maanantai 22. joulukuuta 2014

Rauhallista pyhäaikaa ja onnellista Uutta vuotta teille kaikille

Aivan ensin
Hyvää ja rauhallista Joulun aikaa teille kaikille 

Tänään käytiin Mikkelissä; oli syykin siihen miksi juuri tänään ja se syy oli punaviini.
(On 22.12 ja maanantai)
Vuoden viiniksi valittu "kyykky viini", eli Alkon alarivin, lattiatason hintatason laatua. Alle € 10.
Quinta
Das
SETEN COSTRSAN
Vuodelta 2010

Kun aiemmin mentiin sitä ostamaan se oli loppu joka paikassa.
Mikkelissä kun sitä kysyttiin sanottiin että on tulossa Jouluksi, pieni erä. Saimme mahdollisuuden varata ja teimme sen, 2 pulloa ja tänään ne saatiin. :)

Kalkkunaa emme voineet tilata - ehkä olisimme voineet. Emme ole eukon kanssa kannibaaleja, eli emme syö sikaa, ei edes jouluna.
Kun olimme Lidl liikkeessä - kuten aina kun olemme Mikkelissä - siellä OLI "puten"ia - eli kalkkunaa. OK. Kalkkuna on truthahn - muta myös "puten".
Ei ateriaa joulu aatolle - mutta on Joulu päivälle! Pieni mukava 3.6 kg tipunen ranskata.

Oltiin sitten Mikkelin Anttilassa - eukko katsoi minulle Joululahjaa - jossa minun piti olla mukana. Reino tossut.
Ei sitten ollut kokoja joten jatkettiin kiertoajelua ja oltiin toisessa kerroksessa kun aikaisemmin tapaamamme myyjä tuli luoksemme ja kiitti että löysi meidät!
Sinne tuli juuri varastosta muutama Reino lisää --- ja me sinne alas ja eukko sai minulle kokoni. Hänen hymy oli näkemisen arvoinen!

Aivan uskomatonta asiakaspalvelua! Hän sanoi nähneensä meidän menneen kerrosta ylemmäksi ja hän sitten lähti meidän perän ja löysi meidät.
Siten eukkoni sai minulle sen mitä olin aina halunnut - aidot "Reinot".

Kiitos - Mikkelin Anttilalle - etenkin suurin kiitos heidän myyjälle, joka oli mies. "He".... not "She"....
Todella asiakaspalvelua sitten paremmasta päästä! Yritän muistaa hänen kasvonsa ja antaa hänelle ASAP pienen "lahjan" - tietenkin puupajastani palvelustaan.
Ja kun sen teen niin olen niissä Reino tossuissa :)

Ennen sitä, siellä toisessa kerroksessa meihin iski sitten paniikki ja etenimme siitä paikasta vauhdilla, hyvä ettemme kaatuneet.
Kuulimme tutun äänen, tutun äänen sävyn, kaikki sitä jota pakenemme.
Kyseessä oli naapurimme, muutaman kilometrin päästä, leski. Kun hän sanoo "mitä sanoo" se ei ole minuutti tai kaksi, se on TUNTI ja kaikki kylämme juorut saamme kuulla ja jos niitä ei ole tapahtunut niin hän keksii ne. Yleensä haukkuu kaikki muut ja kehuu "meitä" - eli sitä kenelle puhuu ja muille sitten haukkuu meidät.
Menee yleensä kerran viikossa naapurimme vaivaksi - ja on siellä 6-8 tuntia! Ja suu sekä leukapielet käyvät lakkaamatta. Talon emäntä ja muut ottavat ja nukahtavat välillä tunniksi tai silleen - mutta hän vain puhuu. Heillä on kokemusta vuosien takaa.

Tänään Mikkelissä - asuttu täällä nyt noin 7 vuotta - oli kuin oltaisiin oltu Helsingissä. Sellainen kaaos liikenteessä, sellaiset jonot kaupoissa että alkoi jo heikottamaan - paitsi liikenteessä - siellä pinnani paloi kuten italialaisilla tai sen sellaista minulla joka jo kiroili ääneen ja heilutteli käsiään naama melkein punaisena ja eukko yritti rauhoitella. Yritin koko ajan varoa ettei päälleni ajeta. Tai sitten tein ohituksia kun edessä oleva auto ei uskaltanut liikkua mihinkään!!!
Paikalliset savolaiset olivat ihan "metsässä" ilman tajuakaan mistään suunnasta ja miten minne mennään siinä kaaoksessa.

Alla muutama valokuva viikon takaa, eukon ottamia.


13.12 otettu kuva
Jouluista on ollut täällä jo jonkin aikaa.  Kuva pääoveltamme.
Lähempi kuva
Zoomatti kuva edellisestä ja takaa löytyy tuo Kurren Saluuna - eli grillimme katosta pala.
UFO tai Keijukainen
Eukon ottamat kuvat joka pisti miettimään miten tuo valopallo yleensä syntyi? Yksi isompi lumihiutale linssin edessä, jollaista en ole koskaan ennen havainnut tapahtuvan, ja ensin luulin sen olleen kuun. Sitä se ei ollut. Joten mitä se oli? Kertokaa se!

PS. Paljon olisi kerrottavaksi, etenkin edelliseltä joululta kun lupasin tehdä seuraavaksi jouluksi lahjat läheisilleni viimeistään syksyyn mennessä. 
Taas jäi tekemättä :(

2 kommenttia:

  1. Minä juoksin myös Joulupukin asioilla Reiskojen perässä. Kuopuksen kanootit 48 löytyivät helposti, mikä on ihme. Hmm... tais olla oikein joulunihme. Noh, pikku-ukon Reiskat olivatkin sitten kiven alla. City-marketisssa, kun aikansa alahyllyjä peuhoi niin löytyi originaalit ruskeat kokoa 34. Kyllä siinä tunsi olevansa kuin Jukolanviestin voittaja viimeisellä rastilla ensimmäisenä. Juu-u ja silmäni loistivat myös kuin taivaan tähtöset ;o).
    Jep, kyllä se lumihiutale/räntälöntti saattaapi kuuksi muuttua kuvassa.
    Leppoisia välipäiviä teille!

    VastaaPoista
  2. Onnea sekä iloa Uudelle Vuodelle 2015!

    VastaaPoista