lauantai 30. heinäkuuta 2011

Easy lauantai?

Niin, oliko lauantai "easy" - eli mentiinkö tunteja eteenpäin rennosti?

Itse aloin tekemään korsuni päätyä - samaan aikaan tuli yksi naapureista ja kysyi jos eukkoni lähtisi mukaan marjaan - ei tarvinnut toista kertaa kysyä - joten päiväni ei siten mennyt suon reunalla toikkaroidessa, joten ei kun menoksi.
Pääty valmis ja ovi asennettuna
Koolasin päädyn, asensin ulkona pressun alla varastoituna olleen oven joka kaipaa maalia ja sopiva valkoinen löytyy. Oven alle tulee vielä kunnon kynnys jotta sen oven saa myös talvella auki. Ja pinta sai pellityksen, sekä räystäspellit. Pellit olivat tietenkin palapeliä, tällä kertaa asensin ne pystyyn.
Projekti jatkuu. 
Onneksi tuo betonisäkki mahtui sisään! Tilaa jäin vajaat 20 cm.  Siinä on vielä noin 500 kg tavaraa joten ei sitä käsin siirrä kuin osissa.
Aluksi jouduin heittämään kasassa olleet klapit sisälle ja siirsin pois tietä sorvipuita. Vasemmassa laidassa on pannu jossa voisin polttaa puupajan jätteitä kuten sorvilastuja ym. Se on tulevaisuuden projekti - vesikiertoinen lattialämpö.
Nyt asensin alaparrun ja suoraksi. Ajattelin käydä parissa rautakaupassa katsomassa jos saisin niitä isoja kuormalavoja, joita jo käytin. Niillä seinä valmistuu ketterästi.

Eukko toi matkaltaan vattuja ja mustikoita ja muutama sienikin tuli mukaan. Kertoi että kuulivat koiramme haukunnan ja vasaroimiseni. He olivat linnuntietä vain noin kilometrin päässä.
Hapankurkkuja
Omasta puutarhasta poimittuja avomaakurkkuja kypsymässä ja hapatus prosessi on alkanut. Eli siinä valmistuu hapankurkkuja - hyviä lupaan kuten viime vuonna. Vaikka itse olen enemmän mauste / suolakurkun ystävä.
Purkki on Riihimäen Lasin 5 litran purkki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti