perjantai 23. huhtikuuta 2010

Puhelimista ja viestintää

Olen kypsynyt hitaasti ja varmasti Soneraan, eikä siitä Kulta asiakkuudesta ole muuta hyötyä kuin naurut aika ajoin kun he lähettävät niitä "bonuksia" hyvälle asiakkaalle. Joskus ihan isojakin, mutta mitä teen uudella läppärillä tai vastaavalla? Tai TV kaistalla tai muulla kun kun perus GSM hädin tuskin toimii? Käyttämättä jäävät nuo bonus - lahja kortit.

Sain nyt kokeiltavaksi Saunalahden liittymän - eikä se ole edes Soneran vertainen - kuuluvuuden kautta. Hinnat saattavat olla jossakin paketissa halvemmat.
Alueet joissa 3G toimisi, kymmeniä kilometrejä, 3G:stä ei ole mitään hajua. Siten heidän peitto/ kuuluvuus kartta ei pidä alkuunkaan paikkansa.
Täällä meidän tontilla heidän kuuluvuus on Soneraa heikompi.

Nyt olisi vielä tuo DNA, mutta heiltä ei saa kuin Mokkulan testattavaksi, ei puhelimen Simmiä kuten Saunalahdelta. Katotaan mitä voidaan tehdä kunhan pääsen tästä Mikkeliin.

Joskus tulevaisuudessa, mitä lehti tietoihin tulee olisi tuo "sata meganen" saatavilla, mutta taitaa jäädä kymmeneen. Toki, jo se kymppi olisi jo taivaallinen asia.

Viestinnässä tarvitaan muutakin kuin yhteyksiä. F2F, face to Face, eli naama naamaan vasten voi haastella mitä sattuu jos vastapuoli huomaa katsoa huulien ja muun naaman vinoutumaa sekä silmän pilkettä. Vitsi on vitsi, sarkasmi on sarkasmia ja silleen. Niin ja unohtamatta ääntä ja sen sävyä jotka, ainakin minulla kertovat omaa tarinaansa.
Omaa naamaa vääntämällä sähköpostia kirjoitettaessa se ei viestitä sitä mikä oli jutun perimmäinen ajatus - ja homma menee sitten ihan "vituralle".
Onnistuin herättämään syvempiä, mustia ajatuksia X-vaimoni sisuksista ja jonkin verran turhautuneisuutta poikani päivärutiineihin.

Jos olisi tuo nopeampi laajakaista sitä voisi sitten käyttää video neuvottelua, kuten Skypeä - ja jättää historiaan sen kuivan, persoonottoman, ilmeettömän tekstin.

PS. Toisaalta - voinhan "videoida" itseni ja juttuni ja pistää ne sinne YouTube yksityiselle osiolle :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti