torstai 5. tammikuuta 2012

Uusi tupakka laki

Olen sauhutellut reilut noin 40 vuotta, joten se siitä.
Nyt olen harkintaani ottanut tuon Sähkötupakan... siitä sitten oma juttu...

Tuli sitten tämä uusi Tupakkalaki, siis vuoden vaihteesta ja tupakat piiloon kuten yhdessä laulussa kerrotaan. En vain nyt sitä laulua löytänyt johon linkitä. Siis "Tupakat piiloon ja piiput pois".

Koko laki on enemmän kuin idioottimainen - noin ensi vaikutelmana - ja kokemukseni mukaan tänään sellainen megaluokassa niin että tulen kirjoittamaan asiasta Eduskunnan Oikeusasiamiehelle.

En nyt siitä tupakan piilottamista puhu, vaan tuote tiedosta.
Tyhjät hyllyt - silti tupaka merkeillä vaikka laki kieltää sellaisen
City-Market Mikkeli
Kun kävin Mikkelin City-Marketissa eli K-kaupassa tupakat sai valita kuvan kohteesta. Siinä oli mahdollisuus verrata eri tuotteiden hintoja sekä nikotiini ym. tasoja ja tehdä sitten oma valintansa.
Nyt on toisin,
Tupakat numeroiden mukaan
Olin tänään K-ryhmän marketissa, Mikkelin City Marketissa ja kohtasin sitten seuraavan tilanteen. Kun tulin kassalle pyysin "sen Raamatun" - kassa katsoi minuun - ja kun olin sanomassa tupakka luettelon - hän sen jo ojensi se minulle.
Sain nimet tupakka automaatin tuotteisiin. Kun katsoin sitä huomasin heti että mitään hintoja ei ole, toiseksi ei ole mitään tuote kuvausta kuten nikotiini ym pitoisuksia, tai onko kysesää nk. maustettu tupakka - ei edes se että onko kyseessä nk. "sätkä" eli itse käärittävä.

Kun kysyin miksi tässä ei ole hintoja sain vastaukseksi sen että "laki" kieltää hintojen ilmoittamisen - kuten myös tuote tiedon antamisen.

En nyt jaksa tänään kirjoittaa tästä tämän enempää  
- sen kuitenkin tänään lupasin itselleni että kirjoitan Eduskunnan Oikeusasiamiehelle ja kysyn miksi Suomessa voidaan myydä tuotteita ilman että ostaja saa tietää sen hinnan ja sen  tuotteen koostumuksen ennen ostoa.
Aski voi olla n. 4 tai 5.5 euroa, toinen 18 savuketta tai 17 ja toinen 20.
Hinta laatu on maku asia - ....



2 kommenttia:

  1. Opettelisit nyt edes kirjoittamaan yhdyssanat oikein. Ja ylipäänsä kirjoittamaan. Asia sinänsä jo on ihan perseestä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi ja hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa

    VastaaPoista