perjantai 27. maaliskuuta 2009

Tarkkuus täydelliseksi

Aivan ensin - liekö "lapsus" vai mitä - kuvissa oleva koolaus liitäntä ei ole alkuunkaan totuuden mukainen. Se koskee vaaka rakennetta, eli kantavia rakenteista kuten lattiaa.
Kun sen tein kuten sen tein en ajatellut sitä ollenkaan loppuun asti.
Yksi syy oli kun en tiennyt miten "pitkälle" tällä ohjelmalla pääsee. Nyt kun sen tiedän voin vain todeta että sen olisi (todella) voinut tehdä "toisin".
Käytin ns. "Short Cut". Ja nyt se harmittaa :(

Tuli hieman "töpeksittyä" alussa - käytämääni ohjelmaa opetellessani, eli eri mitoituksissa onnistuin tekemään tietyt referenssi kohteet, kuten sokkelin ihan .... vituralle...

Yhdessä kohdin, varsin alussa huomasin että olin "off line" noin 0.5 astetta - ajattelin no se siitä ja jatketaan.
No, ei se nyt ole niin paha juttu.
Millit olen ottanut silleen "suunnilleen" - timpurin milli (vai sentti) on yksi tuuma.

Nyt kierreltyäni ympäri koko rakennette miten sattuu - parin päivän ajan - otin kahden tason mitan, heitto on - voi perhana sentään - 49 milliä, eli yhden 2x2 verran. No, se on kaksi tuumaa vaikka se on kumpaankiin suuntaan :(
Ellei homma ala heti alusta alkaen millin murto-osilla ja oikeassa ASTE kulmassa - niin sitten se menee / etenee loppua kohden ihan vituralle.
Kuvassa mitat näyttävät olevan kuitenkin kohdillaan, yksi selitys on että en kerta kaikkiaan pysty parempaa monitorillani ja hiirelläni. En onnistu edes millin tarkkuuten, puhumattakaan sen osista - jo 10 milliä tekee vaikeuksia. Kaikki tehdään hiiren liikkeillä eikä kuten "tavallisesti - vedetään alku ja loppu määritellään "numerolaatikossa", korkeus, leveys, ptuus ja kulma.

Kuva: Yllä oleva: Alin kerros ja sitten seuraavan kerroksen lattia, eli alimman kerroksen katto.
Kuva: Alla oleva: Hieman pintaa ja toisesta kulmasta eräillä mitoilla.

Yllä olevan kuvan sokkeli on yli mitoitettu, viereisen sen on korjattu.
Yläkuvan takana oikeassa kulmassa oleva aukko on olohuoneen avoin osa vesikattoon, eli aukkoa korkeuteen löytyy :)
Punaisen lätyskän kohdalle valtaan perusta savupiipulle saunalle ja takalle. Väliseinä on sitten kevytsora harkkoa.

Ei sen puoleen - näillä kuvillani ei haeta rakennuslupaa.
Siihen tarvitaan arkkitehti toimiston palveluja. KUITENKIN, saamalla asiani ja tarkoitukseni näillä kuvilla kohdalleen uskon säästäväni mutaman pennosen.
Sama pätee sähköurakoitsijalle. Toki työt teen itse "next to 99%" ja he pistävät sitten puumerkin paperiin. Se on tehty aikaisemmin jo monesti. Olen suunnitellut kaiken alusta loppun, laskenut kinkin vaiheen kulutukset jne ja siten asentanut sen.
Työ ja kaikki muu on sitten tarkastettu ja todettu allekirjoituksen arvoiseksi.

Remontin alku
Missään vaiheessa ei olla ilman vettä - eikä ilman suihkua ja WC:tä, eikä tietenkään ilman saunaa.
Yllä olevan kuvan kohde, jossa on vihreä seinä, ja värillinen katto, on nykyinen TV-olohuone. Siihen tulee uusi "sauna osasto" jonne tulee vesivaraaja ja vesipumppu, WC ja, kun puhe oli sauna osastosta, tietenkin SE sauna. :)
Sen ensimmäinen lämmitys on sitten kuin uuden temppelin vihkimys :D

Siihen asti kunnes se on valmis, tuo vanha, nykyinen puoli jatkaa olemassa oloaan ja turvaa ne palvelut johon se kaikki on rakennettu - myös pyykkien pesun.
Kun kuumavesivaraaja ja vesipumppu on siirretty uudelle puolelle ja kytkettyy uuteen järjestelmään; silloin siirtyy tuo "Romulus" uuteen kohteeseen ja repii sen mitä on; alas ja kasaan - sekä piipun, ja tilalle tulee tuo uusi olohuone jossa on takka.
Ja sitten grillataan makkaraa ... ;)

Mutta - siitä lisää sitten myöhemmin - ja toivotaan Lotto voittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti