lauantai 5. joulukuuta 2009

Kunnon työpöytä!


Oli sitten kyse metallitöistä tai puutöistä niin työ pisteessä pitää olla pöytä ja  työpöydän pitää olla riittävän kookas ja ennen kaikkea tukeva, ja ehdottomasti vatupassissa!

Viereinen kuva"tekeleestä" jossa pinta on puretun rakennuksen seinä osa - muistaakseni.
Lauta on enemmän koin 22 milliä - tämä on paksumpaa, 25 tai silleen.
Naputtelin sen alle 2x4:sta 4 jalkaa per sivu. Pöydän pituus on noin 2.2 metriä.
Kun se oli ollut aikansa kuivumassa ja pinta jotenkin kuivunut, nostin sen päälle 32 millisen lastulevyn - tarkoitettu lattialle.


Ja pienellä lisälaudalla jalkojen alle (lattian kaato), noin 10 mm sain sitten sen  pöydän vatupassiin. Se on A&O vaikka missä hommassa - ja tämä pöytä vastaa sen mitä vaadin. Ja sen tulee olla TUKEVA, ja sitä se myös on.
Oikealla olevassa kuvassa KO levy on pöydän päällä. Rakennelma ei vielä ole ihan 100% valmis, esim. ko levy ei ole vielä ruuvattu kiinni, eikä pöytä ole ihan varmasti siinä "oikeassa paikassa". Toisaalta voi olla että on.

Kaiken muun lopuksi, josta nyt ei ole kuvaa, - tyypillistä minulle -vaikka kamera on mukana, - en ottanut valokuvia -  tein sähkö hommia.

Alla oleva kuva tuo vain esiin miten ko pöytä pääsi heti toimintaan.
Olin kaivellut esiin vanhoja juttuja varastostani nimikkeellä sähkö ja suunnittelin niiden käyttöä tarpeisiini. Siitä lisää seuraavassa blogissani. Noista sähkötöistä ja miten käänsin sähkö-matikan MUTU:ksi. Se meni / menee ihan surffailuksi.


Itse asiassa hieman suurempaa mitä elektroniikka asentajan homma olisi. Toki olen joutunut aikoinaan tekemään paljon suurempia asennuksia - ja niitä piuhoja ei noin van käsin väännelty.
On tullut suunnitelluksi myös OK talon sähköitykset ja jokaisen kaapelin asennuksen. Siitä tosin on aikaa. Ja asennettua niitä ihan tarpeeksi.

Yksi juttu yli kaiken on oppimani juttu erään vanhan sähköasentajan opissa ollessani, siis oppimani temppu.
Yhdistettiin yhteen vanha paperi/öljy kaapeli uuteen moderniin juttuun. Ja se ei ollut ihan tavallinen voimavirta juttu. Muistaakseni neliöt olivat yli 10 mm ja pihoja neljä tai viisi. Voltit mitä olivat ja sulakkeet jotka irrotimme taisi olla jotain kuten 63 A. Se oli kahden keskuksen välinen linja. Avain sana on kaiken muun lisäksi - hartsi. Oi niitä aikoja vaikka en saanutkaan korvapustia kun luulin osaavani jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti