torstai 19. marraskuuta 2009

Nyt EU jutut saivat nielaisemaan tyhjää


Van Rompuy ja Ashton nousevat nimiveikkailussa 19.11.2009 20:0O Annamari Sipilä HELSINGIN SANOMAT Uudeksi EU:n presidentiksi Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt aikoo ehdottaa Belgian pääministeriä Herman Van Rompuyta ja EU-ulkoministeriksi brittiläistä kauppakomissaaria Catherine Ashtonia. [b]BRYSSEL[/b]. EU-puheenjohtajamaan Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt aikoo ehdottaa EU:n uudeksi presidentiksi Belgian keskustaoikeistolaista pääministeriä Herman Van Rompuyta, uutistoimisto Reuters raportoi torstai-iltana diplomaattilähteisiin vedoten. Puheenjohtajamaa ei vahvistanut tietoa tuoreeltaan. Uudeksi EU-ulkoministeriksi Ruotsi aikoo ehdottaa brittiläistä kauppakomissaaria Catherine Ashtonia, Reuters sanoi.


Että silleen
Mitä tästä voi ajatella? Ainakin heti sen että paikat täytetään, ainakin yritetään täyttää aivan muilla perusteluilla mitä tavallinen tossun kuluttaja ajattelee politiikasta.
Ensimmäisenä ajatuksena tulee heti tuo "näkymätön hallitus" joka maailmaa johtaa - tai ainakin jokainen salaliitto teorian esittäjä tuo esiin. 
Kun näin menee voi vain ryhtyä arvuuttelemaan - onko niissä jutuissa kuitenkin jotain perää.


Kumpikaan ei edusta yhdenkään yhteisen EU valtion yhteistä tietoa. Täysin tuntemattomia henkilöitä - taitaa olla että Lipponen on tunnetumpi.
Labourin Ashtonilla on toimeen myös Euroopan sosialistipuolueiden tuki. Nimityksistä päättävät EU-maiden päämiehet juuri alkaneessa huippukokouksessaan. Nimityspäätöksiin ei tarvita yksimielisyyttä, vaan määräenemmistö riittää.


Kun luin jutun, ja näin kuvat alkoi suorastaan kuvottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti