lauantai 7. tammikuuta 2012

Kahvittelua

Ilta ehtii
PS. Kuva onkin AAMUKUVA - sanoi eukko joka sen oli ottanut
Ja totta tosiaan - aurinko nousee sieltä ja laskee ihan toisessa suunnassa
En nyt sanoisi olevani ihan vielä ehtoo puolella vaikka täytin juuri 61. Tänään pidettiin sitten kahvitukset johon minun piti tehdä kaikki tarjoiluun tuleva ja eukko hoitaisi vain siivouksen - toisin kävi. Niin ja minä sitten autoin siivouksessa.
Hän tosin oli jo tehnyt kuivakakut ja leiponut pakkaseen pulla-kranssia, ja pipareita oli jäänyt Joulusta.

Toissa päivänä pyysin eukkoa tekemään kaksi kakkupohjaa, suorakaiteen muotoista ja kuhunkin piti tulla 6 munaa - hän nipisti ne neljään(?).  Noh, ihan mukavat niistä tuli mutta väliin mahtui vain yksi täyte kerros.

Eilen minun piti tehdä se kakku ja voileipä kakku, savusiikaa. Aamu alkoi kuitenkin nuhan merkeissä ja ennen kuin ehdin kunnolla aivastamaan nenästä valui eritteitä siihen tahtiin että kädessä sai olla paperia - ja sitä kului! Mieleen tuli eräs TV mainos kun paperia on, on autossa ja konttuurissa.

En kyennyt edes ruotimaan savu-siikaa! Joten, koko homma jäi eukon kontolle. Aamulla olo oli jo sen verran parempi että sain tehtyä kakun pinnan, hedelmiä eri muodossa, purkista ja tuoretta. Ne sidoin yhteen liivatteella ja purkin makealla nesteellä plus hieman vettä - ja oli just ja just että ehdin valelemaan loput kakun päälle ennen hyytymistä. Kakku oli aluksi jonkin aikaa jääkaapissa. Pinta täyte oli käynyt ensin uimassa tekemässäni nesteessä. Niillä sain sitten "patovallit" kakun ympärille ettei loppu neste valu reunojen yli. Apuna oli kyllä myös voipaperi viritys.

"Kropattu" eli rajattu kuva. Unohdin ottaa kuvan ennen vieraiden tuloa pöytään.
Eukon tekemä voileipäkakku osoittautui todella hyväksi - myös tänään tehty kuorrutus - joka oli myös taiteellisesti hieno!
Mieli olisi ollut tehdä omat Karjalan piirakat - se onnistuu - mutta tuo aika, sitä kun ei tahdo löytyä. Kiitos nenälleni en saanut tehdyksi edes muna voita! Mutta sekin onnistui eukolta - tosin ei täysin mutta todella melkein. Mitä minuun tulee niin ainakin kaksi asiaa ei meinaa onnistua, yksi on tuo munavoi ja toinen on pannukakku - joka menee aina "pannukakuksi"!

Kehujakin tuli. Vieraista nuorimmainen, toinen kaksoispojista on valmistunut leipuriksi - ja voileipäkakku on hänelle yksi mieluisista projekteista ja hyviä tekeekin - tiedän niitä syöneenä. 

Siinä se päivä meni eri vieraita kestittäessä - kaikki eivät päässeet tulemaan työ ym syiden takia kuten "Hovihankkijani" sora / hiekka asioissa. Hänellä on laajalta alueelta ympärillä olevien teiden kunnossapito ja tänään riitti ja riittää aurattavaa. (Soitti hetki sitten ja sanoi että tienhoitopiiristä tuli toimintakäsky juuri kun oli lähdössä meille).

Joten, sellainen päivä ja nyt ei tehdä, siis minä en tee mitään ennen kuin tämä räkätauti katoaa - ja hyväksi aikaa eteenpäin, siis katoaa.
En aivan muista milloin tällaista oli viimeksi, yli vuosi siitä on, lähemmäs kaksi. Onneksi ei sentään tullut kuumetta, jota poden noin 7 vuoden välein kevyesti, yhden päivän verran, eli 3 päivää. Ensin on tulollaan, sitten on ja sitten katoaa.

PS. Nyt näyttää siltä että eukko sai saman nenätaudin - joten hänelle on tulossa nämä nenä-päivät. Eilen illalla kun katsoin vahingossa peiliin nenäni oli kuin Pekka Tiilikainen vainaalla - toki ei niin rupinen ja monttuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti