tiistai 6. syyskuuta 2016

EU:n byrokratia

Alla linkki HS artikkeliin: Saksa on sääntöjen maa, kun onkimiseenkin pitää olla virallinen lupa.

Kommentoin siihen seuraavasti:
Ja mistä tuo Euroopan Unioni on saanut "filosofiansa", sääntöjä säännöille ja sääntöjen säätelijöille?
Virallisesti Rooman sopimuksesta 1957 mutta sen juuret ovat Saksasata 1930 luvulta kun silloinen poliittinen eliitti katsoi että kansa, siis oma kansa ja sitten valloitettujen maiden kansakunnat pitää kyetä pitämään nuorassa ja valvonnassa. Se tapahtui laatimalla sääntöjä ja sääntöjä joita tietenkin valvottiin ja rikkojia rangaistiin.
Pääarkkitehti siinä oli miltei alusta alkaen Walter Hallstein, myös mukana allekirjoittamassa Rooman sopimusta. Hän johti komissiota ("EU:ta") vuoteen 1967 asti.

Paljon jäi pois
Niin, paljon jäi pois sillä väärä sana saa aikaan sensuroinnin ja kirjoitus jää julkaisematta. Etenkin jos kyseessä on Siionistit, ja Juutalaiset. Ellei niitä kehu HS jättää julkaisematta.

Nyt oli kyseessä kuitenkin Saksa. 
Olen maininnut tästä asiasta muutamaan otteeseen eri kirjoituksistani ja herran nimeltä Walter Hallstein. Kyseinen Wikipedian lyhyt kooste ukosta ei mainitse sanallakaan hänen Natzi taustaansa ja Kansallissolialismi taustaansa joka kannatti mm. Hitlerin ajamaa Elintilateoriaa. 
Hallstein oli Karl Haushofer'in kannattaja ja ihailija. (Suosittelen katsomaan myös Wikipedian englanninkieliset osat).
Myös hänen ja Hitlerin välinen skisma oli ns. henkilökohtainen, ei puoluetta ja sen pyrkimyksiä vastaan kuten hänen  Molotov–Ribbentrop-sopimuksen tukeminen tuo esille. Toisaalta uskoisin tuon väittämän olevan siksi että saatiin hänen ja Hitlerin välille etäisyyttä, puhdistusta Natzi epäilyistä.

Tule ymmärtää mitä itse asiassa tarkoittaa hänen, siis Haushoferin luoma pohja Saksan ulkopolitiikkaa ohjanneelle elintilateorialle. Se tarkoitti tarvittavien ja ympärillä olevien valtioiden valloittamisen Saksan valvontaan. Se vuorostaan edellytti kunnon armeijan ylläpitoa.
Myös hänen julkista "profiilia" ollaan siloteltu, kuten Hallsteinin osalta.

Tuolle etupiiriajattelulle, elintilateorialle tarvittiin muutakin kuin sotilaallinen mahti. Valloitetut alueet tuli saada hallintaan ja valvontaan ja siinä avuksi tuli tuo herra Hallstein. Siis:
Houshofer kehitti puitteeet elintilateorialle
Hallstein kehitti sille valvonta ja hallinta järjestelmän
Hitler mokasi koko jutun
EU mahdollistaa nyt koko jutun - toki hieman myöhässä

Sitä valvonta ja hallinta järjestelmää kehitettiin -30 luvulla ja Hallstein -30 luvun puolesta välistä aina Nazi-Saksan tuhoutumiseen asti. Mutta herramme Hallstein kehitti nerokkaan suojaverkon itselleen, ja millaisen?

Juuri kun kaikki näytti tulevan loppua kohti hän lopetti työnsä "yliopistossa" ja puki sotilasvaatteet päälle ja lähti rintamalle, vapaaehtoisena - toki suhteellisen turvalliseen paikkaan, tykistöön ja "piiloutui" bunkkeriin kunnes antautui Jenkeille ja joutui sotavangiksi Yhdyvaltoihin.

Muutaman vuoden jälkeen hän palasi Saksaan, kaivoi muistiinpanonsa, tutkimusmateriaalit esille, jatkoi yliopistossa jatko kehittäen ideaansa (toki ei aivan yksin). Tietenkin hän liittyi sopivaan puolueeseen (manipuloiden sitä) jotta kaikki näyttäisi ulkoisesti kuten pitääkin.

Vuonna 1951 silloinen Länsi-Saksan vahva mies, Konrad Adenauer nimitti hänet korkeaan virkaan, ulkoministeriön valtiosihteeriksi. Se olikin oivallinen paikka ja takasi hyvän elintason joten 1955 Hallstein muotoili tunnetun Hallsteinin opin. (Siinä todellisuudesta vain pintaraapaisuja).
Vuosi  1951 oli myös alkulaukaus tulevalle, tuolle Rooman sopimykselle kun ns. Pariisin sopimus toteutettiin, jolla luotiin Euroopan hiili- ja teräsyhteisö
Se oli kuuden Länsi-Euroopan maan vuonna 1951 muodostama yhteenliittymä. Perusajatuksena oli, että jos valtio ei pysty vapaasti saamaan hiiltä ja terästä, se ei myöskään pysty käynnistämään sotaa. (?). 

Se oli vain yksi askelma Hallsteinin tikkailla jossa maita ei valloitettaisi sotilaallisesti vaan poliittisesti liittoutumalla sopivien kanssa, kuten sittemmin Rooman sopimuksessa Fasistisen Italian ja nyt myötämielisen Ranskan kanssa (Britit eivät olleet siinä mukana mutta kylläkin -51 sopimuksessa). Toki de Gaulle ei tykännyt alkuunkaan Hallsteinin ajamasta voimakkaasta keskusjohtoa korostavasta linjasta kun Ranska vuorostaan suosi paljon löysempää talousliittoa. Joten saadakseen Ranskan mukaan heidän kevyempi malli hyväksyttiin, toistaiseksi. Mukaan saatiin lisäksi Hollanti ja Belgia sekä Luxemburg.
Mikäli Hallstein eläisi nyt hän olisi iki onnellinen nykyisestä EU:sta jonka hänen synnytti, siis hän oli sen ns. isä.

Joten läpimurto tapahtui EEC kuvioiden kautta kun sovittiin ensin (1951) Hiili ja kaivosteollisuuden yhteisten intressien yhdistämisestä. Sitten jatkumona toteutui tuo Rooman sopimus 1957.
Sanoisinko että luonnollisesti koko idean toteuttajana toiminut Hallstein valittiin uuden organisaation, Komission puheenjohtajaksi jossa hän toimi sitten sen 10 vuotta.

Lopettelen nyt tähän sanomalla että loppu onkin sitten historiaa. Pieni lisäys kuitenkin.

Euroopassa on valtaeliitti, näkymätön ja julkisuuteen tuntematon, Natzien peruja, siitä jalostunut jolla on laaja, maailman laajuinen tukijajoukko - etenkin pankkiirien piirissä, ja nyt en tarkoita mitään pienten Säästökassojen fiskaaleja. 
He omistavat ja hallitsevat mm. Yhdysvaltojen sekä Englannin keskuspankit.

Kun ajatellaan miten pitkälle tuo Hallsteinin luoma kontrolliverkosto on ulottunut voidaan vain ihailla sitä massiivista voimaa joka sen takana on, Euroopan Unionin virkamiehet, -naiset ja heidän kekseliäisyys luomaan eri valvonta sekä lupa järjestelmiä. Mietin vain mistä he saavat koulutuksen siihen? Ei ainakaan Euroopan Parlamentilta, siis politiikoilta.

En hämmästyisi alkuunkaan mikäli tuo Saksassa käyttöön otettu järjestelmä yhdistettäisiin EU direktiiveihin. 
Ainakin Suomessa kunnat ja Valtiovarainministeriö ilahtuisivat siitä kun voisivat kerätä lupamaksuilla, käsittelymaksuilla ym. nätisti rahaa kirstuihinsa. Ja tietenkin, lupa pitää uusia viiden vuoden välein, ja se maksaa.

Joten menikö asiani nyt perille vai sotkinko koko ajatukseni (taas kerran). 
Pähkinänkuoressa. Saksa ei onnistunut valloittamaan hallintaansa Eurooppaa jne. sotilaallisin keinoin, mutta onnistui "diplomatian" ja kieroilun avulla Luomaan tämän Euroopan Unionin jonka kautta tätä Eurooppaa ja sen reuna-alueita hallitaan. Ja Turkki mahtuisi hyvin mukaan siihen imperiumiin.
Olen näissä asioissa aina ihmetellyt nk. juutalaisten osuutta, hyvin voimakasta osuutta kaikessa, jo ennen toista maailman sotaa ja tietenkin Tsaari Venäjän kaatamisessa.
Mikäli ottaa avoimen ja hieman liberaalin tavan tarkastella asioita niin tuo silloinen Kansallissosialismi; Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) on omaksunut melkoisen osan Carl Marxin opeista. Toki he sittemmin vihasivat ja tappoivat nk. Kommunisteja.

PS. Luonnollisesti ette löydä suoria linkkejä Hallsteinin ja Haushoferin Natzi taustoihin, ne on pyyhitty pois.
Jotain kuitenkin alla olevien linkkien avulla: Mikäli niitä kaikkia enää on tarjolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti