maanantai 16. marraskuuta 2009

Yllätyksiä kerrakseen

 Vanha Volvoni järjesti minulle tänään todellisen yllätyksen, miltei järkytyksen. Se meni katsastuksesta läpi pienellä huomautuksella, jospa vaivautuisin jossain vaiheessa kiristämään käsijarrun vaijerin.
En alkuunkaan uskonut sellaiseen mahdollisuuteen.

Ennen sitä kävin Mikkelissä jonne palautin rakennustelineet. Sen jälkeen poikkesin keskustassa ja olin 5 minuuttia poissa auton luota. Parkki rahaa ei ollut – mutta kait se siitä. Kun saavuin takaisin oli sakkolapun kirjoittaja paikalla. Onneksi onnistuin puhumaan itseni siitä ulos. Ensin piti poiketa R-kioskissa rikkomassa vitonen ja pistää kolikko automaattiin. Yllätys oli että en saanut sakkoja.Kelejä on pidellyt – kaikki ei toivottuja. Nyt kuitenkin viikonlopuksi luvataan jotain johon en enää uskonut, plussaa ihan reilusti. Se tietää viikonlopuksi valuhommia, ja se tietää hikisiä tunteja. Ellen saa lattiaa kokonaisuudessa valmiiksi niin ainakin puolet – ja se on jo paljon.

Ulkoseinien laudoitus on yhdeltä osin jo valmis – loput tapahtuu keväällä, ensimmäisen maalauksen jälkeen. Sitten ovat räystäiden alalaudat ja sadevesikourut.

Ostin aikaisemmin 150 m 22*125 lautaa, ihan ykköslaatua, hinta sen mukainen. Ajattelin että on mukavaa naulata ENSOn tavaraa sen jälkeen mitä naapurin Kalle Häkkinen oli sahannut minulle.

Mutta mikä yllätys olikaan kun aloin naulaamisen. Laudat olivat kieroja, paksuus ja leveys vaihteli pahemman kerran ja osa laudoista oli jopa lahon kaappaamia! Sahauksen laatu vaihteli kuten Ilmatieteenlaitoksen säätiedotukset. En enää nähnyt aiheellisesi moittia Kallea sen enempää.

Kyllä se siitä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti