keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tunarointeja

Muutkin tunaroi, en vain minä. Vaihdoin juuri kameraan kertaladattavat paristot jotka ostin - ei ne paljoa maksaneet. Olivat varmaan tunaroineet tehtaalla kun kamera ilmoitti heti että ei ole virtaa tarpeeksi.

Olen odotellut 3G antennin asentajaa ja kun eilen sitä kyselin Soneralta sain tietää että olivat tunaroineet - oli jäänyt toimeksianto tallentamatta. No, huomenna ne kait sitten tulevat.
Lisätöitä
Kuva on talon päädyn kattotuolista. Se oli liian pitkä joten ryhdyin lyhentämään sitä tikapuilla seisten, jalkojen alla matkaa maahan reilut 2 metriä. Sahauksen tein sähkösahalla. Kun se oli tehty ihmettelin miksi se pätkä ei pudonnut alas. Alhaalla sittenoivalsin sahanneeni aivan väärästä paikasta, eli liian lyhyeksi. Löysin sitten pätkän räystäslaudasta ja ei kun ylös naulaamaan - kestää varmasti.
Tietenkin harmitti.

Hissi kattopellille
Kun ensimmäisen pellin kanssa tuli tunaroiduksi päätin tehdä hommat toisin. Ruuveilla yhdistin tukipuut joiden päälle kannoin pari kookkaampaa kuormalavaa. Sitten vain pelti niiden päälle, alhaalla sitten pieni nosto ja katolle. Yläpäähän olin porannut 10 mm reiän johon latoin harjateräksestä tekemäni S koukun ja siihen sitten köysi. Pelti nousi katolle kuin hissillä. Olin ensin lisännyt ruodelautoja kun alkuperäisten kanssa tuli tunaroiduksi, jako oli toiselle peltiprofiilille. Olin tyytyväinen, tosin en ostamaani peltiin.

Se on aivan syntisen ohut kuten sen suojamaali joka ei kestä mitään vaan naarmuuntuu luvattoman helposti. En vain keksi miten se tulee sitten kestämään kun joudun ainakin yhden päällä kävelemään.
Kahden osan litos
Kuvan keskiosassa näkyy tekemäni liitos - viimeistelyä vailla. Kulmassa oleva valkoinen aluskate peittää reikää johon teen luukun tilaan joka jää saunan katon päälle.
Sorvilastuja
Pitäisi käydä siivoamassa puupajaa. Kuvassa on vain osa mitä olin sorvaillut. Löysin kookkaan pahvilaatikon jossa on lisää ja niiden sisällä niitä joita sorvasin. Ne melko lailla tuoreesta puusta joten kuivuvat rauhallisesti lastujen seassa.

Koiramme Viki ja hänen kaveri vahtivuorossa
elämä on ihanaa kun on luotettava seuralainen
Välillä nukutaan
ja on sellainen seurakaveri joka ei edes herätä päiväunilta



2 kommenttia:

  1. Ja kun se vielä näytti naulaan sahanneen...
    ;-)

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa joudun viilaamaan uuden ketjun kun onnistui todella sahamaan naulaa :-(

    VastaaPoista