perjantai 27. maaliskuuta 2009

Mökki kehittyy

Näin se etenee
Unohtakaa nuo esittämieni kuvien ehdottomat millimetri tarkkuudet - ne ovat lähinnä totuutta jonka onnistuin saamaan aikaan tällä ilmaisella ohjelmalla.
Siihen liittyy myös muut tekijät joita hieman lisää tuonnempana.
Klikkamalla kuvaa saat suuremman kuvan.

Edellisiin kirjoituksiin liittyen jatkoa on tapahtunut - ja toivon piakkoin voivani avata taulukkolaskimen ja ryhtyä ynnäilemään eri alojen pinta-aloja sekä metrejä.
Sitten pyydän tarjoukset eri toimittajilta ja saan viivan alle kullekin osalle hakinta hinnan - eli mitä tämä hullutus maksaa.
Sitten tiedetään jääkö se hassutteluksi tällä ohjelmalla vai toteutuuko siitä mikä osa, ja milloin, missä laajuudessa.

Kuva on vielä kesken eräinen, mutta antaa viitteen tulevasta. Se käsittelee vain sitä uutta osaa - eli sen vanhan jonka purkaisin pois. Jäljelle jäävä osa on vain tyhjää - tässä kuvassa. (Punainen läiskä on osa saunan ja takan piipun perustusta. Lähtökohtaisesti seinien paksuus on 200 mm, eli sen verran tulee eristettä).

Perun samalla joitakin mainitsemiani tämän Google SketchUp ohjelman ns. puutteita - osa on löytynyt ja toimii ihan hyvin - kunhan oppii käyttämään tätä ohjelmaa. Kuitenkin, toistuvissa osissa tällä ei halua tehdä - ainkaan jatkuvat suunnittelua.

Koolaukseen, eli tukirakenteisiin saan kaikki - tai miltei omasta puupinostani - epäilys on nyt kuitenkin herännyt kun kuva (suunitelma) valmistuu, voi olla että ei taida ihan riitä.


Kattotuolit ajattelin kuitenkin tehdä kertopuusta - se on tukevampi kuin perinteinen rakenne. Leveys noin 50 mm ja paksuus 150 mm. Yhtenäinen pituus on kuvan mukaan miltei 5.3 metriä. 2x4:lla kovassa lumikuormassa se menee mutkalle.

Viereinen kuva ( 2 krs:sesta ja yksi palkki puuttuu [ikkuna]) on yksi yksityiskohta jossa näkyy kokonaisuus ilman eristeitä ja sisärakenteen pintaa alas eka kerrokseen. Lattiasta ei myöskään näy eristeitä ja pintaa.
Kullekin on omat "tasot" kuten LVIS osalle. Miten ne vedetään minkä kautta.
Saan näkyville kunkin osan itsenäisenä elementtin, niin veden, viemäröinnin, sähkön kuten ilmastoinnin jne. Ja tietenkin ne yhdessä tai osissa, valituilla talon rakenteilla.

Ei ku jatketaan :)
PS. Niin, ja klikkaamalla kuvaa tulee suurempi esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti