maanantai 28. marraskuuta 2011

Lumi tuli - lumi katoaa ja logistiikkaa

Niin se lumi sitten tuli ja kun katsoo ennusteita niin viikonloppuna se on jo varmaan historiaa.
Edellisenä vuotena se tuli toista kuukautta aikaisemmin. Siitä ei nyt ole valokuvaa kun olen kytkenyt ulkoiset kovalevyt pois jatkuvien sähkökatkojen takia. Josta tuli mieleen se UPSi - pitäisi hankkia.
Varsinainen ensilumi
Siinä se sitten on, tuo ensilumi. Peräkärryssä eilen sahamiani puita - ei saatu suojaan. Otin vihdon ja viimeksi projektiksi suojata mäntytukkeja talvea varten ja samalla pätkin mitä oli ja ne siirtyivät kärryyn.
Lumitöitä - ei sentään
Seinää vasten on säältä suojattuna lankkua ja rimaa.
Ulko-oven ympäriltä ja edestä puuttuu vielä tuo kuisti - puutavara on odottamassa ja pohjamaalattuna
Mutta se aika - milloin tehdä. Viimeistään kun lumet tulee niskaan ;-)
Tasaisesti sitä oli tullut noin reilut 10 cm, kinostaen viisitoista. Mitä niitä siirtelemän kun viikon lopuksi ne ovat historiaa.
Koiramme Viki rakastui siihen ja nautti olostaan. Kuvan oikeassa kulmassa on alumiinitikkaat jotka tuuli kaatoi - joten pieni myräkkä kävi yöllä.

Minulla on ollut ongelmia sähköjen kanssa - myös puupajaani menevässä linjassa - joka on vielä roikka -  josta menee myös piuha Kurren Grilliin jossa on arkkupakastin, ja ulkovalot.
Eilen se syy sitten selvisi - kun olin sähkökeskuksen luona kytkemässä Vikavirtasuoja uudelleen päälle, ties monesko kerta. Ja sitten se napsahti heti pois.
Aloin hermostuman ja päässä prosessoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat kytkentä kaaviot. Alkoi tulemaan vahvemmin esiin yksi syy moiseen - ja se oli jota en todellakaan halunnut!
Vieressä oli sitten Halogeenivalo - roikalla keskuksesta ja kuinka olla vedin sitten töpselin pois ja homma toimi eikä illalla eikä yöllä tullut enää sähkökatkosta.
Näin jo heti illalla syyn ongelmaani - taskulampun valossa. Naaraspuolen pistokkeeseen oli mennyt vettä sisään ja vikavirta laukesi.

Nyt ei sitä vettä siihen enää mene - eikä kuusen valoihin - eikä muualle. Onneksi vika oli noin helppo! Aloin nimittäin jo epäilemään olisiko sittenkin pajani ilmalämpöpumpussa jokin ongelma.

Ja päivän päätteeksi kävin sitten Kirkolla hakemassa puuttuvat harkot ja maitoa. Ennen sitä hoidettiin logistiikkaa,  kannettiin nimittäin ulkoa sisätiloihin villoja - kahteen paikkaan. Aika monta säkkiä.
Yksi oli pienempi puuliiteri josta raijattiin ensin maitokärryllä laudan pätkiä ym uuteen liiteriin - niin, ennen sinne heittoa käynnistin Dolmarin (moottorisahan) ja pätkin ne uuniin sopivaksi. Eukko oli kerännyt niitä pitkin kesää, rakennusjätettä. Nyt ne lämmittää uunia kummasti.

Nyt ovat sitten villat myös siirretty pressujen alta sisätiloihin - ja ihan kuivilta ne vaikuttavat - ainakin painon puolesta - ehjät pakkaukset.

Hakemani puuttuvat 8 harkkoa vein puupajaan kuivumaan jotta pääsen eroon ylimääräisestä vedestä ennen muurausta.

Huomenna kun on mukavasti pientä pakkasta ajattelin naulata seiniin niistä puuttuvia lautoja - en vielä tiedä sitä ylintä kolmiota - mutta kun vauhtiin pääsen niin eikö nekin peity.
Nyt kun on sitä "suoja verkkoa" saan ampiais-stopin ja hiiri-stopin ja siten alimman ulkolaudan paikalle.
Ja kun eristepaketit siirtyivät muualle pääsen tekemään myös loppuun uuden osan laudoituksen. Ne laudat ovat jovalmiiksi maalattuina - kiitos eukolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti