perjantai 19. maaliskuuta 2010

Suksia ja päänsärkyä

Niin, päiväjärjestyksessä oli Suksia ja päänsärkyä.

Oltiin Keskiviikkona Mikkelin markkinoilla - piti ostaa sukset. Ei ollut myyjää.
Kävin tänään kirkolla, eli Juvalla - sielläkin oli Markkinat - ja suksien myyjä!

Mihin minä nyt suksia tarvitsen? No, päästäkseni metsään kaataman puita, polttopuuksi ja verstalle. Pitää kaataa ennen lumien lähtöä, viimeistään Maaliskuun loppuun mennessä.
Ei sinne metsään kävellä - pitää olla sukset.

En saanut Mikkelistä niitä armeijan vanhoja hikilautoja - joten päätin tehdä omat lankut jalkojen alle. Aloitin niiden teon eilen. Näkyvät kuvassa - kun suurennat sen klikkaamalla kuvaa. Nyt voin jalostaa niistä - vaikka kelkan!

Niin, sitten menin kirkolle ja siellä oli se suksi myyjä. Sanoi että Mikkelissä olisi ollut niin huono paikka ettei kukaan olisi sinne eksynyt edes vahingossa - ja hinta oli ihan mahdoton hyväksyä.
Mikkelin torille kaivetaan maanalaista parkkia joten "tori" on siirretty puistoon.

Entä se päänsärky? No, kaikki realisoitui ja nyt on sitten vain hiihdettävä metsään - se tietää töitä - ja siten tuli sitten se päänsärky :o( (LOL)
Ne sukset olivat Suomalaiset, Esko Järvisen ja sain uudet hihnat ja kantapää kiinityksen jouset. Kaikki tuli terä uudet hintaan € 25. Ei paha.

Päänsärkyä tuli myös töistäni - niiden viimeistelystä. Viereinen kuva. Kiillotin viimeistellyn vahan teräsvillalla.
Siinä oli jotain outoa ja villasta irtosi jotain "tahnamaista", mustaa paskaa joka tarttui pintaan.
Sain sen pois - tinnerillä, putsaus ja uusi vaha ja uusi kiillotus.

Kyseessä on olutmukin - prototyyppi - yksi monista. Se toinen on viinilasi, myös yksi monista kokeiluistani . Tuo oikealla oleva kuva - jossa on mukana sellainen mahonkinen "namurasia". Tilaus työ.

Olen pähkäillyt miten teen nopeasti "gallerian" valokuvaukselle. Mikkelistä piti ostaa sinistä kangasta - eukolla ei ole kuin lainaksi.
Sininen kangas? Kuvattavan saa helposti irrotetuksi "taustasta" ja kohteen itsenäiseksi yksilöksi ilman taustoja. Kuvan voi sitten sijoittaa vaikka "Tahitiin" kauniin Laguunin rannalla olevan kiven päälle.

"Pikarit" ovat koivua ja pohja mahonkia. Pinta 3x Danish oil ja vaha ulkopinnassa. Myöhemmin kokeilen nk. elintarvikelakkaa joka kestää myös alkoholia - ainakin sisäpuolelle.

2 kommenttia:

  1. Hitsi. Kiinnitin heti huomiota ja tajusin, paja! Täällä minä vaan rustaan korujani ihan huoneen nurkissa, vaikka olenkin valloittanut huoneesta pari neliötä näille " harrasteilleni"! Upeaa, oikea paja!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon, oivalluksestasi! :o)

    Minun "pajani" yrittää tuottaa puusta "koruja" - nyt tosin tulee lähemmäs parin viikon paussi kun lupasin lähteä etelään remontoimaan (tuunaamaan) poikani ja hänen vaimon ostamaa uutta taloa.

    Sitten pitääkin lähteä heti metsään kaatamaan puita ennen niiden kasvun alkua.

    VastaaPoista