tiistai 8. marraskuuta 2011

SORRY - tuli taas PITKÄ juttu - mutta yhtä lailla kun tämä on lukijoilleni - tämä on myös omaan päiväkirjaani.
Reikä lattiassa ja seinää åurettavaksi
Kaikkea on tullut tehdyksi edellisen blogin jälkeen - ja sitten yläkuvan mukaista askartelua. 
Se että sain reijän lattiaan - siihen meni ainakin puolipäivää - Muovin alla on valua vailla oleva savupiipun ja takan antura (tehty aiemmin). Eli päälle tulee nyt (huomenna?) tasainen kantista kanttiin noin 5 cm betonivalu.
Sen pääälle tuleva savupiippu ei ole kumoinen mutta tulevalle takalle joka voi painaa tonnin pari pitää olla kunnan alusta.
Anturan sisällä olevat "vapaat, eli tyhjät tilat" täytän karkealla soralla. Joten täytyy soittaa naapurille etukäteen kun käyn hänen sorakasassa - siinä ei ole hienoa alkuunkaan.

Keltainen osa on entinen, väliaikainen seinä jonka sitten purin tänään pois ja sen takana oleva seinä - sen alun rakensin tänään loppuun, eli valmiiksi.
Kun tuo "purku" oli tehty tila oli suoraan yhteydessä tulevaan suihkutilaan ja kodinhoitohuoneeseen, ja siten lämpimään sisätilaan aina keittiöön ja vaikka minne asti.
Kiikutin sitten sisälle - sen on tekemäni koolauksen sisäpuolelle, tulevaan suihkuun kyprok levyn, ei se työ meinannut onnistua ollenkaan - ja kun se oli lopulta kiinni runkotolpissa asensin seuraavaksi saunan lasioven. Sen jälkeen oli uusien eristeiden vuoro, vastapuolelle.
Sisätila lämmin - tuleva olohone "kylmä". Väliin pitää saada eristeitä.
Uusi ovi ja sinät tehtynä
Kuvasta ei nyt näe saunan ovea, se on tuon tuulensuojalevyn takana, 25 cm valkoisen oven karmista.
Lauteesta tulee L muotoinen. Tikkaiden suuntaisesti pätkä ja sitten siitä vasemmale noin 2 metriä. 
Ensin oveen nähden tulee Sähkökiuas ja sitten se autuaaksi tekevä puukiuas.
Savupiipun rakennan vasta talven jälkeen, eli sen  jälkeen sauna lämpeää puilla kuten pitää. Siten "Juhannukseksi".
Parempi sähkökius kuin ei mitään.

 Keltaiset eristeet jotka poistin menivät takaisin uden seinän eristeeksi, eli lasivilla. En vielä ehtinyt  laittaa sen seinän kuvan puolelle kyprokkia. Vastoin kaikkea mitä sanotaan vuoraan ulkoseinät / sisäseinät sillä - paitsi muuratavat osat.
 Siiten asennan alumiinipaperin ja uudet rimat ja sen päälle sitten se saunan seinien panelointi.

Vanha puuovi poistui ja tilale tuli uusi valkoinen sisäovi - jonka vaihdan heti uuteen kunhan saan siihen rahaa. Se on K-Raudan Cello, € 69 ja hinta sanoo sen laadun ja tason. Se oli € 69 suoraan kankkulan kaivoon. Saunan ovelle tekisin saman mutta päädyn sihen että teen vain uudet karmit. Niin oksaista ja huonoa laatua en voinut edes kuvitella ostavani. OK, hinta oli reilusti alle satasen ja lasi, eli ovi on OK. Joten teen vain uudet karmit.

Sen uuden kevyt / sisäoven asennus ei ihan onnistunut. Se ei ollut nyt oven vika.  Vasemman puoleinen seinä jossa on karmi on alhaalta noin 5 mm liian kapea. Joten joudun poistamaan karmin ja hakemaan terävän "veisto kirveeni" jolla poistan sitten sen 5 milliä saadakseni lisää asennustilaa. Unohtamata nauloja - toivon ainakin niin.

Kun em. kuvaa katsoo niin vesemmalla on kyprokkeja pystyssä - pakko tilanne saada ne sisälle. Muutama on vielä ulkona ja ne on saatava sisälle ASAP.
Joten, en nyt pääse heti rakentamaan saunaa koska tuo on ainoa paikka minne ne voin saada kunnes saan jatketuksi lattian tekoa ja sitten siirretyksi ne uuteen paikkaan - ja kun koko lattia valmistuu - asentamaan ne siten sinne jo eristettyyn seinään.

Tuo usi "tekninen ongelma" tekee tiukkaa sille että me voidaan saunoa jouluna - mutta se tehdään vaikka sitten istuen Styrox paalien päällä - joka ei ole minun projektteissa ensimmäinen kerta.
Ensin sauna - siten väliaikainen laudepaketti (styroksit) ja kunnon löylyt.

Kuva sisältä kodeinhoitohuineesta
Vasemmalla uusi ovi ja nykyiset portaat yläkertaan - meidän makuuhuoneeseen ym. Ne vaihtuvat myöhemmin suoraan oven takana olevaan olohuoneeseen ja seinä menee umpeen.
Toiselta puolen - nykyisen ruokahuoneen puolelta suljettu tila (seinä) puretaan ja tilalle tulee avoin portaikko ylös.

Keskellä olevan "palkin" takana on uusi saunan ovi. Palkin kyprok poistuu ja tilalle tulee uusi - 25 - vai oliko se nyt 30 cm leveämpi. Siitä vasemmalle olevaan runkotolppaan, josta siiitä ovea kohti tulee seinä.
Se jää nyt tekemättä pitkäksi aikaa.

Sen oikealla puolella oleva aukko on sitten ovi suihkuun ja saunaan. Eukko ei halunut siihen OVEA vaan se jää avonaiseksi tai sitten siihen tulee verho.
Niiden kahden PU eristepulon alla on tulevan oluhuoneen katon lanimaatit ja niiden takana lattian laminaatit.
En haluaisi "muurata" sitä tilaa umpeen, eli etten saisi niitä sieltä pois. Tila on tuleva suihkuhuone. Joten seinä kohti valkoista ovea on auki kunnes nuo laminaati poistuvat muualle.

Se että levensin sitä suihkuttilaa oli saunan oven uusi paikka ja että halusin suihkun puolelle "laverin" minkä päälle istua ja paikka pyyhkeille ym. Entinen ajatus ei ollut ihan niin loppun ajateltu ja  hyvä joten tästä tulee nyt  parempi ratkaisu.

Että tälleen tältä erää - Ukko-Tonttu tonttuilee hissuksiin eteenpäin. Niin ja mitä tonttuiluun tulee niin olin ihan unohtaa!
Mitä kodinhoitohuoneen - tulevan suihkun, teknisen tilan ja eteisen kattoon tulee niin levitin tänään sinne lisää yhden kerroksen eristeitä, sellaiset 125 mm. Nyt siellä on sellaiset 375 mm eristettä välikatossa ja toivon että se riittäisi. Jos ei, niin sitten nostetaan se siihen 500 mm!


2 kommenttia:

 1. Huh ihan hengästyttää ...
  paljon olet saanut aikaiseksi rakennushommissa.
  Pikaista paranemista rouvalle!
  Namu unia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tarina!

  Että hengästyttää? Kysy minulta jolla on eläkkeeseen riittävä astma, ja nivelvauriot, myös niskassa!

  Toki TIEDÄN että sain paljon aikaiseksi - muutaman tunnin työskennellyllä - ne tunnit ovat kuitenkin vain puolet mitä ansiotyössä tekevät.
  OK - joskus joudun tekemään poikkeuksen mutta sitten seuraavan päivän pidän palautumiseen.

  Eukko meni jo ajat sitten yläkertaan - koiramme Viki mukana - vartioi häntä kuin suurinta aarretta.

  Ja huomenna jatketaan -- paikkaamalla - rakentamalla - uusimalla - mitä tarvitaan tulevaa talvea varten niin sisä hommat ja muut ja ne tehdä kunnialla.

  VastaaPoista