lauantai 21. tammikuuta 2012

Minusta tuli vihreä, sähkömies, tietokone asentaja ja vaikka mitä

Minusta tuli vihreä - Green, mutta ei poliittisesti ja en sitten kuuna ikuna Haavistoa äänestäisi.
Ostin nimittäin nyt vihdoin ja viimein sen uutuuden -  nimittäin sähkötupakan - ja siitä ei oikeastaan ole vielä mitään sanottavaa - se tussuttelu alkaa huomenna.

Eka satsi akuilla, joita on kaksi ja laturit ja sitä "tupakkaa" eri variaatioilla niin hinta oli postituksella ( 10 puntaa) kuta kuin € 100, hieman alle.
Nyt sitä sitten ollaan niin vihreätä niin vihreätä!
Kuvassa pakkaus jossa se tuli - 230 V verkkolaturi, jossa USB liitin ja siihen tulee tupakan akku, ruuvattava. Eli voin pitkällä automatkalla ladata "sätkän" autoni radion kautta.
Kokemuksista sitten tuonnempana, muutaman päivän tai viikon kuluttua.

Tänään tein sitten joitakin asennus hommia. Aluksi sähköjä uuteen osaan.
Liikaa piuhoja?
Minusta tuntuu että tuohon rasiaan tulee liikaa piuhoja - ja lopuksi katto valo, joten asennan seinän viereen toisen rasian josta saan jaetuksi eri liittymät paremmin ilman että tulee liian ahdasta - siis sähkömiehelle kun he tulevat tekemään loppu asennukset.
Totesin että tuo 100 metrin nippu hupenee kummasti, lähinnä valoille 3x1,5. Sitten 5x1.5 ja 50 metrin 5x2.5 tekee loppuaan. Kyllä sitä piuhaa vain menee tällaiseenkin pikku juttuun!
Laippamutteri työkalu
PS. Tämä HDR kuvaus vaatii Tripodin - ei se käsin onnistu.
Ylä kuva - ei ole oma - sain sen lainaksi. Lyhensin uuden olohuoneen lämmityksen, ilmalämpöpumpun putkien pituutta noin metrin verran - ja ensimmäisen kerran en meinannut saada paineita pois putkista.
Sain sitten vinkin ajaa yksikköä jäähdytyksellä viitisen minuuttia.
Ja se ei taasen onnistu talvella - etenkin kun lämpö on alle 17 astetta, siis sisällä. Joten,
käytin kuumailmapuhallinta, kädessä pidettävää jolla muovia pehmennetään ja maalia poltetaan. Jo alkoi jäähdytys toimimaan kun suuntasin kuumaa ilmaa sisäyksikön sisäänottoon :-)

Ja siten pääsin eroon putkissa olevasta paineesta ja pääsin lyhentämään putkia. Kun se oli tehty, sitten vajaa tunti tyhjiöntiä, sitten odottelin kymmenisen minuuttia ja katsoin paineet - ihan OK, eli ei vuotoa ja sitten vain hanat auki, ja laite päälle ja taas tulee lämmintä ilmaa. :-)

Mitä tietokone asentajan hommiin tulee niin soitin perjantaina Aimo L Helsinkiin ja sovittiin millaisen kovalevyn hän lähettää minulle. 500 gigases ja 7200 rpm. 
Saan sen nyt maanantaina tai tiistaina ja ei kun sitten avamaan MacBookPro että saan vaihdetuksi uuden vanhan tilalle. Miten avaan koneeni kannet onkin sitten "haasteellinen" juttu - eli löytyykö kaikki oikean kokoiset "ruuvarit". Se nykyinen kovalevy on nyt kuta kuin sanomassa kontraktin irti tyystin, tuo 160 gigan Hitachi.

Ostin tänään sitä hommaa varten lateksi käsineet etten riko mitään staattisen sähköpurkauksen kautta. Sitten Lumikissa sisään ja jäin miettimään jospa kuitenkin, sittenkin yritän sitä viho viimeistä "paskaa", uusinta Applen uutta 10.7.x koska haluan tuon uuden iBook kirjan teko ohjelman!
Ja se vaatii ainakin tuon 10.7.2.
Se tarkoittaa että Office menee uusiksi :-(
Ja miljoona muutakin juttua :-(

Niin ja mitä jo kirjoitin, muutakin on jo tehty - jopa ensimmäiset kipsilevyt seiniin :-)
Kyllä se Ukko-Tontun mökki tästä alkaa valmistumaan - asuttavaan kuntoon nimittäin XD

Lopuksi mitä en saanut aluksi, taustaksi: Silti; maailma on ihana: http://youtu.be/E2VCwBzGdPM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti