torstai 3. marraskuuta 2011

Jotain näkyvää ja jatko helpottuu

Tänään oli sitten tulevan saunan alustan muokkaamista.
Ensimmäinen eristekerros paloista
Vasemmalla lisälaudoituksen jälkeen pinnalle tuulensuojalevy, Väli on noin noin 20 cm leveämpi kuin muut. Käytin katon eristämisessä jääneitä eriste paloja, toimivat maan mainiosti - eikä hukkaa siten synny. Eristeet ovat kalliita.
Uretaani eristeet asennettuna
Villan päälle tuli sitten 2 kertaa 75 mm uretaani. Oikealla oleva on jo just ja tasan tarkkaan 60 cm jaolla.
Seuraavaksi oli sitten tulevan savupiipun ja takan anturan teko.
Ensin lapiohommia palkkien alla polvilla, ja sitten harva-asennettuna isot kevytsoraharkot, reikäpuoli ylös - kunnon raudoitus, styroksit ympärille muotiksi, 22x50 rimasta tukipuut styroks muotille.

Sitten vain puuliiteriin jossa minulla on vielä kuivabetonia valua varten jäljellä 1000 kg säkissä - ei enää paljoakaan.
Tein kolme kertaa viiden "ämpärin" satsin jotka vein sitten kottikärryllä kahdessa osassa sisälle ja kippasin "monttuun". Koko kärryllinen olisi ollut liian haasteellinen onnistuakseen.
Savupiipun / takan pohjan / anturan valu tehty
Styroksit meni miten menivät. Kaksi sivua nimittäin. Toiset kaksi olivat vatupassisa ja oikealla korolla.
Alla olevat kevytsoraharkot asentuivat vinoon / kaltevasti kun hain todella tukevaa pohjaa. Alla on viisto kivi tai kallio. Raudoituksessa löin harkkojen läpi tapit niin alas kuin menivät.

Kun tuo kuivahtaa muuraan kevytsoraharkoista korotuksen lattian pintaan asti - miinus päälle tuleva valu - sanoisinko noin 3 cm ja raudoitus sen sisään.
Pinta jää laminaatin alapuolelle jotta saan tehdyksi kaakeloinnin joka on tulevan laminaatin kanssa samassa tasossa. Anturan koko on noin metri kanttiinsa. Kun muuraan korotuksen katson vielä eri takkojen koot ja varaudun sitten siihen.

Nuo sivuilla olevat punaraitaiset muovit olivat vain palkkien suojaksi kun kippasin betonia kottikärrystä.

Kun tuo on tehty pääseen koolaamaan saunan seiniä ja levyttämään ne.

PS. Ja yllätys yllätys - Ukko on kuin betonimyllyssä pyöritetty - jokaisessa paikassa tuntee että taas on tullut tehtyä mutakin kuin istuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti