maanantai 23. marraskuuta 2009

Se on sit puolet tehty

Niin, tänään se jatko valu alkoi, Maanantaina, ei Sunnuntaina kuten ensin arvelin tekeväni sen, eli eilen. Eilen sää ei ollut myönteinen, oli noin nolla astetta ja hieman miinusta. Tänään luvattu 4-5 plus astetta ja se toteutui pari astetta paremmin. Kuvan betonin korkeus on noin 8-10 cm.  S-100 kuivabetonia käytettiin. Kuvassa olevat lumihiutaleet ovat ilman epäpuhtaudet.

Itse valu alkoi noin  kello 10 ja se oli valmis 13.30 jolloin noin 1.5 tonnia oli myllätty. Omalta osaltani homma oli valmis noin kello 14. Se oli 60 kiloa satsi. Kolme lisää kg tai pari kiloa satsista ja olisi valunut myllystä ulos. Eli, meillä oli VAIN noin 25 satsia, eli 1500 kg..

Puoli tuntia myöhemmin kun lopetin lähdin kirkolle hakemaan itselleni lupaamani pullon. Alkossa annoin ensin Kossun puolikkaan hihnalle ja sanoin että tämä on palkkio päivän apumiehelle, työpalkan lisäksi, sitten meni "Wisky" pullo hihnalle ja sanoin että tämä on sitten minun palkkioni ja kun punaviini pullo tuli esiin sanoin että tämä on sitten vaimolle ja hänen spagetti kastikkeelle. Myyjältä tuli nauru jota ei voinut peittää.

Matti joka oli apurina pistin käyttämään hengitys suojainta - mutta se Matti aina välillä lipesi siitä kunnes minä tai eukko sen näki ja suojain laskeutui sinne missä se kuului olla. Ja sitten me saarnattiin turvallisuudesta.

Kun Matti kauhoi betonia myllyyn ja vedet jotka olivat eukon  valmiiksi mittaamia,  minä sitten siirsin sitä myllytyksen jälkeen minne sitä ajattelin.
Kun sitä oli tarpeeksi leveyden osalta, noin viisi kärryllistä oli aika alkaa tasoittamaan pintaa. Valitsemani lauta osoittautui varsin toimivaksi. Hiertäminen sitten osoittautui selälleni ja polvilleni varsin huonoksi jutuksi. Etenkin tuo "ahteri puoli" - eli "se P pää" osoitti heti ongelmia tehtävän projektin kanssa.

Ei siitä ihan niin hienoa tullut mitä olisin toivonut - kuitenkin ihan hyvä juttu. Konevuokraamosta otettuna "sliippi", betonihierrin olisi maksanut noin 80 € päivä - ja valovirta koneena. Hyi helvetti.
Kun tuo kuivuu - pari päivää tarkastan pinnan "kivellä" ja sitten joskus kun se on todella kuivunut ja jämähtänyt laitan pintaan itse oikaisevan pinnan. Kun se on kuivunut  - "Praimeri"pintaan ja maali.

Nyt kun valu oli valmis - noin 6 tuntia siitä -  tein pienet tarkistukset ja laitoin myös kerroksen styroksia päälle että lämpö pysyy sisällä - yöksi luvattiin nollaa tai pari astetta plussaa. Lämpö on siten paremmin hoidossa. Jos olisi pakkasta laittaisin vielä pressun styroksin päälle.
Se, eli edellinen homma oli sitten sen saunan jälkeen.


PS. GOOGLen softa - tämä kyseinen ohjelma / palvelu muuttuu aika usein. Edellinen kerta, noin viikko sitten, kaikki toimi ihan hyvin - nyt kaikki on taas ihan päin peetä. Eli kuva ja teksti asemointi. Olen ns. MÄK eli Mac käyttäjä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti