torstai 8. syyskuuta 2016

Muistiongelima

Muistiongelmia on muillakin kuin vain minulle, nyt tietokoneellani.

Pakko ostos?
Olen käyttänyt videoitteni editointiin tuota ilmaista iMovie ohjelmaa, ja siinä on enemmän ongelmia kuin kehuttavia osia.

Kyllä sillä jotain tekee ja saa aikaiseksi mutta se on työn takana, etenkin kun lähestytään 1/2 tunnin rajaa.

En tiedä mikä tuo Applen juttu on, paitsi että he huijaavat, rokottavat, pettävät, valehtelevat punastumatta.
JA kaiken lisäksi he menestyvät siinä!

Tietokoneellani on 16 Gt muistia, sitä ei ikinä uskoisi.
Tein juuri videon siitä kun kannoin autoon ja peräkärryyn tietokoneita joiden piti olla perusta museolle Macintosh - Apple tietokoneilleni ym. siihen liittyvälle. Tietotekniikkaani 25 vuoden Apple ajaltani. Tietokoneita on ollut jo paljon ennen sitä.

Yllä olevasta kuvasta näkee (MEM) että tuo iMovie on syönyt koko 16 Gt muistiani ja rohmuaa lisää niin että  hädin tuskin voin kirjoittaa tätä ja iMac koneeni tökkii pahasti.

Museota ei nyt tule vaikka olen sitä vuosia ajatellut ja kaikki sinne kuuluva menivät tänään kaatopaikalle.
Yllä joitakin juttuja
Palataan alkuun, tuohon Final Cut Pro X ohjelmaan
Tuohon museojuttuun tein videon johon linkki blogi jutussani.

Jotenkin tuntuu siltä että kun käyttää riittävästi tuota Applen iMovie ohjelmaa, Apple tietää ja alkaa "tarjoamaan" sitä 299.99 euron ohjemaa. Ei niin että markkinoi sitä suoraan vaan hyydyttämällä iMovien käytön, saaden sen menemään solmuun ja kaatumaan "yllättäen".

Toki tuo tuntuu "paksulta" väittämältä mutta mitä siitä yhtiöstä tiedän ja ymmärrän niin sellainen olisi ihan normaali päivä toimistossa - heille.

Viime aikoina iMovie on alkanut "taas" oireilemaan. Kokeilin tuota "Prota" alkuvuodesta, mutta hyvin vähän, se oli 30 päivän kokeilu versio. Se meni pieleen kuin sain tietää että minulla on keuhkosyöpä. Siihen loppui videoiden teko, kokeilu - ja kokeilu aika.

299.99 € on iso raha eikä vaihtoehtoja kummemmin ole Mac käyttäjälle, ei edes rahalla. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä vaikka en yritä saada sen kummempaa aikaiseksi, mutta voisivat ne videot olla hieman "paremmat".

Viho viimeisintä on kun tuo iMovie syö ja rohmuaa muistin totaalisesti.

PS. Minulla on ohjelmalevyt käyttiksestä kutosen lopusta nykyaikaan. Iso raha, todella iso raha...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti