lauantai 7. marraskuuta 2009

Hääpäivän tekemisiä

Niin, muistin kuin muistin sen että tänään on hääpäivämme. Ne ruusust jotka ajattelin eilen ostaa unohtuivat. :( No, tuli jotain muuta, josta hän ihmeekseni ilahtui. Oli nimittäin tarjouksessa Philipsin 32 tuumainen lättä LCD TV - ja komeasti ne Kauniit ja Rohkeat näkyivät ja ääni maan mainio.
Vanha 28 putki TV sai väistyä. En muistanutkaan miten painava se itse asiassa oli. Ostin sen aikoinaan paljon kallimmalla hinnalla kun asuin Hollannissa.

Valmistelen juuri punaviini kastiketta, ja se tarjoillaan keitettyjen perunoiden, kasvisten sekä poron sisäfileen kanssa.


Viereinen kuva on sitten sitä Hääpäivän tekemisiä. Sain vasta tänään päätyseinän valmiiksi - vaikka sen piti valmistua eilen. Siis ala osan.
Kun eilen  pääsin vauhtiin loppuivat naulat ja menin verstaaseen hakemaan uuden laatikon. Kun otin kamman esiin huomasin että ne eivät olleet 50 mm vaan 35 mm. Se tiesi sitten reissua Mikkeliin (noin 80 km ajoa)  :(

Niin, aluksi se naulain on KEVYT mutta iltaa nähden se painaa enemmän ja enemän ja lopulta se on varsin painava vekotin.

Muistin naulat - joita lähdin hakemaan, TV tuli mukaan ja unohdin ruusut. Minun piti antaa ne tänä aamuna vaimolle!  Niin, ja ostin samalla reissulla pienen sorvin. Selainen sopiva juttu isän päivän kunniaksi ;)  eikä eukko siitä pahoittanut mieltään. Taisi olla niin iloinen TV:stä.

PS. Edelliseen
Naapuri jolla on kenttäsirkkeli, joka toimitti minulle (maksua vastaan) sahallaan tukit laudaksi, oli kuulopuheiden mukaan vieläkin kehnompi - siis laadulta. Hänen sirkkelissä toleranssit ovat miltein kuin entisajan timpurin millimetri - se on yhtä kuin tuuma.
Se tuotti laudoituksessa tilanteita jossa joutui todella miettimään mitä nyt ja haastoi kaivamaan esiin inspiraatiota jatkolle.
Ja sitten se toinen juttu. Päädyn seinän ja oikella olevan seinän laoudoituksen alaosa on kuten kuvassa näkyy. Syy on yksinkertainen. Laudat päätyyn valikoituivat siitä pituudesta mitä oli ja sen paras käyttö pituus. Se on metsäkoneen kuljettajan syy. 3 metrin tukki lyhentyi välillä 2.9, jopa 2.8 metriin. Ja kaiken lisäksi hänen koneen leikkuu pää veti vinoon, ja se vuorostaan lyhensi tukkia entisestään. Valitsin pituudeksi 263. Ja alapään jouduin nostamaan sellaiset 5 cm. Se ei siten onnistunut sen mukaan miten ensimmäinen seinä valmistui. Joten, joudun leikkaamaan alaosasta tuon  X cm pois.

Vielä on naulattavaa
Itä-Pohjoinen sivu, noin 5.6 m on vielä laudoittamatta. Omat laudat taitavat loppua kesken, tuo 22x125 koko. Joten pitää käydä ostoksilla. Muutoin koko juttu on rakennettu omista tavaroista, paitsi muutama 2x2 - niitä kun ei sahattu.
Sitten on se toinen kierros, jossa päädyin 25x50 rimaan. Niitä menee päätyseinään noin 60 kpl ja sitten sivut reilusti enemmän. Päästä otettuna noin 170-180 kpl. Eli asiaan vihkiytymättömälle tiedoksi, että ne naulataan jo naulattujen lautojen päälle lautojen yhtymäkohtaan, eli peitetään se rako joka niiden välissä on.
Sitten se saa olla kesään ja kuivua ennen maalausta, joka tulee olemaan nk. punamultaa. Niin, ja kuvasta näkyy että ylä-kolmio on vielä laudoittamatta.

Sitten siirrytään sisälle - betonia veivaamaan, eristämistä myös, 150 mm villat seinään ja pinnat päälle.
Että silleen. Huomenna taidan viettää luppopäivän - ihan isän päivän kunniaksi :D
50% lapsista tulee, eli tytär, poika ei pääse.

Niin, siitä huomisesta luppo päivästä?
Pitänee ynnäillä lukuja - rakentamiseen versus käytettävissä olevaan varallisuuteen - tilitietoihin. Vain jotta tietää milloin ruoka loppuu pöydästä, tupakat ja viinit - eli milloin lyödään liinat kiinni ja huilitaan rakentamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti