perjantai 11. marraskuuta 2011

Mielenkiintoinen Perjantai ja Mikkeliin

JA TAAS syntyi yksi pienois novelli... vai mitä lie.... minä en vain näköjään saa tehdyksi lyhyitä juttuja...
Ja se tällainen on varmaan syy siihen että esim lapseni soittelevat niin harvoin ... ilman tällaista blogia he varmaan helistelisivät viikottain....

Aloitin aamun sisäkaton eristämisellä ja heti alkuun totesin että nyt jatketaan päädyn lisä koolauksella.
Se oli 2x5 parru joka oli pihalta 4.3 metriseksi sahattuna. Mokasin siinä, tavallaan. Sen olisi pitänyt olla 4.5 metriä. Mutta no hätä, se meni ihan hyvin ja tarkoitukseen kuten piti.

Juttu oli se että seinän yläsidepuun päälle piti saada kyprokille jotain mihin sen ruuvaan. Kuvasta tarkemmin.
Perjantai päivän projekti
Taustalla oleva kolmio oli mitä tänään tein. Aluksi 2x5 parru (50x125 mm) "kattotuoliksi" - sitten pystytuet sille johon saan  pintalevyt kiinni kuten alakaton rimat ja laudat johon naulaan katon laminaatin, ja ne pitävät myös eristeet yläkatossa. Sitä varten ammuin vielä kiinni 2x2, niihin päädyssä oleviin "runkotolppiin" jotta saisin ammutuksi naulat alta ylös niihin katon rimoihin ja lautoihin.
Sitten eristeet päätyyn, ja paljon muuta mitä ei näy. Eristäminen oli muuten melkoista tilkku täkin tekoa.

Kuvan vasemmassa kulmassa oli sitten suurempi juttu - kiinnitin siinä kunnolla uuden, rakentamani rakennuksen yhden päädyn siihen vanhaan rakennukseen. Siinä meni tovi - naulojen lisäksi käytin myös pitkiä ruuveja, kulmarautoja ym. Kyllä pysyy!
Se oli kätevä toimen pide kun ajattelee suuremman lumikuorman painoa katolle - tai kunnon myrskyä ja kaikki yhdessä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Teorisassa olisin voinut rakentaa "kolmio tuen" vasemmalta oikealle, yläsidepuusta alasidepuuhun runkotolppien välien mukaisesti.
Mutta miksi niin? Ulkovuoraus tekee saman kuten sisälle tulevat levyt. 
Teoria on virkamiesten utopiaa joka ei voi kuuna päivänä toteutua - edes teoriassa.

Nyt on enää sen sisäkaton loppu eristys - josta jo tein aamulla aluksi noin metrin verran, toista, kolmen välin verran, eli noin 2.5 metriä leveydeltä. Pituus on sitten noin 4.5 metriä.  
Sitten oli pako tehdä se josta jo kerroin, homma ei etene ilman uusia tukirakenteita - jotka siis tein.
Kohta voin kytkeä lämmityksen kyseiseen tilaan ja se tulee olemaan tapahtuma jota juhlin ainakin Viskipullon verran - vaikka en heti - niin sitten sopivan tilaisuuden tullen :-)

Sitten kello oli jo yli puoli kolmen ja tulin tikkailta alas ja lopetin työt koska minun piti lähteä Mikkeliin jossa oli treffit 15.40. Pääsin lähtemään noin 15.10 kun ajoitus oli klo 15.00,  joten tein matkalla hieman ylinopeutta, turvallisella alueella sitäkin enemmän.

Ennen lähtöä muistin että minulla oli autossa 50 kg muurauslaastia - se pois. Muistin siten että piti viedä sisälle puuta - ei kun liiteriin ja kirves käteen... sitten vaatteiden vaihto ... ja yksi asia oli unohtua...

Mikkelissä olevaan tapaamiseen oli yksi syy - olin sopinut että myyn omasta varastostani noin metrin pätkän Amerikkalaista Pähkinäpuuta.
Kun laitoin kenkiä jalkaan muistin että pahus - minun pitää hakea se puu pajastani"!
Teoriassa oli aika lähellä se että olisin unohtanut koko lankun!

Joten Mikkelin reissu meni muutoin hyvin, kaupassa käytin ja Isän Päivän kunniaksi osti Giniä jota eukko ei voi juoda eikä mitään muuta alkoholia. Hänellä on viikon lääkitys jossa on "Antabus" vaikutus.
Ja koska eukko sai samalla kuumetaudin ja kaiken maailman krampit 11.11.11 Mikkelissä jäi meiltä väliin, eli S-Ryhmän uuden Ostoskeskuksen avajaiset. 

PS. Mitä kuvaan tulee, "letku joka näkyy oikealla" on ilmalämpöpumpun putket.
Päädyssä olevat eristelevyt ovat katon eristämisestä pois leikatut palat. Ja kuten olen jo tuonut esiin, mitään ei mene hukkaan.
Ne menevät aluksi lattiaan (uretaanien alle) ja sitten Kodinhoitohuoneen, etyeisen ym yläpohjaan ja loput puupajani kattoon.

Ja uusi jälkikirjoitus.
Henkilö joka osti minulta tuon pähkinäpuun löysi minut (Puupajani) netistä. OK - kuten pitää. Mutta kun kerroin että teen mitä teen mökkini kanssa hän heti keskeytti ja sanoi että tietää - "minä luen blogiasi".
Olin kuta kuin hämilläni - kun tapasin silmästä silmään yhden joka tätäkin lukee!
En että olisin häpeissäni tai nolo mistään (paitsi mokistani jotka myönnän).

Ja hänelle toivon vakaata kättä ja mielenrauhaa kun tekee sen korurasian rakkaimmalleen. Viimeiseen päälle rakennusmies, koulutettu putken vääntäjä, puun muotoilija ja maalari - ei kuuna päivänä ostaisi valmista rakkaimmalleen - ja te muut - voitte ostaa sellaisen minulta.
Teen toki muutakin kuin vain mitä sorvilla tehdään.
Ja hänellä oli yksi mahottoman hyvä idea jota esitteli - olin otettu ja lupasin "kopioida" sen heti kun voin omiin töihini.
Tavallaan olen jo sitä käyttänyt vuosia - mutta en silleen - avonaisesti....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti