tiistai 12. lokakuuta 2010

Housuremontti ja muuta pientä

Housuremontti käynnistymässä
Vein aamulla kahdeksaksi auton korjaamolle ja sain laina-auton. Siihen piti tehdä nivelien vaihto. Käsijarru ei korjaantunut ilman uutta vaijeria - se vaihdetaan viikon päästä uteen. Tavallaan meikäläisen käsijarru ei myöskään oikein toimi - siis aina.
Kun hain auton eukko lähti mukaan ja ostimme parit farkut minulle ja yhdet sopivat työhousut verstaaseen - jotka sitten aloin remontoimaan oikeaan pituuteen. Osaan nimittäin käyttää myös ompelukonetta - varsin hyvin jos saan kehua itseäni.
Yläkerrassa on housuja - mutta ne ovat siellä enkä lähden housujen takia avaamaan suljettua aukkoa sinne - joten ostin sitten parit farkut.

Tänään eivät odottamani tarvikkeet vielä tulleet. Etenkin laastia ja muurauskelkkaa kaipailen - harkkoja on aluksi ihan riittämiin. Ne lastataan autoon huomenna klo 8 joten eiköhän ne ole tontillani noin klo 10.

JA sitten alkoi vihdoin ja viimein se sokkelin muuraaminen. Torstaina vaihdan auton alle talvikumit, mutta siihen menee vain reilu tunti kun poikkean naapuri kylässä kumipajalla. Vaihtaisin ne itse kuten viime syksynä mutta nyt pitää tarkistaa niiden renkaiden tasapainoitus.

Muu aika - mitä on jäänyt on käytetty verstaan "siivouksessa" - tavarat paikolleen ja silleen. Nyt siellä pystyy taas liikkumaan ja jopa tekemään töitä :o)
Eilen ulkomaalaus hommia, jota vielä piisaa ihan liaksi asti.

2 kommenttia:

 1. Housunpuntin lyhentäminen on varmaankin pienempi askare tahi vaiva kuin aukoa reitti vintille.
  Huominen kuulostaakin sitten toisenlaiselta käsityöltä.
  Kysäses Muorilta jos hän tekisi sinulle säärystimet ... siis sellaiset sukanvarret, jotka vetaset sitten housunpuntin ja kengänvarren päälle. Noh, Nokian pitkävartiset saappaat ei taida pahemmin syttyjä kerätä sisäänsä.
  Kämmekkäät ovat kuin puol' valmiit lapaset.
  Hyv' yötä!

  VastaaPoista
 2. Enpä eilen arvannut millaiseksi tämä päivä, itse asiassa koko viikko muodostuu.

  Muori ei varmaan ehdi niitä säärystimiä tekemään - ostin tänään saapassukat.
  Yleensä käytän varrellisia ja kovapohjaisia kenkiä - kiitos heikon nilkkani. Saappaat ovat liian lepsut ja onnettomuus vaara on aina lähellä.
  Jostain syystä se moottorisaha osaa työntää ne purut niidenkin varsien sisään.

  PS. Eukko lupasi kuitenkin miettiä asiaa.
  Jos jotain sellaista haluan minun on konsultoitava tytärtäni.
  Sillä tytöllä puikot heiluvat ja kantapäät ym syntyvät "katsomatta" mitä tekee TV:tä katsellessa ja muiden kanssa jutellessa. Melkoinen ekonomi - täytyy sanoa.

  VastaaPoista