lauantai 21. maaliskuuta 2009

Talosuunnittelua
Otin aikaa tutustuakseni Google SketchUp ohjelmaan, siihen ilmaiseen versioon. Ei ollenkaan hassumpi ohjelma jolla voi hahmotella eri asioita.
Mutta, jotta sillä tekisi jotain rakennusteknistä ja yksityiskohtia mittatarkkana työnä on syytä kaivaa kuvetta ja 499 taalaa ja ostaa tuo Pro versio.
Siihen on olemassa koeversio joka tosin on voimassa vain 8 tuntia. Täytyy varata aikaa ja henkisiä voimavaroja sekä lukemattomia muistiinpanoja talon eri mitoista.

Joka tapauksessa, nyt on hahmoteltu ja leikitty ja alla uudet hahmotelmat.

Yläkuvan alku (perspektiivi kuva) on alkujaan oikealta vasemmalle. Nyt kuva on vasemmalta oikealle. Eli varsin hyvin tuo ohjelma käsittelee valokuvan.
Muutosta tulee siten että katto saa jatkot kumpaankin suuntaan. Kaksi piippua jäi piirtämättä.


Pohjoiseen oleva sivu uusiutuu täysin. Katto jatkuu yhtenäisenä alas asti.
Nykyinen laajennus saa väistyä, kuten talon takana oleva saunaosasto ja rakennan ne uudelleen. "Romulus" pääsee purkuhommiin.

Laajennuksen korvaava osa tulee reilut metrin leveämmäksi ja sisäkatto on tuo uusi vesikatto. Alakuvan ikkunat poistuvat ja tilalle tulee avoin seinä jossa on kaide. Valo tulee alhaalta.

Sisään tulo siirtyy talon päätyyn johon tulee kookas veranta. Aukot saa peitetyksi talveksi jotta lumi pysyisi ulkona. Päätyhuone, toimistoni saa valon verannalta.

Sitten on hahmotelma päädystä. Siinä osa seinästä puuttuu, ei sentään valmiista talosta. Siinä on työhuoneeni ja keittiö yhdistynyt yhdeksi, joka ei myöskään ole suunnitelmissa.

Mikäli tuo Pro versio osoittautuu sellaiseksi miksi uskon - näitä hommia voisi myydä vaikka muille jotka haluavat talostaan 3D ja vaikka sitten Google Earth karttaan.

Oli miten oli - hauskaa oli vaikka olen pelleilyt vain vajaan päivän kyseisen ohjelman kanssa ennen kuin tein edelliset kuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti