maanantai 29. elokuuta 2016

Joku on aina viimeinen, jonossakin...

Oli sitten tuo Rauli myrsky, tuli ja meni.
Täällä puut taipuivat, kumartelivat vaan eivät menneet pitkin pituuttaan, ei missään. Sähköt menivät iltapäivällä johon olin varautunut ottamalla kunnolla vettä.

Sain sitten SSSOY yhtiöltä tekstari tiedon katkoksesta ja että viiteen mennessä olisi taas saatavilla. Se oli lauantaina ja nyt on maanantai eikä verkko ole vieläkään kunnossa. Ja miksi olisi kun meidän muuntopiirissä on vain 4 taloutta ja yksi on kesämökki. Toden näköisin syy on kärähtänyt sulake, ei mitään raivaushommia tai sen sellaista.

Sain eilen eräältä naapurilta agregaatin tuottamaan hätäapua pakastimille ja jääkaapille. Samalla sain vesipumpun käyntiin ettei tarvitse sangolla kantaa kaivosta. Näkee myös TV ohjelmat ja nettikin toimii.
Pitäisi hankkia omaLattialle kerääntyi sitten kaapeliviidakko kun kohteita on kaikkialla
Tässä vasta alkua kaapeliviidakolle

Eilen sitten aloin seurailemaan sähköyhtiömme tilanneraportointia. 
Tilannekuva. Enimmillään sähköttä oli yli 2000, Juvalla
Kerrankin SSSO:n netti toimi!
Tilannekuva klo n. 19.00

Noita kuvia olisi lisää, alla pari lisää.
Meidän muuntamo on tuon 4591 kulmassa. Homma olisi kunnossa 20.30, siis eilen. Eli ollut ja uusi lupaus oli sitten 22.00, ei ollut eikä vielä aamullakaan joten Honda ulos ja käyntiin. Luvattiin että klo. 09.00 on kunnossa, ei ollut vaan se olisikin klo 11.00! Ei ollut vaan uuden tiedon mukaan se onkin


kello 13.00! Kun katsoin vika-alueet niin yllä olevasta kuvasta oli vain 3 kohdetta jäljellä. 


Jäin miettimään että mikä on homman nimi kun nuo kolme jätettiin kytkemättä takaisin verkkoon? Meidän muuntamo on noin 75 metrin päässä, ei yhtään puuta nurin joten sulakkeissa näytä olevan ongelmia.
Veikkaan että remppamiehet lähetettiin muualle kun täällä asuu "vain" 4 taloutta. Plus ne kaksi muuta järven etelä puolella.

Kun ne eivät arvioituun aikaan kuittaa työtä tehdyksi ohjelma lisää automaattisesti 2-3 tuntia seuraavaan arvioon jolloin työ olisi tehty.

Katselin juuri miten tuo klo 13.00 onnistuu, ja onnistuihan se taas uudessa siirrossa, nyt 14.30! Loppu lähenee ja loppuuhan se kun me ollaan nyt se viimeinen muuntamo, koko kunnan viimeinen sähkövikainen!!! Ellei huomioida tuota "Pakinmaata" Joka on osittain Rantasalmea.
Nyt jäädään sitten odottamaan sitä todellista aikaa jolloin voin sulkea tuon bensasyöpön agregaatin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti