lauantai 16. tammikuuta 2016

Mäntsälän kolaripaikka ja syyt siihen?

Kävin tänään Porvoossa perheasioilla. Aamusta vielä pimeään aikaan lähtö, auto lämmin ja mikä ettei. 1 kWh sähkön kulutusta tunnissa, 2 tuntia - voisi olla tehokkaampi.
Vähän jos mitään liikennettä - ja miinus 28, kun ajoin "Vapon suo alueen" läpi -29, kävi -30 asteessa. Mikkelistä etelään Otavan alueella alkoi laskemaan pari astetta ja lasku jopa -22 tasoon. Keikkui sitten noin 4 asteen sisällä riippuen olinko notkossa vai harjun päällä. Lahdessa -22, sama Porvoossa.
Siinä se hauskuus, ei ongelmia....

Tullessani takaisin oli sitten liikennettä ja muutama "läheltä piti" tilanne. Ajan aina vakionopeus säädin päällä, ja se toimii ja jalat ristissä kuten nojatuolissa.
Eteen tuli vanha "Rellu Megane", ohitin sen. Hetken päästä se ajoi ohi kuin ohjus ja heti kaistan vaihto eteeni - oli menettää liukkaalla pidon - ja sen saatuaan hallintaan meno rauhoittui. Miksi moinen veto - ei hajuakaan.

Kun Tulin Mäntsälän kohdalle etelästä, liittymään Mäntsälään ja Shellille, Juustoporttiin olin ajanut pitkän matka erään auton perässä, etäisyys noin 50-70 m. Sama nopeus kummallakin.
Kun tie lähtee alas hän lähtee ohittamaan pakettiautoa joka ajaa sen 80 km/h. Ja minä seuraan perässä, jalat ristissä "nojatuolissani". Ja tie on liukas.

Kun auto on pakettiauton vieressä hän painaa jarrua, nopeus tuolloin noin 108, painaa jarrua uudelleen ja siirtyy ajamaan samaa nopeutta mitä tuo paku, himpun yli 80.
Kaikki tapahtui nopeasti ja todella nopeasti ja tämä ukko heräsi ja jalka jarrulle, ensin kevyesti ja sitten ABS alkoi ilmoittamaan heränneensä eloon, vilkutin valoja, ABS valo vilkkui kojetaulussa - sen ääni kantautui sisälle  ja edessä oleva auto sai vauhtia - jatkoin jarruttamista koska näytti siltä että se kääntyy suoraan sen paketti auton kylkeen! Eli kolaroi sen kylkeen!

Kun pääsin siitä sitten ohi katsoin kuka sitä ajaa; se kuski katsoi viereisen matkustajan puoleen - ei eteen, ei mihinkään muualle.
Ajaessani kohti kotia tuli mieleen että käynnissä oli pahemman laatuinen riita, matkustajaa en nähnyt, oliko mies vai "vaimo".

Sillä alueella Mäntsälässä kolaroidaan ihan turhankin kanssa. Liekö maasta lähtevä energia vai mikä mutta sillä alueella monet kuskit sekoavat - ja moni kuolee - vuosittain, ja moni on sivullinen, liikenteen seassa koska joku mokasi.

Sitten Mikkelistä kotiin päin Piäksämäen tietä. Näen että edessä on auto - ajan satasta. Vastaan tulee tukki rekka tai Vapon turverekka ja lumi pöllyää ja ennen kuin se on kadonnut "hätä jarrutus päälle" ja taas ABS herää henkiin... ja tukka saattoi nousta pystyyn...
Yritän ohitusta ja perun kun mutkassa tulee auto vastaan ja pääsen sitten jouhevasti sitten sen edellä olevan auton taakse. Jään odottamaan ja katson nopeutta. Himpun yli 60 satasen alueella...

Nytkin nielaisin tyhjää ....

Noutaja on aina lähellä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti