torstai 19. marraskuuta 2009

3 tuhatta kiloa betonia


Niin, tänään oli sitten se päivä kun tontile tuli 3000 kiloa kuivabetonia, 3 tonnin säkkiä.

Kuva: Sininen pressurakennelma on toiminut sääsuojana - lempinimeltä Korsu.
Heti kun on mahdollista se katoaa maisemasta.

Tavarat toimitti - koulutukseen liittyen Etelä-Savon Ammattikoulun oppilaat Juvalta - kolme itse asiassa - yksi oli kuskina.

Kun he tulivat kerroin että ajavat n. 300 m ja siellä on kääntöpaikka.
Meni muutaman tupakan verran eikä heitä kuulunut. Sitten tuli naapurin Matti ja kun kysyin autosta, se vain totesi että ovat ajaneet ojaan.

Otin autoni ja menin katsomaan. Jarrutus oli mennyt hieman pitkäksi, ja oja oli pieni ränni tien sivussa. Onneksi heillä oli kunnon sepeliä kuormassa ja joku keksi että siirretään 2 säkkiä taka-akselin päälle - ja auto pääsi pälkähästä.

Sitten oli vain peruuttaa tontille, lyhyellä akselivälillä olevalla k-autolla. Viimeksi siitä tuli 4 akselinen nuppi ja muutama tonni soraa kyydissä. No problem.
Näille se oli jo haaste - mutta mikä ettei. He vasta opiskelevat ajamista ja ammattiin harjaantumista. Tiukat paikat ovat heille vielä miltei mahdottomia tehtäviä, vaikka kuskilla on kaksi plus yksi perämiestä apuna. Lopulta auto oli missä tuli olla.

Heidän "HIAB" oli just ja just sopiva lyhellä kantamalla liikuttamaan tonnin kuormaa. Joten säkit jäivät ulos - eivät saaneet niitä ovesta sisään kuten olin jo ajatellut tapahtuvan.

Huomenna valmistelen pohjat valua varten (styroks ja rautaverkko), sekä teen yhden "anturavalun", ulko-oven alle. Eli päätyyn jossa on ovi tulevaan autotalliin. Se ehtii kuivua sopivasti ja hyvin sunnuntaiksi jolloin aloitan varsinaisen urakan.
Käytännössä se olisi se viimeinen valukohde - mutta koska on talvi ja pakkaset voivat iskeä milloin tahansa haluan sen tehdyksi suojasään aikaan.

Polveni osoittautui kärsineen paljon vähemmän - vaikka varsinaisia kipuja ei oikeastaan ole se on kuitenkin varsin hutera ja meinaa keikauttaa välillä perseelle, tai nurin. Sillä on nyt vielä sellainen oma itsenäinen elämä eikä tahdo toimia ihan mukisematta yhteistyössä muun kropan kanssa.

Huominen valu on pikku juttu - suoraan muottiin, Mutta Sunnuntaina alkaa sitten hikoilu ja piereminen. Vaikka meillä on periaate se etten Lauantaina tee "töitä" - saatan nyt livetä siitä periaatteesta. Käytössä olevan suojasään  takia ja pakkasten tähden joita pelkään.
Käytännössä olen yhtä säkkiä vailla - eli noin 10 m2. Tein sen tarkoituksella - jota varmaan vielä kadun - mutta saahan sitä tavaraa kaupasta.

Naapurin Matti helpottaa hommaani Sunnuntaista lähtien kun mittaa sopivat kilot tavaraa säkistä myllyyn ja vedet. Ellen sitten soita ja pyydä jo Lauantaina hommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti