perjantai 12. helmikuuta 2010

Sukukalleudet ja näkö vaarassa

Aloitin päivän tehdäkseni Ystävänpäivän lahjan naapurin Leenalle, minun ikäinen ja kehitysvammainen, ihan mukava tyttö.
Eukko osti karkkia - eli teen sellaisen kannellisen rasian jossa voi pitää herkkuja.

Valitsin raaka-aineeksi mahongin josta aluksi pätkäsin sopivan palan, noin 52 cm ja rimoitin sen sitten n. 20x25 mm kokoon. Sahauksen jälkeen vedin ne sitten tasohöylän läpi. Ja sitten vain palikoimaan, eli tekemään niistä segmenttejä.

Asettelin aluksi jikin stopparilla ja pätkäisin aluksi 15 asteen kulmassa pienen palan pois ja sitten pamahti.
Vaikka minulla oli suojakuulokkeet ja niissä soi Radio Nova kuulin äänen voimakkaana ja rätinää. Samalla tunsin alavatsassa kutinaa ja jaloissa.

Sammutin sahan ja totesin että lattialle oli tullut joitakin mustia paloja - joista sitten poimin pari kookkaampaa ylös ja ihmettelin mitä helvettiä.

Sitten näin pieniä mustia paloja kaikkialla vajaan 40 neliön verstaani jokaisessa nurkkauksessa.
Osa oli takertunut paitaani ja housuihini, niitä pieniä mustia muovipaloja.

Mitä tapahtui selkeni varsin nopeasti. Terän takana oleva muovinen kappale - joka ohjaa purut imuriin räjähti tuusan nuuskaksi. Parhaimmillaan sen paksuus lähentelee juuresta 3-4 milliä. Muovi on kovaa kuin "lasi" ja se särkyi kuten lasi, hyvin terävillä kulmilla - kun kokeilin yhtä sormeeni se oli kuin hyvin teroitettu taltta. Pienimmät palat näkyivät mutta olivat vaikeita ottaa sormella.

Kasvoihin ja ylävartaloon niitä ei onneksi lentänyt. Ja onneksi koneella on 3 vuoden takuu, saan uuden osan sekä uuden terän joka vaurioitui.
Olin ja matkalla Mikkeliin hakeakseni uuden terän, parhaalla mahdollisella alehinnoilla himpun alle €80.  Puhuin autossa Boschin huollon päällikön kanssa ja hän postittaa uuden osan ja terän - joten mitä sitä uutta ostamaan ja käännyin takaisin kotiin.

Kun irroitin vaurioituneen terän totesin että itse akseli tai laakeri oli saanut kipeää - eli itse asiassa koko kone taitaa lähteä sitten Vantaalle takuu huoltoon. Ja se voi kestää pitkään.
Voi -- ja liuta, ja pitkästi rumia sanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti