lauantai 19. heinäkuuta 2014

Nyt asiaa ilmastomuutoksesta

Olemme taas saamassa aimo annoksen vaikka mitä syytöksinä holtittomasta ympäristöpolitiikasta ja maapallomme tuhoon johtavasta piittaamattomuudestamme. Viimeksi koin vastaavaa kun tuo lätkämaila teoria tuotiin esille. Se sitten katosi pikkuhiljaa unholaan koska oli niin idioottimainen ja kaiken lisäksi väärennettyihin tutkimuksiin pohjautuva väite (alla lisää). 
Ihmisten vaikutus ilmastomuutokseen?
Sanovat että ilmaston lämpeneminen halutaan pysäyttää kahteen asteeseen, ja sille olisi jokin ihmelääke, nimittäin fossiilisten raaka-aineiden käytön rajoittaminen.
Ihmisten osuus nk. CO2 päästöistä on vain noin 4 prosentin luokkaa jolla ei ole sen kummempaa vaikutusta mihinkään kokonaisuudesta. Esimerkiksi termiitit tuottavat sitä noin 10 kertaa enemmän. Vuotuiset tulivuorten purkaukset nollaavat kaikki ihmisten pyrkimykset tehden tilanteen paljon "pahemmaksi". Kaikki nk. säästöt, eli vähennykset katoavat hetkessä, jopa vuosien kerätyt hyödyt yhdessä kunnon tulivuoren purkauksessa.
Sanotaan että ilmastonmuutosta on hillittävä ja sen tuloon on varauduttava. Se maksaa.
Ja siinä koko hössötyksen ydin, se maksaa ja lukemattomat tahot ansaitsevat sillä huikeita summia entisen varallisuuden päälle. Ja siinä taas tavalliset kansalaiset joutuvat maksajiksi kun samalla valtiot voivat kerätä lisää verovaroja tyhjään rahakirstuunsa.
Nuo vouhottajat sanovat ilmastomuutoksen, jonka ihminen on aikaansaanut, on vaikuttanut pohjoisten merialueiden lämpenemiseen ja jäätiköiden kuten jään sulamiseen.
Todellisuudessa syynä on nk. suihkuvirtauksen (jet stream) uusi kulkusuunta lännestä itään. Sen seurauksena Meksikon lahdelta ja siltä alueelta hyvin lämmintä ilmaa siirtyy pohjoiseen, sulattaen jäät.
Samalla kostea ilma, eli sateet eivät pääse Yhdysvaltojen sisäosiin mutta kuumuus ja talvella kylmyys pääsevät sinne.
CO2 ei ole syynä suihkuvirtauksen liikkeisiin ja liikerataan. Suihkuvirtaukset ohjaavat maapallon ilmoja ja sateita, siis myös kuivuutta.
Ilmastorahasto
On keksitty sellainen juttu joka hoitaisi kaiken kuntoon, nimittäin Ilmastorahasto. Sen koko olisi noin 100 miljardia dollaria eli noin 75 miljardia euroa. Päämaja perustettiin Etelä-Koreaan, kauas Soulin ulkopuolelle. Se on vain sellainen sopiva paikka jonne harva lähtee urkkimaan mitään vaikka haluaisi tai toteuteta mielenosoituksia. Päätökset ja varsinainen "työ" tehdään paljon seksikkäämmissä paikoissa, vaikka esimerkiksi Pariisissa jossain Avenue des Champs-Élysées kahviloista.
Sille on (siis) hankittu tilat, kehitetty säännöt ja valittu johtajat, vain rahat puuttuvat. Ja siten kunnon korvaukset ja mukavat olot johtajille ja niiden tukijoille. He ovat työllistämässä itse itseään ja kartuttamassa omaisuuttaan.
Toki sinne on jo siirretty rahaa, Suomen Niinistö antoi viime vuonna aluksi 500,000 euroa ja nyt Saksa lupasi 750 miljoonaa. Ne kaikki menevät tietenkin niihin "hallintokuluihin", matkoihin, kokouksiin, päivärahoihin, palkkioihin jne. Ja varmaan muut järjestöt kuten Greenpeace saa niistä avustuksia toimintansa rahoitukseen.
Niin kutsutut tiedemiehet, asiantuntijat joista vain harvoilla on minkäänlaista tieteellistä kolutusta ilmastokysymyksiin kuten Al Core ja tuo  Rachel Kyte, varapääjohtaja Maailmanpankista. He ovat näitä ilmastoasioiden asiantuntijoita. Ja heidän käyttämät tiedemiehet joilla pitäisi olla ymmärrystä koulutuksen kautta vaikenevat tosiasioista ja luovat kuhunkin teemaan sopivat ”tieteelliset” tutkimukset ja raportit. Siis petosta voidakseen jatkossakin vastaanottaa muhkean korvauksen pankkitililleen. Viimeksi oli tuo suurempi "kohu", joka voiteli rasvaa rattaisiin, nimittäin se lätkämaila ilmiö (hockey stick controversy) miten ollaan menossa suureen tuhoon. Se on sittemmin unohdettu ja vaiettu asia, ja miksi? Sillä ei ollut mitään tekemistä todellisuuden, fysikaalisten totuuksien kanssa. Se oli vain kyhätty fiktio johonkin IPCC konferenssiin (Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)).
Maapallon ilmastoon liittyvissä asioissa on monta eri vaikuttajaa joista yksi keskeinen osa-alue on jätetty ulkopuolelle. Se on tuo maapalloa ympäröivä kokonaisuus ja sen fysikaaliset ominaisuudet. Aurinko kuuluu keskeisesti tuohon kokonaisuuteen.
Ilmastoasioissa joita nk. asiantuntijat tuovat esille eivät huomioi alkuunkaan maapallon magneettikenttien vaikutusta eivätkä alkuunkaan tektonisten laattojen reuna-alueiden / liitosalueiden kuten merenalaisten tulivuorien vaikutusta meren fysiologiaan. Meren vaikutus CO2 tasoihin kuten metaanipurkaumat eivät kuulu heidän mallinnuksiin. Kokonaisuutena valtamerien vaikutus ilmastoon rajoittuu pariin kokonaisuuteen. 
Yksi on tuo El Niño, eli merivirran ajoittainen muuttuminen Tyynellämerellä ja sitten tuo päinvastainen poikkeama normaalitilasta on La Niña , jolloin Tyynenmeren päiväntasaajanläheisillä osilla on keskimääräistä kylmempää vettä.
Meren lämpö, oli se sitten kylmää tai lämmintä vaikutta yläpuolella olevaan ilmatilaan ja sen liikkeisiin, unohtamatta ilman kosteutta. Sen merkitys on heille marginaalinen, ei kokonaisuuteen vaikuttava asia. Miksi niin? Koska eivät voi suoraan kieltää niiden olemassa oloa vaikka mieli tekisi.
Kokonaisuutena valtamerien merivirtojen vaikutus on heidän opeissa sellainen merkityksetön reunahuomautus.

Kyseessä on suuri ”Scam”, pöyristyttävä huijaus. Minuun vaikuttaa todellisemmalta enemmän tuo rahastus, kuin huoli ympäristöstä.
Tässä ollaan taas luomassa uusi huijauskuvio rahan keräämiseen ja vaikutusvallan nostattamiseen. Kuka ei haluaisi Kalifiksi Kalifin paikalle?
Uskonnon loukkaaminen ja tuomitseminen
Tämä hössötys ilmastomuutoksesta ihmisten aikaansaannoksena rinnastaisin uskontoon. Sisältö on päätetty ja oikein tulkittu, se on katsottu oikeaksi ylipappien (kuten Al Core) ja heidän hännystelijöittensä kokouksissa ja niiden arvosteleminen on kerettiläisyyttä ja tuomittavaa. 

Heidän teesiensä arvostelu on tuomittavaa ja tuomitaan. Sellaiset hiljennetään ja vaiennetaan. Vaihtoehdoille ei ole jalansijaa eikä myöskään rahaa joilla uudet asiat voitaisiin tuoda laajemmin esille.
He ovat luoneet itselleen vaikuttavan voiman valjastaessaan perinteisen tieteen ja niiden edustajat (Mainstream Science) omaan tahtoonsa ja toteuttamaan sitä.

Eri yliopistoissa opetetaan perinteisesti oppia joka tiedetään virheelliseksi ja joka siitä poikkeaa ja kyseenalaistaa mitä tahansa löytävät itsensä työttömänä ja ilman vanhuuden turvaa. Kyse ei ole yksittäisten tutkijoiden apurahojen menetyksestä vaan laajemmasta sairaudesta.
Yliopistot toimivat apurahojen avulla jotka tulevat mistä tulevat. Apurahojen antajat sanovat mitä haluavat ja mitä eivät. He voivat vaikuttaa myös niihin muihin tutkimuskohteisiin joita eivät itse rahoita.

Ja sitten kaiken päällä on se valitettava tosiasia etteivät eri tiedetutkimusten julkaisijat julkaise poikkeavaa paperia.
Tästä on lähihistoriassa lukuisia esimerkkejä ja se käytäntö toimii edelleenkin, entistä voimakkaampana.

2 kommenttia:

 1. Alla asiaan liittyen muutama linkki, aluksi Piers Corbyn ajatuksia jonka mielipiteitä huomioidaan nyt vihdoin ja viimein hyvinkin laajasti ja arvovaltaisella tasolla. Hänen pitkänajan sääennusteet osuvat aina nappiin. Googlaamalla tuo nimi antaa aiheesta listietoa.

  Aluksi pieni puhelin haastattelu:
  http://youtu.be/YZLkN8F0Q14?list=UUvHqXK_Hz79tjqRosK4tWYA

  Sitten lyhyt luento:
  http://youtu.be/YZLkN8F0Q14?list=UUvHqXK_Hz79tjqRosK4tWYA

  VastaaPoista
 2. Lisäin uuden tekstin jossa on graafinen kuva joka pitäisi hiljentää CO2 fanaatikot ja heidän hölötykset.

  Kokonaisuutta ei voi selkeämmin esittää.

  VastaaPoista