torstai 11. elokuuta 2016

Juttua olisi, nyt osa 1 ja autoista

Juttua olisi vaikka mitä - nyt autokauppaan liittyvästi. Seuraavaksi jotain muuta ja jossain vaiheessa myös jotain itsestäni (leikkauksen jälkeiseen kehitykseen ja toipumiseen), ties vaikka seuraavaksi…

Konepistooli puuttuu - rekvisiittana siis.
Siitä kun puvun ostin -
vuosia sitten niin painoa on nyt noin vajaa 18 kg vähemmän
Otetaan aluksi ihan valokuvan kanssa, kun tämä Ukko-Tonttu on kerrankin puku päällä muulloinkin kuin häissä ja hautajaisissa - toki niissä se on ollut hieman uudempaa mallia ja pienempi.
Viikko sitten oli tilaisuus jonka teemaksi toivottiin -50 lukua ja jotkut olivatkin kuin sieltä tulleet, siskoni joka tilaisuuden piti (hääpäivä) ja muutama toinenkin rouva aina nylon sukilla joissa on se ”sauma”. Ja kaikki muu ns. OIKEIN.

Minä taisin olla ainoa sukupuoleni edustaja - vaikka ei aivan -50 lukua, pikemminkin -30 lukua ilman asetta.
Eukko kun ei älynnyt kuvata minua - enkä minä antaa kameraa hänelle otettiin kuva minusta matkalla kotiin. (Hattua käytän joka päivä - paitsi pihalla ja töissä).

Autoa hankkimassa osa: Forplay  (esilieikki)
Rellussani ei itse asiassa ole mitään vikaa vaikka on iältään 2003(2004). Se on tuo Scenic 2 l koneella (99 kW eli 132.76 Hp) ja siinä kaikki mahdolliset herkut paitsi automaattinen ilmastointi ja lasikatto. On sadetunnistin, on himmentyvä peruutuspeili, on vaikka mitä unohtamatta nk. lentokonepöydät takana.
Nyt tuli katsastuksessa eka hylkäys ja samalla ensimmäinen merkintä viiteen vuoteen! Sekä myös korjauskehoitus, kun yksi jarruvalo oli simahtanut, lanka poikki. Toinen oli kun nk. sumuvalo paloi takana vain oikealla, ei vasemmalla. Se on nyt korjattu. Koskaan aiemmin ei ole siihen puututtu.
Se hylkäys tuli kun katsastusmiehet eivät voineet hyväksyä yhden takarenkaan käyttöä talvirenkaita odotellessa. Sain korvaavan kuitenkin heti ns. ”Hovihankkijaltani”  rengas asioissa, Putkiselta samanlaisen (käytetyn) työpalkalla, joten ensi maanantaina hakemaan sitten uudet leimat. Keväällä sitten kesäksi uusi sarja alle.

Autoa hankkimassa osa: Tutkailuja
Talismani
Uutta ollaan hankkimassa - kirjoitin jo siitä alleviivaamalla sen argumentin että säästyneillä tupakkarahoilla sen saisi maksetuksi…. Sen Rellun Talismanin. Se olisi kuitenkin reilusti yli kolmekymmentä tonnia kun valitaan sopivasti varusteltu - parhaiten varusteltu on sitten jo yli 40 k. Sillä saa jo melkein Mersun ja paljon muita vaihtoehtoja.
Itselläni oli aikoinaan Renault 25 V6 koneella kaikilla herkuilla, itse asiassa 3 kappaletta eri vuosilta.

Ollaan nyt kuitenkin katseltu halvempaa vaihtoehtoa joka EI ole minua sytyttänyt - nimitäin DACIA Duster nelivetoa. Ei alkuunkaan paha auto jo siksi että se on 100% Rellun osista tehty. Romaniaa on vain työ.

Kyllä sille hintaa muodostuu kun lataa kauppakirjaan kaiken sen mitä haluan… silti se on ns. halpa. TopGear rankkasi sen kolmanneksi vai neljänneksi parhaaksi maailmassa ja taakse jäi yli sadan tonnin Mersu ja moni muu vastaava! Siis maasto autona.

Mihin kiinnitin huomioni koeajoissani Dusterin kanssa? 
Dacia Duster
Aivan ensin tuo äänekkyys, maantie äänet, suhinat kovassa tuulessa, ja itse asiassa mikäli olen rehellinen, siinä ne olivatkin? ! ? WTF?

Yllätys yllätys jopa itselleni nyt kun tätä kirjoitan!
Ajo on vakaa kuin junalla raiteilla, Diiselin äänet kohtuulliset, jopa 120 nopeudessa (toki kovat). Siinä oli vakionopeuden säädin, jota arvostan todella siten että uutta autoa en osta ilman sitä, en edes käytettyä.

Välikirjoitus tähän. Edellisestä kulunut noin tunti ja ruokailu ja yritän palauttaa mieleen sitä mitä olen nyt kirjoittamassa ja miksi…

Niin sitten se Rellun Talisman - ei nyt sentään sillä vaihtoehdot muihin merkkeihin ja malleihin ovat lopultakin marginaliesti pienet. 
Rellun (Kadjar) QASHQAI
Toisena vaihtoehtona olisi sitten se Rellun Kadjar eli Nissanin (Datsun) QASHQAI? Ei sekään sovi "budjettiimme". Aika kova hinta tällaiselle eläkeliselle eikä missään eri vaihtoehdossa kehtaa laittaa ”perikuntaa” maksumieheksi, mikäli eteen tulee hiippakunnan vaihto. Toki muutaman vuoden ennakko varoituksella.
Kaikki edelliset voisin ostaa vuoden kahden ikäisenä kun se suurin arvon vähennys on tehty.

Autoa hankkimassa osa: Epilogi
Relluni on itse asiassa ”unelmieni auto” mitä varusteluun, sen hiljaisuuteen, ajomukavuuteen jne. tulee joten mitä sitä pois heittämään olemattomalla korvauksella. Yhdessä kaupassa kun yritin vaihtaa sen Citikan C5 malliin siitä tarjottiin 1500 euroa. Sama mitä renkaat ja vanteet maksavat.

Katsastettu, jakopään hihna juuri vaihdettu, kaikki jarrut rempattu, kaikki toimii, myös elektroniikka jne. jne. ja romuauton hinta?! Alla kuta kaikki renkaat uusittu vuoden kahden sisällä… Alumiini vanteet… peräkoukku….
Ei ruostetta, ei kuluta öljyä, kiihtyy kuten "uusi" auto jne. Ja se vetokoukku, lähemmäs tonnin arvoinen juttu...

Ajetaan nyt Rellulla sen mitä se meitä vie paikasta toiseen… on sillä ikää mutta niin on myös meikälaisellä.


Tässä nyt juttua autosta - muitakin juttuja on - katotaan nyt milloin saan mitäkin niitä kirjoitetuksi....

PS. Kaikki edellinen liittyy Mikkelin Auto-Kilta liikkeeseen. Korjaamo toimii hyvin mutta autojen myyntipuolella ovat on auki mutta myyjiä ei ole - on useamman päivän kokemus - ja sitten tulee yksi kovalla kiireellä - antaa auton avaimet ja katoaa kysymättä edes kuka sä olet?!

Tänään ei ollut ketään kertomaan meille mikä olisi ollut tuon Dusterin lopullinen hinta kun eukkoni katsoo että se käy meille vallan hyvin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti