maanantai 11. heinäkuuta 2011

Sonera ja sen 3G laajakaista

En ajatellut vielä kirjoittaa alla olevasta ja otsikon mukaisesta asiasta.
Alla oleva kirjoitus on copy/paste Soneran keskustelusivulta - ainoa minne saattoi Soneran palautesivuilla kirjoittaa. Kun aikoinaan reklamoin - samasta asiakokonaisuudesta heillä oli vielä "Vapaa sana" sivu - sitä en hakemalla enää löytänyt - vain kruksattavia kohtia eikä yksikään vastannut mahdollisuutta reklamoida asiastani - ei edes täydentävää kenttää minne kirjoittaa, joten seuraavaksi se mitä kirjoitin heidän "Keskustelu palstalle".


Asentajien ohjeet ja 3G asennus

ViestiKirjoittaja ukkotonttu » 11 Heinä 2011, 17:19
Tää on nyt sellainen "Just FYI".

Kävi täällä Soneran asentaja (alihankkija) ja pisti 3G antennin katolle ja suuntasi sen kohti Vuorenmaan mastoa - tuli 3G ja katkaisi mennessä kupariyhteyden.
Lähti kotiinsa - ja yhteys toimi - ja ei toiminut - toimi ja ei toiminut . Ihan sama juttu kuten Minun iPhone 4 pihalla.

Sonerasta ei nyt saa apua mitenkään - paitsi soittamalla - robotille ja laskutus on melkoinen per minuutti. Mutta kun Robotti ei osaa kysyä oikeita kysymyksiä (vastauksia) eikä ohjata elävälle ihmiselle.
Ei tämä nettisivukaan auta - on vain kruksattavia kohtia ei laatikkoa minne kirjoittaa.

Kattelin sitten tänään näitä juttuja - ja mitä maasto testejä tein - Vuorenmaa antennissa ei ole 3G lähetintä - sinne se antenni kuitenkin suunnattiin. Matkaa tuollaiset 2.5 km.
Lähin jossa sellainen 3G lähetin löytyy on Kalvitsa, noin 13.5 km - matkat linnun tietä "by Google".
Antenni ei osoita sinne.

Näin tämä Sonera operoi - niillä kun on mahottoman kova paine saada kerättyä rullalle meidän kupari. Myydään mitä ei oo ja sekin asennetaan väärin.

Että silleen täältä meiltä päin. Nettiyhteys tippui luokkaan, kuten iPhone 4 puhelimeni ilmoittaa, E ja sitten pieni o, ei 3G.
Surffaa sillä sitten netissä!

PS. Vaikka tämä yhteys on monin osin parempi, hinta tippuu €50/kk €19.90/kk, nopeus jopa 3.5! kun ennen oli max 1, niin voisin ihan piruuttani vaatia että vanha kupari kytketään takaisin tien toiselta puolelta taloomme.
Tai sitten asentavat tuohon Vuorenmaan mastoon sen 3G lähettimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti