tiistai 16. elokuuta 2016

Kaikki on suhteellista....

Olen jo joitakin vuosia tuumaillut kaivinkoneen hankintaa sen edellisen traktorikaivurin jälkeen.

Nyt olisi yksi (antiikkinen) josta olen kiinnostunut - varmaankin romu - voi olla että ei ole. 
Kuvan mukaan, Liebherr 921, vuodelta menneisyydestä,
93 heppaa ja 18.4 tonnia

Tämä Ukko tarttee kaivinkoneen päästäkseen tonttuilemaan tontilleen, jo vuosia.

Pyöräalustainen olisi mukava - mutta 90% tehtävistä tarttee ne telat alleen, etenkin mätästykseen ja metsäojan kaivuuseen.

Itselläni on hieman kokemusta noista vehkeistä muutaman kymmenen vuoden ajalta - silloin tällöin. Aikoinaan oli omakin alan yritys ja kellossani on tuhansia, tuhansia tunteja. En ole koskaan niitä laskenut.
1000 h/24h= n. 41 päivää, reilut kuukausi/ puolet siitä eli 12 tuntia monesti aikoinaan normaali päivä olisi 42 päivää, reilut kuukausi siis. Ja minulla on kokemusta em. mukaan vuosien verran, eri vuosi kymmeniltä. Välillä tein muutakin - luonnollisesti.

Suosittelen yhtä videota noin 8 vuoden takaa.... oli hauska juttu... 
siirryin suoraan 35 tonnin kaivurista tonnin koneeseen :D

Kun kerroin eukolleni matka aikeistani Kuopioon hän oletti että mennään IKEAan - ilahtui siitä ihan mahottomasti. Oli monesti puhunut siitä.

Kun sitten kerroin miksi sinne menisimme ja minne takemmin - katsomaan sitä konetta johon olin tykästynyt hän suorastaan nylki minut elävänä iltakävelyllämme - ja senkin jälkeen jatkoi samaa.

Kaikki on suhteellista, kuten hinta joka siitä pyydetään, kolmella kuhalla: normaali kynsikauha, ojakauha ja yksi "kantojen" irrottamiseen. Ja kone on 18.4 tonninen.

Mutta kuten on - sen näkee kun koneen näkee ja kokeilee.... näkee ja TUNTEE sen mekaniikan ja toimivuuden, näkee letkut, sylinterien ym. tiivisteet jne.

PS. Olemme myymässä kiinteistöämme lähi aikoina kuten se on päätetty sairastumiseni jälkeen.
Kunhan saan vihdoin ja viimein sen "lammen" ym. kaivetuksi hinta nousee monin kertaisesti siihen nähden mitä siitä koneesta maksaisin.

Ja samalla pääsen vihdoin ja viimein aloittamaan "oman Golf kentän" rakentamisen - ja kunnon "drive" ei kohtaa estettä kun sille tontille riittää pituutta noin 1000 metriä, muistini mukaan.
Joten - noin 2+ hehtaarin tontille, pitkä ja kapea mahtuu täysimittainen Golf kenttä ja sen tekoon - tuo ropuskainen Liebherr 921 tekee sen työn mitä tarvitaan... ja sitten ne muut "koneet" ym......

Ajatelkaa kiinteistön myynti ilmoitusta, oma lampi (uima-allas), savusauna, kiinteistö 2/3 osaa täysin uusi sokkelista ja anturasta lähtien, ja oma 18 reiän Golf kenttä?

PSS: Tarjouksia otetaan vastaan - ellei ostoon niin sitten rahoitukseen jolloin yhdelle reuna-alueelle, OK kahdelle tulisi "loma mökit" pelaajille. Ja kentän keskelle iso lampi uimiselle, toinen tontille.

Lopuksi: Käytetty, hyvin hyvin käytetty "Rototilt" eli kääntyvä kauha maksaa jo sen romu versiossa noin kymppitonnin, eli enemmän mitä tuosta koko kaivurista pyydetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti