perjantai 2. syyskuuta 2016

I´ll Be Back - Tulen takaisin

Niin, I´ll Be Back - Tulen takaisin - se on nyt tunne, laajemmminkin.

Kurren Saluuna vuodelta 2013
Otsikon mukainen juttu on jo ollut muutaman viikon ajan esillä, no noin pari kolme kun nyt pitää saada monet jutut toimimaan ja tehdyksi ennen talvea vaikka leikkauksesta on vasta sen 5 kk, siis vasta!

Itse koen että "vasta" on hurjana aikana olla tekemättä mitään, mutta lekurit ja hoitsut käyttävät tuota "vasta" ilmaisua - ja täytyy myöntää että myös leikkauksen aikaan saamani arpi myös protestoi, jos ei koko sen 40 cm pituudelta niin aika laajasti kuitenkin.
Aina muistavat muistuttaa että se mitä minulle girurgisesti tehtiin on kuta kuin rankin - rajuin operaatio - fyysisesti kun kylkiluita katkotaan ja venytellään.
Hyvä niin - selvisin siitä... mutta kuitenkin...

Otan kuitenkin iisisti - ainakin mielestäni. Siitä nyt lataamani video. Pieni otos myös Englanniksi.

Yksi kokemus tuohon otsikkoon toteutui tänään, kun koko kesä niin sanotusti on ohi, ensimmäisen kerran syötiin nyt "ulkona" rakentamassani grillissä, tuossa Kurren Saluunassa, ja se koko homma kokonaisuudessaan, myös ravaaminen sieltä sisälle ja takaisin, kattaminen jne. oli suorastaan nautinnollinen kokemus - kuten ennen on ollut vuodesta toiseen, etenkin kun on ollut vieraita.

Olin siitä kokemuksesta juhlallisen iloinen ja sitten harmitti ettei niitä "juhlajuomia" ollut sen enempää. Nyt olisi maistunut.
En tiedä, en osaa nyt kuvailla sitä miten on harmittanut jossain tajunnassa, kun koko kesä meni aika lailla masennuksessa ja aloitin jo mieliala lääkkeiden käytön - jotka sitten kuitenkin lopetin noin 3 viikon jälkeen. Halu sinne grilliin oli mutta --- ei onnistunut... ei kyennyt....

Pihvit kypsyvät
Ei kun asiaan
Aluksi on aina tuo grillin eri tasojen puhdistaminen, mahdoton homma.

Kun saa tuon parila puolen kuumaksi, tosi kuumaksi ja näennäisesti puhtaaksi kun sitten kaataa päälle vettä alkaa tapahtumaan.
Kaikki mitä on ja voi irtaantua irtoaa ja sitten sen saa helposti lastalla pois!

Tuloksena puhdas pinta ilman nokea ja ruostetta sekä pölyjä.

Seuraavan grillin kun ostan, mikäli sen teen katson että siihen saa ns. varaosat. Kun eri tasot ruostuvat ne pitää aika ajoin vaihtaa. Mieluiten ne kuin koko kallis grilli.

Ei kun syömään
Rakensin tuon "hökötykseni noin 7 vuotta sitten oman metsän puista.
Runko mänty tukkia ja etu osan ala osa samaa kahtia sahattuna, laudat kuusi tavaraa, omalla tontilla sahattuna.

Kuten jo toin sen esille niin tämä kesä meni ja nyt vasta kun tuli syyskuu syötiin siellä ensimmäisen kerran... ennen sitä se oli vähintään kerran viikossa...

... ja se oli ihan mahtava fiilis --- koin sen voimakkaasti, sen että olen vihdoin ja viimein palautumassa siihen mitä olin ennen tuota syöpä diagnoosia ja leikkauksen jälkeen.

Niille joille asia on uusi niin kyseessä oli keuhkosyöpä. Onneksi koteloitunut, mutta he päättivät poistaa koko lohkon keuhkosta, sen suurimman niistä kolmesta oikealla puolella. Hyvä niin kun nyt siitä asiasta tiedän enemmän. Tuon jälkeen iski aika lailla onneton masennus.... Itselleni täysin käsittämätön asia kun kaiken piti olla just päin vastoin ja minun tuntea iloisuutta, onnellisuutta...

Se siitä tältä erää ja ne lataamani videot - niiden linkit tuossa alkupuolella.

Oli miten oli - tämä ukko on alkanut voimaan paremmin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti