maanantai 1. helmikuuta 2010

Älä päästä Ukkoa yksin ostoksille ja yli €1700 m3 ostos

Niin, piti kirjoittaa. Tein tänään varmasti kalliimman ostoksen mitä ikinä olen tehnyt - ellei lasketa mukaan kultaa, timantteja ym. Vaan ihan tavallista puutavaraa. Sen kuutio hinta oli yli € 1700. No, en ostanut kuutiota, vain pien pikki riikkisen osan, yhden 52x145 lankun josta maksoin €50, pituutta taisi olla himpun yli 3 metriä.
Kuva: Tein kovan tinkimisen, "oksainen lankku ja muutenkin hieman huono". Myyjä sanoi että myydään täydellä pituudella ei pätkissä. Täällä niitä menee enintään 2 kpl vuodessa.
Sahautin sen lankun siellä kolmeen osaan, oksien kohdalta. Kun poistan oksan saan viereisestä osasta ainakin munakupit. Tuskin oksa kohdasta.
Mitä alkuperäiseen sahauksen (missä lie tehty) laatuun tulee, se on surkeinta mitä olen koskaan nähnyt! Viereinen kuva tuo sen osaltaan esiin. Kun ajattelee mitä se maksaa kuutio, OLETTAISI sen olevan parempaa. Ja lisäksi osa lankusta on kiero. Hukkaa tulle tilavuuteen nähden turhan paljon, ja se on €urossa lopppujen lopuksi aika paljon.

En lähtenyt tänään Mikkeliin sen takia, vaan listalla oli aivan jotain muuta, ja se lista oli varsin lyhyt. Ensin oli "verstas juttuja. Huonekalu lakkaa ja turvallisuuteen visiiri - kasvo suojain. Kuva vieressä, se on ihan oikeasti tarpeellinen suoja.
Se mitä haluaisin olisi sellainen joka syöttää raitista (pölyvapaata) ilmaa.
Hengitys suojaimet joita haluan ei löytynyt - ajattelin ostaa ne apteekista jossa piti käydä, ja kävin ja unohdin kysyä niistä.

Matkaan tuli uusi "amerikkalainen" lumikola - kookkaampi lapio, hinta just alle €10. Ajattelin että se on parempi kuin perinteinen lapio katolle josta pitää poistaa lunta.
Sitten kävin tietenkin ruokakaupassa. Lasku oli hurja - mutta siinä on sitä sitten tavaraa pidemmäksi ajaksi kuten 5 kg jauhoja. Kallista se kuitenkin oli vaikka tupakkaa ei laskettaisi mukaan.

Matkalla kotiin poikkesin eräässä metallia myyvässä yrityksessä - jonne jäin velkaa noin € 10. Korttimaksu (Nordea) ei onnistunut.
Ostin kaksi metrin pituista profiili terästä, 28x50.
Tarvitsen niitä liimauksessa. Rimojen teko ja niiden liimaus on yksi asia, mutta niiden yhteen liittäminen puristuksessa on se kaikkein tärkein asia. Etenkin jos välissä on ostamaani mahonkia!
Se liimaus PITÄÄ onnistua.

Olen nyt varma että se toimii kuten pitää.

Eukko oli tietenkin miltei tolaltaan kun tulin kotiin, kun kannoin sisälle autossa pussukka pussukan jälkeen.

Koira sai sitten "luunsa" - ne pääsivät tuossa loppumaan. Voi sitä iloa ja nautintoa!!!
Ulkoa otin sitten muutaman valokuvan ja sitten videon - josta tuli ihan mahtava.

Teen siitä ja joistakin still kuvista kokonaisuuden heti kunhan saan otetuksi muutaman uuden kuvan ulkoa.
Kun se on valmis se tulee sitten YouTubeen.

Että silleen tällä kertaa.

PS. Se mahonki oli sellainen "poisto-hylky" kappale josta en voinut kieltäytyä. Siitä tulee ihan mahottoman hyviä/hienoja juttuja - etenkin segmentoinnissa.
Niitä juttuja joita voin tehdä on satoja. Siten kappale hinnaksi se kaikki ei ole ihan paha juttu ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti