torstai 5. marraskuuta 2009

Töitä enemmän kuin konsanaan töissä


 Tekemistä on riittänyt. Kaikkien eri juttujen välissä "rimoitin" verstaani. Tavaraa meni lähemmäs 200 metriä.
Sitten ryhdyin laudoittamaan, keväällä sahatusta läjästä. Kuvassa vasemmalla oleva seinä on jo laudoitettu parin metrin verran.
 Oikella olevan seinän laudoitus on 275, eli 5 cm yli tuulilevyn korkeuden.
PS. edelliseen. Kattopellin alta puuttuu yksi lauta. En ole onnistunut löytämään mistään, ei edes Puukeskuksesta lautaa joka on 6 metriä pitkä. En haluaisi tehdä sitä "pätkistä". Sitten tarvitsen toisen otsalaudaksi.
Vasemmalla oleva seinä olisi voinut jatkua samalla mitalla, mutta kun ei voinut. Minulla ei ollut lautaa siinä mitassa. Joten kun oikein räknäilin ja funteerasin tuli korkeudeksi 263.


Yläpää osuu just noin puoleen väliin 100 mm laitaan. Sen päälle tulee sitten jatkolaudoitus "pätkissä" sahattuna oikeaan kulmaan katon harjan mukaan.
Sitten pitää vielä tehdä se nk. "paloluukku".
Niin - ja tarkkaavainen lukija on varmaan huomannut ettei ikkunoita ole. Niin, ei ole  - mutta tulee - kunhan ehdin.
Poralla reikä ja puukkosahalla sitten aukko, karmit ja akkunat paikalle.

Kuvan otto hetkellä näyttää kuin olisi aurinkoa - ja olihan sitä hetken. Kuvasta ei näy että on kova tuuli ja niin pirun kylmää. Tuulta on ja on kylmää.

Mutta ronskina Ukko-Tonttuna pläjäytin kaikki laudat oikeaan mittaan. Ehdin jopa naulata vajaa 2 m valmista seinää kun piti lopettaa.
Tuon sinisen takin ostin muistaakseni 1987, tai oliko se 1986 ja maksoi hirveästi. Olin Itävallassa hiihtämässä ja löysin mukavan ja sopivan hiihtoasun. Joku Jean Paul Killy oli sen suunnitellut. Maksoin sen firman luottokortilla ja kun "kassööri" myöhemmin tuli kysymään sen ostoksen tarkoitusta ja mitä tehdään - sain hikan ja toisen. Se taisi silloin maksaa 3000 tai 3500 markkaa. Vajaa puolen kuun brutto palkkani verran. :(
Takin lisäksi satsiin kuuluivat myös housut - sellaiset läppähousut olkaimilla.

Olin sitten samana vuonna tai seuraavana Rukalla laskettelemassa. Alla T-paita ja lyhyet kalsarit. Arvatkaa oliko kylmää? Ei alkuunkaan vaikka pakkasta oli miinus 20. Se oli kuitenkin aivan liikaa suksille joista katosi täysin elastisuus. Ne olivat kuin rautakanget - ja tein elämäni suurimman nurin menon, ja ilma lentoa oli lähemmäs 10 metriä.

Olen käyttänyt kyseistä takkia vuosikaudet "paska hommissa" - ja vieläkin se jaksaa ja kykenee pitämään minut lämpimänä ja tuulen ulkona!
Se EI ole kulunut mistään puhki. Vain hihojen ja helman  "kumiresorit" ovat aikoja sitten lurpahtaneet.


Lurpahtanut on myös koiramme Vikin (Viktor) korva joka ei koskaan noussut ylös. On se niin mahottoman yes Lurppakorva.

Kunhan saan lisää kuvia hänestä voin kirjoittaa hieman mitä hän on tehnyt ja mitä ei viimeisen 2 viikon aikana - ajan jonka hän on ollut kanssamme.

Edelleenkin - se on ihan mahoton futiksen pelaaja. Tänään eukko löysi ja antoi hänelle muovisen vesipallon josta paineet olivat jo kaikonneet. Siitä tuli ihan verraton haaste hänelle potkia, puskea ja jopa saada hampaiden väliin.

Että tälleen nyt tältä erää. Niin, kävin "kirkolla" sorvaamassa tarvittavat osat eukon potkukelkkaan. Se on se Kansalaisopiston juttu.
Huomenna on sitten eteläinen pääty verstaastaasta "naulattu. Sen jälkeen on vielä noin 6 metrin sivu jäljellä. Omat laudat eivät taida riittää joten pitää ostaa uutta, 125 millistä.
Sitten jäin miettimään josko naulaan 50 mm rimaa tai 90 mm levyistä lautaa saumakohtien päälle.
Maalaaminen tapahtuu vasta kesällä - joko punamultaa tai haluamaani "sinistä". Sellaista harmaan sinistä sävyä.

Jossain vaiheessa aloitan kuitenkin sisätilan lattian valun - heti Isän päivän jälkeen. Kun se on tehty tulee eristys, 150 mm villaa ja pinta. Kuten jo olen kirjoittanut - mitään muovia ei tule vaan pahvia (paperia) väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti