lauantai 14. tammikuuta 2012

Se on sitten lunta

Eilen kun astuin kuistille oli tuo Autokatoksen romahtaminen, tänään kun astuin ulos totesin että oli sitä lunta yöllä tuiskuttanut ja töitä on vaikka muille jakaa.

Yksi naapureista, maajussi kävi auraamassa tien aamulla, onneksi otin koiran sisälle ennen sitä. Ja kun traktori kävi kääntymässä ja ajoi uudelleen ohi päästin koiran ulos. Sitä pientä, siis matalaa nelijalkaista eivät lumikinokset estäneet, hyppi ja loikki kuin kenguru, puski kuin myyrä ja haukkui traktorin perään. Se jos mikä olisi pitänyt saada videolle!
Koiran polku lumikinosten läpi
Yläkuva. Eilen se polku oli vapaa lumesta ja aamulla parhaimmillaan n. 80 cm kinokset.
Lapioitavaa oli edessä
Piti päästä puuvajaan ja työpajaani ja se tiesi ensin lapioitavaa, parhaimmillaan 80 cm - alkoivat ukolta voimat loppumaan :-(
Kinoksia maassa ja katolla
Kuvasta ei oikein saa oikeaa kuvaa yön tuiskusta
Ei eilen ollut tätä määrää
Kun autokatos romahti piti kantaa esimaalattuja lautoja pois ja ainoa paikka niille oli sitten talon eteläinen seinä. Tänään oli sitten polviin asti lunta ja kulmassa haaroihin asti.
Tein vielä polun lapiolla maakellariin jotta eukko pääsee sinne.
Hän hoiti muun lumen luonnin kolalla - ja töitä riitti, minä kannoin puita sisään.

Jo eilen katselin netistä lumilinkoa, ei oikein ollut mitään koko suomessa - paitsi mahottoman kalliita. Samalla katsoin uusia - pienempiä ja halvempia - kaikki loppu ja seuraava satsi tulee sitten syksyllä 2012.

Joten eilen oltiin ulkohommissa  ja tänään eikä remonttia tehty - ja kohta mennään saunaan :-)

2 kommenttia:

 1. Voi hyvät hyssykät sentään kuinka autokatokselle kävi.
  Toivottavasti autonkaton lommon oikaisu ei maksa maltaita.
  Juu-u lunta on satanut ja maisema näyttää ihan talvisen kauniilta.
  Hikihän sitä tulee, kun puskee liki metriseen hankeen väylää.
  Puuhakasta pyhäpäivää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tarina,
  Onni oonttomuudessa oli se etten "päässyt" tekemään autokauppaa - eli hankkimaan uutta - siis käytettyä autoa . Jos ja mikäli katoksessa olisi ollut tuo uusi auto niin sitten olisi kyllä tullut ärräpäitä!

  Mitä lumen luontiin tulee se lumilinko olisi pitänyt ostaa kesällä yksitiseltä - nyt kun lunta on sellaista ei vain kohtuu hintaan saa, yksityiseltä - eikä kaupasta uutta nk. halvalla.

  VastaaPoista