 30 vuotta sitten. Ja jokainen Joulu haluan kuunnella sen - ja Sulo Saarits suomeksi. Ja tietenkin soittelen sitä myös itselleni kaikilla virheillä - jotka harmittavat.
Linkki: http://youtu.be/ZCurWDFW2ZI

Mitä ostareihin tulee niin puolestani joululaulut soikoon - se luo sitä arjesta erottautumista tulevaan - vaikka en kuulu kirkkoon. Mutta Joulu On Joulu siitä huolimatta.

Kaiken maailman juttuja tulee luetuksi - ja kuunneltua eri viestimistä ja ne kohottavat usein verenpainettani.

Jo pitkään olen harkinnut oman - nk. TV-kanavan avaamista, ja kommentti blogia. En haluaisi sitä tälle Ukko-Tontun blogiini enkä puupajani juttuihini, en myöskään videoihini.
Kokeiltu toki on ja kehujakin on saatu.

Toinen syy moiseen mielitekoon on mahdollisuus ansaita hieman euroja. Toteutettuna niin Suomeksi kuten Englanniksi.

Joulua tekee...
Jo vuosia olen harmitellut Joulukuuta, lukuisia syntymäpäiviä ja eukon synttärit - tänään - joita en tietenkään harmittele alkuunkaan. Etenkin tänään kun kerrankin onnistui ostamaan hänelle jotain johon tykästyi - toki koko oli väärä. Mutta, sen saa vaihdetuksi.

En sitten TAASKAAN ehdi saamaan valmiiksi niitä juttuja joita olen ajatellut, puupajastani - eikä ole muuten ensimmäinen kerta :(

Lunta tuli - aamulla oli jouluinen tunnelma ja reilut 5 cm lunta mutta niinhän se nyt sitten vauhdilla katoaakin, toki hitaammin mitä tuli.

Juttua olisi lisää - siirtyköön nyt kuitenkin seuraavaan kertaan.


1 kommentti:

  1. PS. Älä pidä Kossua maustekaapissa jossa pidetään etikka pulloa!
    Olin vähällä ottaa aperatiivin väärästä pullosta :(

    VastaaPoista