perjantai 23. syyskuuta 2016

Pitäisi muistaa 22 Syyskuuta

Niin, 22 syyskuuta on päivä jonka muistin, yhden tapahtuman osalta, tyttäreni tyttären syntymäpäivän, täytti nyt 4 vuotta.

Samalla päivämäärällä tapahtui myös jotain muuta, vuosi sitten, sen unohdin.
Äitini kuoli Porvoon terveyskeskuksessa lujan lääkityksen aikana keuhkosyöpään, noin 2 viikkoa ennen kuin hän olisi täyttänyt 90 vuotta. Samana päivänä, 22 Syyskuuta.

Vieressä valokuva varmaan Sonkajärveltä vuosia sitten, - 30 luvulta, äitini ja enoni joka kuoli muutama vuosi sitten.
Ei polttanut, ei käyttänyt viinaa... Maajussi ja koneurakoitsija... ja ns. lupsakka ukko...
Äitini ei myöskään polttanut, ei juonut viinoja. Luki ehkä liiankin paljon ja usein raamattua helluntalaisena.

On niitä jotka sanovat, jopa väittävät tietävänsä että geenit, miten tuo meidän DNA on koodattu on se joka määrää miten me elämme ja millaisiksi me tulemme. Mahdollisuutemme elämässämme ja mihin meistä ei ole jne.
Onko meistä kouluun ja menestyjäksi, tuleeko meistä saarnaajia vai diktaattoreita, väkivaltaisia hylkiöitä.  Toinen saa valtion hallittavaksi, toinen vain kulmakuntansa jota terrorisoi.

On niitä jotka sanovat että se kaikki on geeneissä, toiset ties missä, sosiaalinen tausta, koulutus, rikkaus, köyhyys.... rotu...

Syöpä ei katso mihinkään niistä.

Viime syksynä aloin painostamaan terveyskeskustamme laittamaan minut röntgeniin - sain sen sitten tämän vuoden tammikuussa ja sitten tuloksen helmikuussa ja sitten meikäläistä vietiin - kahdessa viikossa viipalekuvaukseen ja siitä olisi ollut leikkaus jo ennen pääsiäistä, sovittiin että heti pääsiäisen jälkeen kuten se sitten tapahtui, 30 maaliskuuta.

Ja syy, se tauti? Joka ei sitä vielä tiedä niin sama tauti mihin äitini kuoli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti