sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Sunnuntai touhuja ja Fiskars 25

Päivä alkoi laiskasti, kun on Sunnuntai. Siitä se sitten alkoi käynnistämällä kaivinkone - ei meinannut startata seistyään parisen viikkoa.
Kun kone lämpesi vaihdoin moottorisahaan uuden ketjun ja sitten ajelin yhden tuulenkaataman kuusen luo. Olin jo aikaisemmin karsinut sitä. Nyt pätkin sen pieniksi propseiksi ja sain kauhan täyteen. Ei ihan pieni kuusi.
Kun sain ne pajani sivuun pätkin ne pölleiksi ja sitten vielä halkaisin ne klapeiksi Fiskarsin  25 kirveellä. On se ihan mahoton vempain! Kun kuuset oli pilkottu halkaisin vielä vanhempia koivuja joita en ollut millään konstilla saanut rikki. Fiskarsin 25 kirveellä sekin onnistui, aika helposti.
Metsässä on vielä toinen samanlainen kuusi, odottaen pilkkomista. Niillä puilla pärjää jo pitkälle - ja ihan uunikuivaa tavaraa!

Siinä menikin muutama tunti. Lumen ja risujen seassa rämpiessäni kaipailin kunnon saappaita joissa on piikit pohjassa. Liukastelin muutaman kerran saappaillani niin että olin lentää nurin.

Eilen oli sitten "sosiaalisen kanssakäymisen" päivä kun poikani tuli äitinsä kanssa kylään - hakemaan puolikkaan poroa.
Ruokana oli hänen herkkua - spagettia ja kastike hyvin haudutettuna ja pitkään. Ja olihan hänen uusi Nissan Qashqai ihan auton näköinen. Uudet talvirenkat siihen tosin olivat melkein minun autoni hinnan verran!

Aamulla, siis huomenna alkaa sitten se rutistus kun aloitan sen muurauksen. Nyt säät ovat tulevalle viikolle ihan kohdallaan.

2 kommenttia:

 1. Fiskarsin 25:stä tuli mieleen juttu kuuluisasta Fiskarsin aurasta; amerikkalaisesta kopiosta.

  Tanssilavoilla neiot tykkäsivät kun niitä kehui: "On neidillä pyöreät paikat kuin olisi Fiskarsin kympillä käännetty"

  VastaaPoista
 2. Moi Pekka, juu - muistelen kuulleeni tuon saman joskus nuorempana.

  PS. Serkkuni sai aikoinaan Mäntsälän lavalla kunnolla korville yhdeltä tytöltä, ettei vain toiseltakin kun sitten selvisi syy moiseen.
  Hänellä oli vanha Mini jota sai aina rempata - kesken ajon ja silläkin matkalla Porvoosta Mäntsälään.
  Siinä hommassa oli ruuvimeisseli jäänyt housun taskuun - ja hän tanssi aina "lähikosketuksella".

  VastaaPoista