torstai 7. lokakuuta 2010

Lomailua ja työtä, homma etenee

Tuli lomailtua - eilen. 
Osa syynä oli sitä edellisen päivän Skotlantilainen juoma - mutta ei pääsyynä  - uskokaa tai älkää :o). Päätin vain olla tekemättä mitään - eli viettää lomapäivän!
Ei se tietenkään edennyt ihan suunnitelmieni mukaan - iltapäivällä alkoi jo omatunto kolkuttaa lorvailusta - mutta pidin pääni kylmänä ja jalat verkkarissa. Eli jalkani eivät  siirtyneet työhousuihini.

Tänään sitten innolla hommiin, mutta.
Päivä käy toki lyhyksi - mutta välillä toivon että pimeys tulisi aikaisemmin, nytkin.
Syy on heikko laser valoni joka ei oikein näy päivänvalossa - ja sillä laserilla pitäisi tarkastaa yhtä jos toista linjaa remontissani - ennen kuin aloitan muurauksen.
Katselen nyt ulos ja taivas on pilvetön, aurinko on horisontissa, liian kirkasta lähteäkseni ulos "laseroimaan". Kello on kuusi illalla.

Yöunet ovat kummalliset
Viime yönä nukuin aivan muualla missä nukumme, en edes neljän seinän sisällä. (Makuuhuone on yläkerrassa - jonne emme nyt pääse - joten nukumme ruokahuoneen lattialla.
Näin unta jonka mukaan nukuin "ulkona" - vieressä kun oli portaat yläkertaan ja siinä purkutyön jälkeen valuu vieläkin sahanpurua - ja se oli tulossa suuhuni ja päähäni joten minun piti kääntää itseni ja pääni pois siitä.
"Sänkymme" pääty on kohti sohvaa ja pelkäsin että se putoaa takana olevan seinän läpi maahan. Seinä ei ollut puuta vaan pressu.

Se oli sellainen uni jossa olin kuitenkin samalla hereillä ja ymmärsin että ei se nyt niin ole - olen toisessa huoneessa, en siinä joka oli purettu. Minulla on neljä kunnon seinää ympärillä, ei pressua ympärillä, ei sahanpurua tulossa suuhun.

Muutenkin koko remontti on aika ajoin saanut minut menettämään kunnon yöunet ja näkemään mitä kummallisimpia unia. Ei kiva. ([This is] Not funny at all!)

Loma, se alkaa kun projektini on tehty tiettyyn pisteeseen. :o)

Harkkoja jonossa
Eilen tuli puolet tarvitsemistani harkoista, myös 8 mm teräkset. Loput ja laasti maanantaina. Tavarat toi Juvan AMK kuljetuslinjan pojat. Ja kuinka olla, sain taas opastaa ja ohjata heitä miten homma toimii ja miten se tehdään. Hiabin käyttö oli melko lailla hakusessa. Eivät edes tienneet miten nostetaan nippu harjaterästä lavalta! Olivat mahottoman onnellisia kun näkivät miten se tehdään!

Tänään otin naapurin Matin töihin, siirtämään harkkoja kun itse samalla irrotin valun muotin lautoja. Eukko opetteli vasaran käyttöä kun poisti nauloja laudoista. Ne laudat jatkavat elämää jossain muussa kohteessa, kierrätystä, kierrätystä :o)

Harkkojen siirtoa "maitokärryllä" kaivinkoneen kauhaan ja sitten siirto lähemmäksi muurauskohdetta
Nk. Maitokärry oli oivallinen apu kun siirrettiin harkkoja. Itse tulin mukaan Matin avuksi kun olin purkanut muotin laudat.
Harkot siellä minne ne halusin, puolet toimitettu, toinen puoli vielä tulossa
Kuva tontilta, valu valmis, laudat putsattuna. Työ alkaa ensin kulmien määrittelyllä ja seinälinjojen merkkaamisella.
Sitten tulee se haastavin osuus, ensimmäisen tiilikerroksen muuraus - ja se pitää mennä just tasan tarkkaan oikein jos haluaa että mökki on suorassa - joka suuntaan.

Toinen naapuri kävi "Lapissa", kuten hän on tehnyt jo "kymmeniä vuosia" - ja toi poroa, siis poron lihaa tullessaan.
Kahtena aikaisempana kertana ollaan otettu puolikas - nyt otettiin kokonainen. Hinta nyt melkein sama kuten viimeksi, 11.20 euroa kilo. Siinä on luuta, rasvaa, on paistia ja filettä, on soppalihaa ja jauhelihaa ja on vaikka mitä. Ei mikään paha hinta.
Poro lajiteltuna pakkaseen siirrettäväksi.
Huomaa koiramme kiinnostus lajitteluun :o)
Oma pakkasemme, yksi iso ja yksi puolikas olivat jo aika täynnä. Sama naapurilla. Saimme lainaksi arkkupakastimen jonka laitoin "Kurren Salunaan", eli grilliin ja vedin sinne roikan.
Huomenna pitää tehdä siihen ovi jonka saan lukituksi, ettei "varikset" käy apajalla - eli täälläkin liikkuu yöllisiä vieraita - niitä joita sanotaan varkaiksi.
Meidän lihat, koko poro on jo miltein €300, sitten on X-vaimon puolikas ja naapurin puolikas, siis poron puolikas. Melkoinen saalis varkaalle.

Että tällaista tälle päivälle ja ollaan jo torstaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti