tiistai 3. tammikuuta 2012

Taikalaatikot

Taikalaatikoista hieman lisää myöhemmin.
Tänään oli projektissa sitten ensimmäinen valu saunan lattialle - sellainen joka olisi pitänyt tehdä ennen mitään muita juttuja, etenkin ennen saunomisia.
Laiton siihen Kiilto yhtiön massaa joka on tarkoitettu lattialämmön kanssa. Nyt vain suojasin lattian, saunotaan vielä muutaman kerran ennen kuin asennan vesiputket ja teen valun.

Jäin miettimään jospa kuitenkin laittaisin lattiaan kuivakaivon, se olisi vielä mahdollista. Taidan kuitenkin jättää sen tekemättä - tai jospa kuitenkin? Perkule!
Ensimmäinen pintavalu
Kerros ei ole kovinkaan paksu, kiiltää kuitenkin kuten ... xxx
Lattia on nyt kuitenkin ns. vesitiivis.
Ennen seuraavaa valua on sitten seunojen "viimeistely", eli lattian ja seinien väli. Sitten tulee ne muut hommat.

Ostin eilen toisen säkin sitä Kiillon massaa ja hain sen toisen tänään verstaaltani. Se on ollut siellä noin vuoden, hieman toista. Kyseisen tuotteen ikä pakkauspäivästä on noin 12 kk - sen oli hieman enemmän ja toiseksi - se oli jo hieman "kovettunut" joten en edes yrittänyt tehdä siitä massaa näin ohueen kerrokseen joten ei kun Juvalle hakemaan toinen säkki. Kuvassa on siten sotkettu lattialevyn päälle € 40.

Ja jokainen rakentaja tietää miten hurjasti rahaa menee noihin "pieniin juttuihin"!

Ja noista pienistä jutuista, pienistä puroista kasvaa iso virta. Jätin ostamatta viemäri ja vesi juttuja kun tulin siihen päätökseen että tutkin ensin omat laatikkoni - ja ne osoittautuivat aivan mahottomaksi aarreaitaksi!

Kesällä olin varma että minulla oli / piti olla puutarhaletkuihin enemmän liitäntä kappaleita - etsin niitä ja vasta tänään löysin ne! Voihan Nehru....
Löysin paljon muutakin, osa alla olevassa valokuvassa.
Kaikkea tarpeellista löytyi
Viemärikaivoa ei tartte ostaa ja jos laitan saunaan kuivakaivon, sekin on omasta takaa. Ja sitten niitä eri kokoisten putkien mutkia ja liitoksia (myös kupariputkiin) vaikka muille myydä! Riittää minun tarpeisiin (kaikki ei esillä) ja siten säästyi taas aika iso raha. Kuvassa myös kadoksissa olleet puutarhaletkujen liitos osat.
Melkoiset "taikalaatikot" :-)

PS. Torstaina ja perjantaina pitää tehdä hieman muita hommia, etenkin lauantaina viimeistelyt. Silloin tulee kyläläisiä, tuttuja syntymäpäivä kahveille. Ne olivat kylläkin Uudenvuoden päivänä, mutta "So What?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti